5 σημάδια ότι δίνεις υπερβολική σημασία σε αρνητικούς ανθρώπους

Μήπως οι άσχημες συμπεριφορές των άλλων, μπαίνουν εμπόδιο στη δική σου ευτυχία;

Μαριέτα Χριστοπούλου

Έχεις σκεφτεί ποτέ μήπως με τον τρόπο που λειτουργείς και αντιδράς σε όσα συμβαίνουν γύρω σου, μπορεί να σβήνεις η ίδια το χαμόγελο από τα χείλη σου; Αν όχι, πρέπει να το σκεφτείς.

Και μια καλή αρχή είναι να ξεκινήσεις από τους αρνητικούς ανθρώπους. Μήπως τους δίνεις πολλή σημασία; Μήπως σου χαλάνε την καθημερινότητα χωρίς να το συνειδητοποιείς; Αναγνώρισε τα σημάδια μέσα από την λίστα που δημιούργησε το Psychology Today και λάβε δράση!

#1. Μιλάς πολύ γι' αυτούς

Το να μοιράζεσαι τον θυμό σου για τους αρνητικούς ανθρώπους, δεν σε βοηθάει να ηρεμήσεις. Αντίθετα, έρευνες που έχουν γίνει στο παρελθόν, δείχνουν ότι οι σχετικές συζητήσεις ρίχνουν λάδι στη φωτιά. Όσο πιο πολύ αναφέρεσαι σε εκείνους τόσο πιο πολύ δύναμη αποκτούν στη ζωή σου.

#2. Τους σκέφτεσαι ακόμα και όταν δεν είναι τριγύρω

Το να σκέφτεσαι ξανά και ξανά πόσο άσχημα σου φέρθηκε ο Χ συνάδερφος, δε λύνει κάποιο πρόβλημα. Ούτε το να σκέφτεσαι 2 ώρες πως θα απαντήσεις σε αυτό το συμβάν.

#3. Σου θέτουν περιορισμούς

"Δε θα περάσω καλά γιατί θα είναι και αυτός εκεί". Μήπως η προηγούμενη φράση σου είναι οικεία; Αν ναι, προσπάθησε να την αποβάλεις. Με τέτοιες σκέψεις δίνεις τη δύναμη σε αρνητικούς ανθρώπους να σου ελέγχουν τη ζωή!

#4. Τους αφήνεις να σου ελέγχουν τα συναισθήματα

Το να θυμώνεις με μια άσχημη συμπεριφορά, είναι φυσιολογικό. Αλλά δεν είναι υγιές να νιώθεις ότι κάποιος άλλος μπορεί να ελέγξει τον τρόπο που εσύ νιώθεις και να σου δημιουργήσει ακόμα και σωματικές αντιδράσεις όπως πόνο στο στομάχι, πονοκέφαλο κλπ.

#5. Σου προκαλούν αρνητικές αντιδράσεις

Αν περιβάλλεσαι από πολλή αρνητικότητα μπορεί να σκεφτείς ότι ένας τρόπο να ανταπεξέλθεις είναι να φερθείς με τον ίδιο τρόπο. Αν οι άλλοι λένε ψέματα, να πεις και εσύ για παράδειγμα. Προφανώς δεν είναι αυτή η λύση.

Και μετά;

Αν όντως έχεις πέσει στις παραπάνω παγίδες, είναι αρχικά θετικό που το αναγνωρίζεις. Αυτό που χρειάζεται να κάνεις, είναι να πάρεις συναισθηματική απόσταση από όλους εκείνους που σου ασκούν κακή επιρροή. Επίλεξε να εστιάζεις σε περισσότερο παραγωγικά πράγματα στη ζωή σου. Δεσμεύσου να ανταπεξέρχεσαι στα συναισθήματα σου με υγιή τρόπο. Και αποφάσισε να εστιάσεις σε όλα εκείνα που μπορείς να ελέγξεις - τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τη δική σου συμπεριφορά.

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!

0
Shares