Ποια άτομα θυμώνουν περισσότερο;

Έρευνα του Πανεπιστημίου του Τορόντο αποκαλύπτει ποια άτομα είναι πιο επιρρεπή στα έντονα ξεσπάσματα.

Φύλλις Νικολάου

Έχεις συνέχεια νεύρα; Μπορεί να φταίει η ηλικία σου. Μάλιστα, νέα μελέτη υποστηρίζει ότι οι τρεις κατηγορίες ανθρώπων που θυμώνουν πιο εύκολα από τους υπόλοιπους είναι οι λιγότερο μορφωμένοι, οι νέοι κάτω των 30 ετών και… οι γονείς!

Η μελέτη διεξήχθηκε από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο, με επικεφαλής τον καθηγητή Κοινωνιολογίας Σκοτ Σίμαν. Αναλύοντας τα αποτελέσματα  της έρευνας, ο ίδιος βρήκε ότι οι νεότεροι αισθάνονται πιο συχνά θυμό σε σύγκριση με τους μεγαλύτερους, κυρίως επειδή βιώνουν μεγαλύτερη πίεση χρόνου και περισσότερες οικονομικές δυσκολίες. Τους ίδιους λόγους για εκνευρισμό φαίνεται να μοιράζονται και οι γονείς.

Το εντυπωσιακότερο εύρημα, ωστόσο, αφορά στα λιγότερο μορφωμένα άτομα τα οποία, όπως υποστηρίζει ο Σίμαν, «εκδηλώνουν με θυμό τα προβλήματά τους επειδή δε μιλάνε ανοικτά».

Ο ίδιος μάλιστα τονίζει ότι «σε προηγούμενες έρευνες έχει διαπιστωθεί ότι ο αυτοέλεγχος αυξάνεται όσο υψηλότερο είναι το επίπεδο μόρφωσης ενός ανθρώπου, όπως και η εξεύρεση διαφορετικών διεξόδων για να εκφράσει τα αρνητικά συναισθήματά του, όπως είναι το στρες, ο θυμός και η θλίψη». 

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares