Skip to main content

ΥΓΕΙΑ

Γιατί ένα detox πριν από τις διακοπές των Χριστουγέννων είναι το καλύτερο δώρο που μπορείς να κάνεις στη υγεία σου

Βάλ' το στο πρόγραμμα!



Ένα detox πριν από τις διακοπές των Χριστουγέννων, όπου θα περιορίσεις το αλκοόλ και τις βλαβερές διατροφικές επιλογές, είναι το καλύτερο δώρο που μπορείς να κάνεις στη υγεία σου πριν από την ωραιότερη εποχή του χρόνου. Να ποιοι είναι οι λόγοι, για να το βάλεις στο πρόγραμμα.

Προετοιμάζει το σώμα σου

Μια αποτοξίνωση πριν από τις γιορτινές διακοπές βοηθά το σώμα σου να προετοιμαστεί για την επερχόμενη παύση δραστηριοτήτων και την απόλαυση εξόδων και εδεσμάτων. Είναι σαν να προειδοποιείς το πεπτικό σου σύστημα ότι κάτι νόστιμο (και ίσως λίγο πιο βλαβερό) έρχεται σύντομα.

Ενισχύει την ενέργεια του οργανισμού

Η αποτοξίνωση μπορεί να σου δώσει μια φυσική ώθηση ενέργειας, που σίγουρα θα χρειαστεί για τα ξενύχτια και τις υποχρεώσεις των γιορτών. Ξεκινώντας τις διακοπές σου με αυξημένη ζωντάνια και ξεκούραστη, θα μπορείς να απολαύσεις πλήρως τις γιορτές χωρίς να νιώθεις πεσμένη.

Υποστηρίζει το ανοσοποιητικό σύστημα

Ένα detox μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σου σύστημα, βοηθώντας σε να αποφύγεις κρυώματα και άλλες ασθένειες. Δεν θα ήθελες άλλωστε να περάσεις τις γιορτές στο κρεβάτι, σωστά;

Ενθαρρύνει την ενσυνείδητη διατροφή

Η αποτοξίνωση συνεπάγεται μεγαλύτερη επίγνωση του τι καταναλώνεις στη διατροφή σου, τόσο σε ποσότητα, όσο και σε ποιότητα. Αυτή η επίγνωση μπορεί να μεταφερθεί και στις ίδιες τις διακοπές, βοηθώντας σε να κάνεις πιο υγιεινές επιλογές στα γιορτινά τραπέζια.

Μειώνει το φούσκωμα

Ένα detox μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της κατακράτησης υγρών και του φουσκώματος, ώστε να μπορείς να φορέσεις άνετα αυτό το ρούχο των Χριστουγεννιάτικων διακοπών που περιμένεις πώς και πώς.

Σε απαλλάσσει από το brain fog

Μια αποτοξίνωση μπορεί να σε απαλλάξει από το brain fog που νιώθεις εξαιτίας των αυξημένων υποχρεώσεων και μιας έντονης καθημερινότητας στη δουλειά. Ξεκινώντας τις διακοπές με καθαρό μυαλό μπορείς να βελτιώσεις και τη συνολική σου απόλαυση της γιορτινής σεζόν.

Καθιερώνει υγιεινές συνήθειες

Τέλος, η αποτοξίνωση πριν από τις διακοπές μπορεί να σου δώσει θετικό τόνο και κίνητρο στο να καθιερώσεις υγιεινές συνήθειες και με τη νέα χρονιά, αλλάζοντας προς το καλύτερο την υγεία σου.

Διαβάστε επίσης

ΥΓΕΙΑ

6 καθημερινές συνήθειες που αυξάνουν εκθετικά το ρίσκο απόκτησης καρκίνου

Όλα εκείνα που πρέπει να αποφεύγεις για την προστασία της υγείας σου

ΥΓΕΙΑ

Δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς, αυτή η ρουτίνα θα σε βάλει για ύπνο

H ρουτίνα ύπνου ενός κλινικού ψυχολόγου μπορεί να σε βοηθήσει να κοιμηθείς ένα γεμάτο 8ωρο

ΥΓΕΙΑ

Έξυπνα tips για να προστατέψεις τα μάτια σου από τα αλλεργιογόνα

Τι να κάνεις για να αποφύγεις το τσούξιμο και τη δυσφορία αυτή την εποχή του χρόνου

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια για 29/4 έως 4/5

Πριν πάρετε οριστικές αποφάσεις σε οτιδήποτε, χρειάζεται να βάζετε μπροστά τη λογική

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Cupcakes-λαγουδάκια για να γιορτάσετε το Πάσχα

Δημιουργήστε τα δικά σας γλυκά έθιμα αυτό το Πάσχα