Skip to main content

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Δεν μπορείτε να κάνετε κάποιον να σας ερωτευτεί, αλλά μπορείτε να δοκιμάσετε αυτά τα 4 πράγματα

Για να αποκτήσετε μια σχέση, πρέπει να ξεκινήσετε από τη σχέση που έχετε με τον εαυτό σας.



Υποψιάζομαι ότι όλοι ήμασταν ένοχοι κάποια στιγμή που θέλαμε να κάνουμε κάποιον να μας ερωτευτεί. Στρέφουμε όλη μας την προσοχή σε κάποιον, τον εξυπηρετούμε, αναδιατάσσουμε τα προγράμματά μας, γινόμαστε διαθέσιμοι και ξοδεύουμε χρήματα προκειμένου να φανούμε με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Και όλα μοιάζουν μάταια. Δεν μας βλέπουν ούτως ή άλλως και φεύγουμε αποκαρδιωμένοι. Θα πιστεύατε ότι η προσοχή που τους δίνουμε θα τους τραβούσε. Και ίσως το καταφέρνουμε για λίγο, γιατί, ας το παραδεχτούμε, σε ποιον δεν αρέσει η προσοχή;

Αλλά όταν πρόκειται για αγάπη –αληθινή αγάπη–δεν μπορούμε να κάνουμε κανέναν να μας αγαπήσει. Τι μπορείτε όμως να κάνετε; Μπορείτε να στρέψετε σε εσάς την προσοχή σας και να αγαπήσετε τον εαυτό σας. Παραδόξως, το να αγαπάς τον εαυτό σου είναι ένας σίγουρος τρόπος για να κάνεις κάποιον να σε αγαπήσει. Μπορεί να μην είναι το άτομο που πιστεύεις ότι θέλεις να σε αγαπήσει. Όχι. Θα είναι άτομο σε ένα εντελώς άλλο πρωτάθλημα. Θα είναι ένα άτομο αντάξιο για σένα. Αγαπώντας τον εαυτό σας θα γίνετε μαγνήτης για αγάπη. Αλλά η αγάπη για τον εαυτό είναι τέχνη. Μια τέχνη που ίσως θέλετε να μελετήσετε και να παίξετε. Ακολουθούν τέσσερις ιδέες για το πώς να το κάνετε.

Κάντε αυτό που αγαπάτε

Και να αγαπάτε αυτό που κάνετε. Εάν δεν εργάζεστε σε μια δουλειά ή καριέρα που αγαπάτε ή επιδιώκετε ένα όνειρο με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, μπορεί να μην αγαπάτε τον εαυτό σας. Κάντε ένα check in με τον εαυτό σας. Περνάτε τις μέρες σας κάνοντας πράγματα που σας ενθουσιάζουν; Έχετε ασχοληθεί με τη ζωή σας; Ίσως να ήσουν σε αυτό το σημείο κάποια στιγμή αλλά να έχεις χάσει τη σπίθα. Ίσως ήρθε η ώρα να κάνετε κάτι διαφορετικό. Είναι εντάξει να αλλάζετε κατευθύνσεις. Και εκτός από το να αγαπάτε τον εαυτό σας, υπάρχουν και άλλα οφέλη από το να κάνετε τη δουλειά που αγαπάτε!

Βρείτε δραστηριότητες που σας φωτίζουν

Όλοι χρειαζόμαστε ενδιαφέροντα και δραστηριότητες εκτός από τη δουλειά και τις σπουδές μας που μας κάνουν να νιώθουμε καλά. Είτε πρόκειται για σωματική δραστηριότητα, ομαδικό άθλημα, μάθημα τέχνης ή μουσική. Ξέρετε τι σας κάνει να νιώθει καλά και τι σας ταιριάζει. Το να αγαπάτε τον εαυτό σας με αυτούς τους τρόπους αυξάνει την ενέργειά σας, καθώς και σας προσφέρει εκπληκτικά οφέλη.

