3 μύθοι για την ευτυχία που πρέπει να καταρρίψεις

Μήπως έχεις κάνει κάποια από αυτές τις φράσεις, μότο ζωής σου;

Allyou Team

Πολλοί μύθοι κυκλοφορούν εκεί έξω, και μερικοί από από αυτούς αφορούν το χαμόγελό σου. Μήπως τους έχεις σημαία και πορεύεσαι λάθος; Ώρα να το διαπιστώσεις και να τους καταρρίψεις. Ξεκινάμε με τρεις από τους πολλούς:

#1. Τα λεφτά δεν αγοράζουν την ευτυχία

Τα λεφτά μπορούν να σε βοηθήσουν να είσαι πιο ευτυχισμένη, γιατί πολύ απλά είναι το μέσο για μια πιο άνετη ζωή. Έρευνα από το Woodrow Wilson School του Princeton, διαπίστωσε ότι το πικ ευτυχίας αγγίζει κάποιος όταν παίρνει μισθό 75.000 το χρόνο. Εξαρτάται βέβαια και από το κόστος ζωής... δηλαδή στην Ελλάδα εννοείται ότι και με τα μισά το χρόνο, η ζωή θα ήταν μια χαρά άνετη.

#2. Όσο πιο μεγάλες διακοπές, τόσο πιο χαρούμενοι είμαστε

Μπορεί ένα μεγάλο break να μοιάζει η απόλυτη ευτυχία, αλλά δεν είναι έτσι ακριβώς. Ψυχολόγοι υποστηρίζουν ότι ταξίδι μιας εβδομάδας μπορεί να φέρει μεγαλύτερη ευτυχία από ταξίδι δύο εβδομάδων. Και αυτό γιατί ένα ταξίδι γενικά μας τροφοδοτεί με μνήμες οι οποίες εκ των υστέρων μας κάνουν χαρούμενες. Δε χρειάζεται διάρκεια, χρειάζεται απλά να πας τις ρημάδες τις διακοπές, και θα δεις που θα νιώσεις καλύτερα, ακόμα κι αν μιλάμε για διήμερο.

#3. Πρέπει να κυνηγάμε την ευτυχία μας κάθε στιγμή

Η φιλόσοφος Jennifer Hecht λέει στο βιβλίο της The Happiness Myth , ότι υπάρχουν διάφορα είδη ευτυχίας που αλληλοσυγκρούονται. Για παράδειγμα όταν δεν περνάς καλά για να πετύχεις κάτι μεγάλο μακροπρόθεσμα, ή όταν περνάς καλά τώρα. Το μαξ της ευτυχίας στην πραγματικότητα έρχεται όταν καταλαβαίνουμε τη σημασία των άσχημων περιόδων της ζωής μας. Δεν είναι πάντα κάτι που πρέπει να παλεύουμε, αλλά έρχεται φυσικά.About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares