Skip to main content

SINGLES

Ώρα για ποδήλατο!

5 λόγοι για να αρχίσεις... τις ορθοπεταλιές. 


Γεωργία Κοντού

Κι εκεί που αναπολείς τις στιγμές του καλοκαιριού που πέρασε, προσπαθώντας ταυτόχρονα να μην πάθεις κατάθλιψη στη σκέψη και μόνο της ρουτίνας που σου υπόσχεται το αγαπημένο φθινόπωρο, αποφασίζεις να δράσεις. Πρέπει να ζωντανέψεις λίγο την καθημερινότητά σου. Πώς; 

Εμπιστέψου με. Ξεκίνα ποδήλατο. Γιατί;

1. Γιατί θα πηγαίνεις πιο γρήγορα στη δουλειά σου, στη σχολή σου, στο σπίτι σου ή ακόμα και για καφέ με την παρέα σου. Φαντάσου λίγο τον εαυτό σου στοιβαγμένο σαν τη σαρδέλα σε ένα λεωφορείο κολλημένο στην κίνηση και πάνω που σκέφτεσαι “Τελικά προχωράει κιόλας!”, να σταματάει σε κόκκινο. Και τώρα σκέψου το άλλο. Ποδήλατο, δροσερός αέρας να σε χτυπάει στο πρόσωπο και μια αίσθηση ότι φτάνεις παντού πετώντας. Nα συνεχίσω κι άλλο;

2. Γιατί θα εξοικονομήσεις χρήματα από τη βενζίνη, που σου τρώει κυρίως η κίνηση και όχι η απόσταση, ή από τα εισιτήρια των μέσων μεταφοράς. Μάλιστα, το ποσό που θα μαζεύεις κάθε μήνα δεν θα είναι καθόλου ασήμαντο και θα μπορέσεις να μαζέψεις επιτέλους χρήματα για το ταξίδι που σκέφτεσαι μήνες τώρα ή να κάνεις ένα πολύ καλό δώρο στον εαυτό σου.

3. Γιατί εκτός από χρήμα θα εξοικονομήσεις και χρόνο. Δεν θα χρειάζεσαι πλέον μία ώρα για να πας στη δουλειά, αλλά είκοσι λεπτά. Θα μπορείς έτσι, να κοιμάσαι περισσότερο το πρωί, να δεις περισσότερο τους φίλους σου και να φτιάξεις κι εκείνο το φαγητό που ποτέ δεν προλάβαινες.

4. Γιατί ένα παραπάνω ποδήλατο στο δρόμο, σημαίνει ένα ακόμα λιγότερο αυτοκίνητο, σε περίπτωση που οδηγείς. Ένα λιγότερο αυτοκίνητο σημαίνει λιγότερα καυσαέρια, δηλαδή λιγότερη μόλυνση. Σημαίνει περισσότερος χώρος στο δρόμο, λιγότερη κίνηση, λιγότερα νεύρα και περισσότερη ηρεμία.

5. Γιατί το ποδήλατο δίνει χαρά. Έχεις δει ποτέ κάποιον ποδηλάτη να φωνάζει και να διαμαρτύρεται μες στη μέση του δρόμου; Έχεις δει κάποιον οδηγό να το κάνει αυτό; Άπειρους!

Σκέψου το, το ποδήλατο έχει μόνο θετικά. Το μόνο αρνητικό που μπορώ να σκεφτώ αυτή τη στιγμή, είναι να γίνεις μούσκεμα από μια ξαφνική βροχή. Βέβαια τώρα που το ξανασκέφτομαι, πάντα ήθελα να μείνω μια φορά έξω, στη βροχή.

Εσύ όχι;

Από τη Maria Argyriou

Πηγή: Savoirville.gr

Διαβάστε επίσης

SINGLES

3 τρόποι για να αποφύγετε την υπερβολική «αυτό-αποκάλυψη» στο πρώτο ραντεβού

Μερικά πράγματα είναι καλύτερα να μην ειπωθούν, ειδικά στο πρώτο ραντεβού.

SINGLES

Κατάδυση στο μεγάλο στόρι του «φιλιού» με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Φιλιού

 Eσύ πόσα φιλιά μετράς κρατώντας την ανάσα σου;

SINGLES

Ποιες ιδιότητες θεωρούνται οι πιο θελκτικές για να σας κάνει κάποιος παρέα

Δείτε ποια χαρακτηριστικά πρέπει να διαθέτετε και ποια να αποβάλλετε, αν θέλετε να είστε πιο αρεστοί

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 16 Ιουλίου

Εκμεταλλευθείτε τη δημιουργικότητα που έχετε

BLOGS

Ο Γιάννης Αγγελάκας & οι 100ºC στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου με οpening την Καλλιόπη Μητροπούλου και το Νίκο Βελιώτη

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Μπορείς να γίνεις επιτέλους η γυναίκα που σου αξίζεις

Γιατί το μόνο “like” που μετράει είναι το δικό σου προς τον εαυτό σου