Φροντίστε το φυσικό σας σώμα

Το φυσικό μας σώμα στεγάζει το πνεύμα ή το ενεργητικό σώμα που είμαστε εμείς. Είναι ένα ζωντανό όχημα που αναπνέει, το οποίο συχνά όχι μόνο θεωρούμε δεδομένο, αλλά συχνά το υποβάλλουμε σε κατάχρηση. Το να αγαπάτε τον εαυτό σας σημαίνει να φροντίζετε αυτό το όμορφο σώμα που έχετε. Βρείτε τρόπους που σας αρέσει να κινηθείτε με αυτό. Διατάσεις, εφίδρωση, χορός, κολύμπι. Είναι ωραία η κίνηση. Τρώγοντας φαγητό που μας τρέφει και μας συντηρεί και έχει νόστιμη γεύση. Με το να κοιμόμαστε καλά. Αυτό είναι ένα τεράστιο θέμα, αλλά σημαντικό για να αγαπάτε τον εαυτό σας. Γιατί οι άνθρωποι παρατηρούν ένα υγιές σώμα.

Αναγνωρίστε τον εαυτό σας

Πρέπει να εκτιμήσουμε ποιοι είμαστε και τι φέρνουμε στο τραπέζι. Αυτή η αυτο-αναγνώριση παίζει τεράστιο ρόλο στην αυτοεκτίμηση και στην αγάπη του εαυτού μας. Η Ashley Fern γράφει στην Elite Daily: «Όταν αγαπάς τον εαυτό σου, νιώθεις περήφανος για το ποιος είσαι και για το τι έχεις να προσφέρεις. Και όταν αυτή η αγάπη έρχεται, συνειδητοποιείς ότι δεν υπήρχε ποτέ καμία ανάγκη να λυγίσεις τον εαυτό σου σε κάτι αγνώριστο για τον εαυτό σου. Είσαι αρκετά καλός όπως ακριβώς είσαι. Είσαι κάτι παραπάνω από αρκετά καλός, παίζεις σημαντικό ρόλο εδώ σε αυτό το παιχνίδι που λέγεται ζωή».

Επιστρέψτε λοιπόν στην αγάπη – θέλετε όντως να κάνετε κάποιον να σας ερωτευτεί; Τώρα, ίσως αλλάξατε γνώμη. Είναι πολύ πιο συναρπαστικό και ενδιαφέρον να αγαπάτε τον εαυτό σας. Η έκπληξη και η απόλαυση σας συναντούν σε κάθε γωνιά σε αυτό το ταξίδι. Και πώς μπορεί αυτό που προορίζεται για εσάς να αντισταθεί σε αυτό;

Διαβάστε επίσης

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Ποιες φράσεις να πείτε για να θέσετε τα όριά σας στους άλλους

Ο χώρος σας, ο χρόνος σας, τα όριά σας πρέπει να αδιαπραγμάτευτα

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Οι πιο χρήσιμες φράσεις που μπορούν να αποκλιμακώσουν μια διαφωνία

Το να διαφωνείτε είναι δείγμα υγείας, δείτε πώς να το κάνετε πιο αποτελεσματικά

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Πώς να επανεφεύρετε τον εαυτό σας κάνοντας restart

Ασυνήθιστοι τρόποι για να ανακαλύψετε ξανά τον εαυτό σας σε οποιαδήποτε ηλικία

Προτεινόμενα

BEAUTY TIPS

Το καλύτερο tip ομορφιάς για να προλάβεις τις ρυτίδες

Βάζοντας αυτό το βήμα περιποίησης στην καθημερινότητα σου, έχεις αντιγηραντικά αποτελέσματα στην επιδερμίδα σου 

CELEBS

Αθηνά Οικονομάκου – Φίλιππος Μιχόπουλος: Χωρίζουν μετά από 10 χρόνια

Διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση του ζευγαριού