Τι να κάνεις όταν νιώθεις μόνη στη δουλειά - AllYou.gr

Search

 

Τι να κάνεις όταν νιώθεις μόνη στη δουλειά

Όλοι γύρω σου παρέα, εσύ χώρια. Πώς το αντιμετωπίζεις;

> SINGLES ::
14 Νοεμβρίου 2017
Συντάκτης : Allyou Team

Δεν είναι σπάνιο κάποιος να νιώθει μόνος του στη δουλειά. Ξέρεις, να νομίζει ότι κανείς δε του δίνει σημασία, λες και είναι αόρατος. Σύμφωνα με έρευνα που έγινε από το California State University και το Wharton School of Business, σε 672 εργαζομένους και 114 προϊσταμένους σε 143 ομάδες εργασίες, αυτό το συναίσθημα υπάρχει, και μάλιστα βλάπτει γενικά τη δουλειά!

Aν, λοιπόν, θες να νιώσεις επιτέλους καλά μέσα στο πλήθος, αν θες να είσαι αποδοτική και να περνάς καλά όλες σου τις μέρες (ζωή δεν είναι τα Σαββατοκύριακα μόνο) τότε πρέπει να πάρεις δράση. Να τι πρέπει να κάνεις για να ξορκίσεις τη μοναξιά στο γραφείο:
 

- Mη θεωρείς ότι δεν ενδιαφέρεται κανείς για εσένα

Μην κάνεις αυτή τη σκέψη και προσπάθησε να προσεγγίσεις τους γύρω σου, ακούγοντας τις ιδέες τους. Ζήτα την συμβουλή τους, μάθε τα χόμπι τους. Πιθανότατα αυτό θα τους δώσει έναυσμα να ενδιαφερθούν για εσένα περισσότερο.

- "Ανοίξου" σε άλλα τμήματα

Υπάρχει πιθανότητα η "στενή" ομάδα σου, να θέλει ένα διάλειμμα και έτσι να μην ανοίγεται σε σένα όταν πάτε για μεσημεριανό για παράδειγμα, αλλά σε κάποιο άτομο άλλου τμήματος της εταιρείας. Δοκίμασε το και εσύ! 

- Μην κατεβάζεις διακόπτες

Το πιο εύκολο είναι να πεις δε μπορώ άλλο να προσπαθώ, θα κλειστώ στο καβούκι μου και θα κάνω τη δουλίτσα μου. Όμως, μη! Προσπάθησε να ασχοληθείς με τους γύρω σου, να τους εμψυχώσεις όταν το έχουν ανάγκη, να κάνεις κάτι που θα τους αρέσει πολύ. Μπορείς κάπως να τους εξοικονομήσεις χρόνο και ενέργεια; Καν' το. Δεν κάνεις καλό μόνο σε εκείνους, αλλά και σε εσένα. 

- Συζήτησέ το με φίλους

Το να συζητήσεις με φίλους σου την κατάσταση στη δουλειά, μπορεί να σου δώσει πληροφορίες που δεν φαντάζεσαι! Μίλα με λεπτομέρειες για το προβλημά σου και άκου προσεκτικά τη γνώμη των ανθρώπων που εμπιστεύεσαι. Ίσως εκείνοι βλέπουν πιο καθαρά τι συμβαίνει!

 

*Mε πληροφορίες από το Business InsiderΑκολούθησε το allyou στο Instagram!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