Skip to main content

ΥΓΕΙΑ

6 tips για να μην ξαναχάσεις το motivation σου τη νέα σεζόν

Συμβουλές που θα σε κρατήσουν γεμάτη κίνητρα για να πετυχαίνεις τους στόχους σου.



Ο Σεπτέμβρης μπήκε και επίσημα και με το ξεκίνημα της νέας σεζόν όλοι βάζουμε νέους στόχους που θέλουμε να πετύχουμε, σε διάφορες πτυχές της ζωής μας. Από την υγεία και την εμφάνισή μας, μέχρι τη δουλειά και τα ερωτικά μας, όλα αλλάζουν όταν παίρνουμε την απόφαση να προχωρήσουμε με αυτοπεποίθηση και όρεξη. Ξέρουμε όμως ότι συχνά, στην πορεία χάνουμε τα κίνητρα που διαθέταμε όσο οι διακοπές ήταν φρέσκιες στο μυαλό μας. Να λοιπόν 7 tips για να μην ξαναχάσεις το motivation σου τη νέα σεζόν που ξεκινά.

Θέσε ξεκάθαρους στόχους

Το να έχεις ένα σαφές όραμα για το τι θέλεις να πετύχεις θα σε βοηθήσει να παραμείνεις παρακινημένη καθ' όλη τη διάρκεια του έτους. Γράψε τους στόχους σου και να τους χώρισέ τους σε μικρότερα, εφικτά βήματα.

Μείνε θετική και γιόρτασε την πρόοδο

Είναι σημαντικό να διατηρήσεις μια θετική νοοτροπία και να εστιάζεις στην πρόοδο που σημειώνεις με την πάροδο του χρόνου. Γιόρτασε ακόμα και τα πιο μικρά ορόσημα για να διατηρήσεις το κίνητρο και να τονώσεις την αυτοπεποίθησή σου.

Αναζήτησε υποστήριξη

Έχε δίπλα σου υποστηρικτικούς φίλους, οικογένεια ή μέντορες που μπορούν να παρέχουν ενθάρρυνση και να σε βοηθήσουν να παραμείνεις παρακινημένη. Μοιράσου τους στόχους σου μαζί τους και αναζήτησε την καθοδήγησή τους κάθε φορά που αισθάνεσαι απογοητευμένη.

Δημιούργησε μια ρουτίνα

Η καθιέρωση μιας ρουτίνας θα σε βοηθήσει να οικοδομήσεις πειθαρχία και να εξασφαλίσεις συνέπεια στις προσπάθειές σου. Όρισε συγκεκριμένες ώρες κάθε μέρα ή εβδομάδα για να εργάζεσαι για την επίτευξη των στόχων σου και τήρησε αυτό το πρόγραμμα.

Κάνε διαλείμματα και επιβράβευσε τον εαυτό σου

Είναι απαραίτητο να κάνεις διαλείμματα και να δίνεις χρόνο στον εαυτό σου για επαναφόρτιση. Προγραμμάτισε τακτικά διαστήματα χαλάρωσης ή κάνε δραστηριότητες που σου αρέσουν. Επίσης, όρισε ανταμοιβές για την επίτευξη συγκεκριμένων ορόσημων για να διατηρήσεις το κίνητρό σου.

Μάθε από τις αναποδιές και προσαρμόσου

Μην αφήνεις τις αναποδιές να σε αποθαρρύνουν. Αντίθετα, δες τις ως ευκαιρίες μάθησης. Ανάλυσε τι πήγε στραβά, κάνε τις απαραίτητες προσαρμογές και συνέχισε να προχωράς. Χρησιμοποίησε τα πισωγυρίσματα ως καύσιμο για να ενισχύσεις την αποφασιστικότητα και την ανθεκτικότητά σου.

Διαβάστε επίσης

ΥΓΕΙΑ

7 tips στοματικής υγιεινής που όλοι πρέπει να γνωρίζουμε

Πώς να προστατέψεις την υγεία των δοντιών και των ούλων σου αποτελεσματικά

ΥΓΕΙΑ

6 καθημερινές συνήθειες που αυξάνουν εκθετικά το ρίσκο απόκτησης καρκίνου

Όλα εκείνα που πρέπει να αποφεύγεις για την προστασία της υγείας σου

ΥΓΕΙΑ

Δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς, αυτή η ρουτίνα θα σε βάλει για ύπνο

H ρουτίνα ύπνου ενός κλινικού ψυχολόγου μπορεί να σε βοηθήσει να κοιμηθείς ένα γεμάτο 8ωρο

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Μ. Σαββάτου 4 Μαΐου

Οργανώστε τις υποθέσεις σας βάζοντας προτεραιότητες σε ό,τι έχετε ανάγκη πρώτα

ΣΙΝΕΜΑ

May the 4th be with you με 20 από τις πιο ρομαντικές στιγμές Star Wars

Η αγάπη είναι μεγάλη με τον γαλαξία - απέραντη

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Το Voés Festival επιστρέφει για δεύτερη χρόνια στο Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας

Mε τους Villagers of Ionnina City, Social Waste, Γιάννη Αγγελάκα και οι 100°C, Πάνο Βλάχο, Σκιαδαρέσες, Λόγος Τιμής, LosTre, Κωσταντή Πιστιόλη, Pagan και Λεωνίδα Μπαλάφα