Skip to main content

SINGLES

Μύρισε (την) ευτυχία

Αυτές είναι οι 7 μυρωδιές που μας κάνουν ευτυχισμένους, σύμφωνα με τους επιστήμονες! 


Μαρία Μυλωνά

Ειδικοί επιστήμονες και το Reader's Digest -αποφασισμένοι να μας κάνουν ευτυχισμένους, βρήκαν τις 7 μυρωδιές που συνδέονται άμεσα με την ευτυχία!

Θέλεις να μάθεις ποιες είναι; 

1. Εσπεριδοειδή: Η μυρωδιά της βιταμίνης C, δίνει ενέργεια και αυξάνει την εγρήγορση, ενώ συγκεκριμένα η μυρωδιά του λεμονιού ελαττώνει το άγχος και δημιουργεί θετική διάθεση σε όσους το μυρίζουν. Εκτός αυτού, η σύνδεση του λεμονιού με την καθαριότητα και τα προϊόντα καθαρισμού, αυξάνει τη θετική του επίδραση και προκαλεί μια αίσθηση αναζωογόνησης. 

2. Πεύκο: Η μυρωδιά του πεύκου, που συχνά συνδέεται με τις χειμερινές διακοπές των Χριστουγέννων, βοηθά στην καταπολέμηση του άγχους. Σχετική μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Κιότο της Ιαπωνίας, έδειξε πως το δείγμα της έρευνας, τις μέρες που έκανε μια βόλτα στο δάσος, παρουσίαζε εμφανώς μειωμένα ποσοστά κατάθλιψης και άγχους, συγκριτικά με τις μέρες που δεν ερχόταν σε επαφή με τα πεύκα του δάσους.

3. Αντηλιακό: Στους περισσότερους, η μυρωδιά του αντηλιακού προκαλεί χαμόγελο στα χείλη καθώς θυμίζει την ανεμελιά και την καλή διάθεση των καλοκαιρινών διακοπών. 

4. Φρεσκοκομμένο γρασίδι: Η μυρωδιά που αναδύει το φρεσκοκομμένο γρασίδι είναι τόσο έντονη και ευεργετική που θεωρείται ότι εμποδίζει ακόμα και την πνευματική κατάπτωση και αδιαθεσία. Το χημικό που απελευθερώνεται από το κομμένο γρασίδι προκαλεί καλή διάθεση και ηρεμία σε όσους το μυρίζουν.

5. Λουλούδια: Συγκεκριμένα, η λεβάντα και το γιασεμί είναι οι καλύτερες επιλογές, καθώς η λεβάντα είναι γνωστή για τις ηρεμιστικές και χαλαρωτικές της ιδιότητες, βοηθώντας ακόμα και στην καταπολέμηση της αϋπνίας και της κατάθλιψης, ενώ το γιασεμί ανεβάζει τη διάθεση.

6. Δεντρολίβανο: Ενισχύει τις εγκεφαλικές λειτουργίες, ενώ σχετικές έρευνες έχουν δείξει τη θετική επίδρασή του στις λειτουργίες της μνήμης. Ειδικοί επιστήμονες μάλιστα, αναφέρουν πως περαιτέρω αξιοποίηση και έρευνα πάνω στο δεντρολίβανο θα μπορέσει να προωθήσει και να ωφελήσει στη θεραπεία της αμνησίας.

7. Μέντα: Το λάδι της μέντας ανεβάζει τη διάθεση και διεγείρει πνεύμα και σώμα. Σύμφωνα με σχετικές έρευνες, αθλητές που μύριζαν φύλλα μέντας είχαν βελτιωμένη απόδοση και καλύτερη αναπνοή κατά τον αγώνα και τις προπονήσεις τους.

Διαβάστε επίσης

SINGLES

11 ενδείξεις ότι υπερασπίζεστε τον εαυτό σας και δεν ανέχεστε τις αηδίες των άλλων

Δεν συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο απ’ αυτό που είναι επιλογή σας

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

SINGLES

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει από τα μηνύματά του

Αποκωδικοποιώντας τη γραπτή σας επικοινωνία

Προτεινόμενα

ΣΠΙΤΙ

5 έξυπνα tips για να κάνεις τον χώρο σου να φαίνεται μεγαλύτερος

Ακόμα και τα πιο μικρά σπίτια μπορούν να δείξουν πιο ευρύχωρα, αν ακολουθήσεις μερικές έξυπνες συμβουλές

FASHION NEWS

Η Kurt Geiger παρουσιάζει την πολύχρωμη συλλογή της για τη σεζόν Spring/Summer 2024

Με τους παστέλ χρωματισμούς της σειράς Quiet Sand και τα έντονα μοτίβα της Summer Nights να θυμίζουν τις ηλεκτρισμένες βραδιές των πόλεων

DO IT YOURSELF

6 fashion items που πρέπει οπωσδήποτε να πάρεις μαζί σου στις Πασχαλινές διακοπές κοντά στη φύση

Όλα όσα πρέπει να βάλεις στη βαλίτσα σου για τις διακοπές στο χωριό ή στο νησί αυτό το Πάσχα