Πονοκέφαλος το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι σού προκαλεί πονοκέφαλο; 4 τρόποι να... σηκώσεις κεφάλι στον πόνο

Μαρία Μυλωνά

• Περιόρισε την έκθεσή σου στην ηλιακή ακτινοβολία. Κι αυτό γιατί ο ήλιος εκτός από εγκαύματα κατηγορείται επίσης για την πρόκληση πονοκεφάλων. Φρόντισε να φοράς πάντα καπέλο με μεγάλο γείσο και έχε πάντα μαζί σου ένα μπουκάλι με νερό σε σπρέι για να δροσίζεσαι όποτε το χρειάζεσαι. 

• Βάλε φρένο στα αρώματα (ακόμα και στα «κρυμμένα»). Οι έντονες μυρωδιές άλλοτε δημιουργούν και άλλοτε εντείνουν το πρόβλημα, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες που αναμειγνύονται με τη φυσική μυρωδιά του σώματος. Δεν αρκεί όμως να αποφεύγεις το άρωμά σου, αφού πολλά αντηλιακά προϊόντα περιέχουν επίσης μια –έστω και ελάχιστη- ποσότητα. Αν έχεις παρατηρήσει πως ο πονοκέφαλος εντείνεται από τις μυρωδιές, προτίμησε προϊόντα χωρίς άρωμα.

• Πίνε άφθονα υγρά. Κι αυτό γιατί η αφυδάτωση είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που προκαλούν τις κεφαλαλγίες. Επιπλέον, θα πρέπει να έχεις υπόψη σου ότι ακόμα και το τι πίνεις μπορεί να βελτιώσει ή να επιδεινώσει το πρόβλημά σου. Για παράδειγμα, το τσάι και τα αναψυκτικά, παρόλο που δροσίζουν, είναι καλό να αποφεύγονται και να προτιμάται το νερό ή οι φρέσκοι χυμοί. 

• Βάλε πρόγραμμα. Μπορεί οι καλοκαιρινοί μήνες να ενδείκνυνται για μικρές διατροφικές ατασθαλίες, δυστυχώς όμως αυτές μπορούν να επιδεινώσουν την κεφαλαλγία. Φρόντισε λοιπόν να μην παραλείπεις γεύματα και προσπάθησε να αντισταθείς στις «επικίνδυνες» τροφές (π.χ. λιπαρά τυριά). About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares