Skip to main content

SINGLES

5 σημάδια ότι δίνεις υπερβολική σημασία σε αρνητικούς ανθρώπους

Μήπως οι άσχημες συμπεριφορές των άλλων, μπαίνουν εμπόδιο στη δική σου ευτυχία;


Μαριέτα Χριστοπούλου

Έχεις σκεφτεί ποτέ μήπως με τον τρόπο που λειτουργείς και αντιδράς σε όσα συμβαίνουν γύρω σου, μπορεί να σβήνεις η ίδια το χαμόγελο από τα χείλη σου; Αν όχι, πρέπει να το σκεφτείς.

Και μια καλή αρχή είναι να ξεκινήσεις από τους αρνητικούς ανθρώπους. Μήπως τους δίνεις πολλή σημασία; Μήπως σου χαλάνε την καθημερινότητα χωρίς να το συνειδητοποιείς; Αναγνώρισε τα σημάδια μέσα από την λίστα που δημιούργησε το Psychology Today και λάβε δράση!

#1. Μιλάς πολύ γι' αυτούς

Το να μοιράζεσαι τον θυμό σου για τους αρνητικούς ανθρώπους, δεν σε βοηθάει να ηρεμήσεις. Αντίθετα, έρευνες που έχουν γίνει στο παρελθόν, δείχνουν ότι οι σχετικές συζητήσεις ρίχνουν λάδι στη φωτιά. Όσο πιο πολύ αναφέρεσαι σε εκείνους τόσο πιο πολύ δύναμη αποκτούν στη ζωή σου.

#2. Τους σκέφτεσαι ακόμα και όταν δεν είναι τριγύρω

Το να σκέφτεσαι ξανά και ξανά πόσο άσχημα σου φέρθηκε ο Χ συνάδερφος, δε λύνει κάποιο πρόβλημα. Ούτε το να σκέφτεσαι 2 ώρες πως θα απαντήσεις σε αυτό το συμβάν.

#3. Σου θέτουν περιορισμούς

"Δε θα περάσω καλά γιατί θα είναι και αυτός εκεί". Μήπως η προηγούμενη φράση σου είναι οικεία; Αν ναι, προσπάθησε να την αποβάλεις. Με τέτοιες σκέψεις δίνεις τη δύναμη σε αρνητικούς ανθρώπους να σου ελέγχουν τη ζωή!

#4. Τους αφήνεις να σου ελέγχουν τα συναισθήματα

Το να θυμώνεις με μια άσχημη συμπεριφορά, είναι φυσιολογικό. Αλλά δεν είναι υγιές να νιώθεις ότι κάποιος άλλος μπορεί να ελέγξει τον τρόπο που εσύ νιώθεις και να σου δημιουργήσει ακόμα και σωματικές αντιδράσεις όπως πόνο στο στομάχι, πονοκέφαλο κλπ.

#5. Σου προκαλούν αρνητικές αντιδράσεις

Αν περιβάλλεσαι από πολλή αρνητικότητα μπορεί να σκεφτείς ότι ένας τρόπο να ανταπεξέλθεις είναι να φερθείς με τον ίδιο τρόπο. Αν οι άλλοι λένε ψέματα, να πεις και εσύ για παράδειγμα. Προφανώς δεν είναι αυτή η λύση.

Και μετά;

Αν όντως έχεις πέσει στις παραπάνω παγίδες, είναι αρχικά θετικό που το αναγνωρίζεις. Αυτό που χρειάζεται να κάνεις, είναι να πάρεις συναισθηματική απόσταση από όλους εκείνους που σου ασκούν κακή επιρροή. Επίλεξε να εστιάζεις σε περισσότερο παραγωγικά πράγματα στη ζωή σου. Δεσμεύσου να ανταπεξέρχεσαι στα συναισθήματα σου με υγιή τρόπο. Και αποφάσισε να εστιάσεις σε όλα εκείνα που μπορείς να ελέγξεις - τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τη δική σου συμπεριφορά.

Διαβάστε επίσης

SINGLES

Πώς να βελτιώσεις την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής σου σε τέσσερα απλά βήματα

Ηρεμία, ενσυνείδηση, αυτοπεποίθηση και καλός ύπνος θα σε βοηθήσουν να κατακτήσεις πιο εύκολα τους προσωπικούς στόχους ευεξίας

SINGLES

Συμπεριφορές και χαρακτηριστικά που σκοτώνουν αμέσως τη μεταξύ σας χημεία και έλξη

Τι να αποφύγετε για να μην ξενερώσετε τον (υποψήφιο κι όχι μόνο) σύντροφό σας

SINGLES

Πώς να καταλάβετε ότι έχετε «αλλεργία» στις σχέσεις

10 σημάδια ότι η προσωπικότητά σας δεν είναι συμβατή με το να είστε σε σχέση

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.