Skip to main content

SINGLES

5 τεχνικές που διώχνουν το άγχος σε 5 λεπτά


Πιο άμεση αντιμετώπιση δεν γίνεται!



Το άγχος έχει γίνει κομμάτι της ζωής μας. Είναι φορές που το προσπερνάς, γιατί τόσο το έχεις συνηθίσει που δεν σου κάνει εντύπωση, και είναι άλλες που, πολύ πιο δυνατό από σένα, σε νικάει.

Για τις στιγμές που νιώθεις ότι λυγίζεις από το άγχος, μάθε 5 τεχνικές που σύμφωνα με τους ψυχολόγους, μπορούν να εξαφανίσουν αυτό το δυσάρεστο συναίσθημα μέσα σε ένα πεντάλεπτο: 

1.Γράψε τι νιώθεις: Μην σου φαίνεται κουτό, λειτουργεί. Πάρε μπροστά σου ένα φύλλο χαρτί ή άνοιξε ένα καινούριο word και άρχισε να γράφεις ακριβώς το τι νιώθεις. Θα δεις που θα νιώσεις αμέσως καλύτερα.

2.Βάλε έναν αισιόδοξο κωδικό: Τι πληκτρολογείς για να ανοίξει ο υπολογιστής σου; Το ξέρεις ότι εάν βάλεις για κωδικό κάτι αισιόδοξο, βλέποντάς το κάθε μέρα μπορεί να σε επηρεάσει θετικά; Δοκίμασέ το!

3.Κάνε μια αγκαλιά: Είναι γνωστό ότι οι αγκαλιές είναι ψυχοθεραπευτικές, καθώς απελευθερώνουν την οξυτοκίνη, την ορμόνη που βοηθά στην χαλάρωση και τη δημιουργία θετικών συναισθημάτων. 8 αγκαλιές την ημέρα είναι ό,τι χρειάζεσαι. Το μίνιμουμ.

4.Βρες την απόλαυση: Κατά προτίμηση όχι σε μια τούρτα αμυγδάλου ή σε μια μεγάλη σακούλα πατατάκια. Δοκίμασε να σκεφτείς μια όμορφη στιγμή (π.χ. από τις διακοπές σου) ή μια συνάντηση με τις φίλες σου που περιμένεις πώς και τι ή απλά κάνε μια θετική σκέψη. Η ζωή είναι ωραία.

5.Γέλα: Το άγχος έχει κάνει το πρόσωπό σου σκληρό. Σε καταλαβαίνω. Βρες μια αφορμή για να γελάσεις. Δες ένα αστείο βιντεάκι ή ένα σχόλιο στα social media που θα σε κάνει να ξεκαρδιστείς. Δεν υπάρχει πιο άμεσος και αποτελεσματικός τρόπος για να νιώσεις καλύτερα από το γέλιο!
 

Διαβάστε επίσης

SINGLES

Συμπεριφορές και χαρακτηριστικά που σκοτώνουν αμέσως τη μεταξύ σας χημεία και έλξη

Τι να αποφύγετε για να μην ξενερώσετε τον (υποψήφιο κι όχι μόνο) σύντροφό σας

SINGLES

Πώς να καταλάβετε ότι έχετε «αλλεργία» στις σχέσεις

10 σημάδια ότι η προσωπικότητά σας δεν είναι συμβατή με το να είστε σε σχέση

SINGLES

Mπορείς άραγε να καταλάβεις από τη γλώσσα του σώματός του αν ενδιαφέρεται για σένα;

Oι κινήσεις του σώματός του που προδίδουν τις σκέψεις και τις προθέσεις του!

Προτεινόμενα

ΠΑΙΔΙ

Οδηγός για γονείς παιδιών που ξεχωρίζουν για τις υψηλές επιδόσεις τους

Είναι σημαντικό να τους υπενθυμίζουμε συνεχώς ότι η αξία τους δεν συνδέεται αποκλειστικά με τα επιτεύγματα ή τις διακρίσεις τους.

ΤΑΞΙΔΙ

Στον παράδεισο που μπορεί να φιλοξενήσει την 3η σεζόν του The White Lotus

Αν φιλοξενήσει εσάς πάντως, σίγουρα θα περάσετε ονειρικά