6 τρόποι να τονώσεις την αυτοπεποίθησή σου - AllYou.gr

Search

 

6 τρόποι να τονώσεις την αυτοπεποίθησή σου

Πάρε την απόφαση και άλλαξε στάση ζωής.

> ΕΓΩ ::
16 Ιουνίου 2018
Συντάκτης : Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Εάν σε ρωτήσει κάποιος ποιο είναι το αδύναμο σημείο σου, τι θα του πεις; Μήπως η χαμηλή σου αυτοεκτίμηση; Μήπως η πεσμένη σου αυτοπεποίθηση; 

Εάν έχεις εντοπίσει το τρωτό σου σημείο, βρίσκεσαι σε καλό δρόμο. Το επόμενο βήμα είναι να το αλλάξεις, να το ενδυναμώσεις, να τονώσεις το εγώ σου. 

Το ερώτημα είναι πώς θα το κάνεις αυτό. Θέλει δουλίτσα, δεν γίνεται μαγικά. Αξίζει όμως την προσπάθεια. Τα παρακάτω βήματα σίγουρα θα σε βοηθήσουν:

1. Δες το ρεαλιστικά. Τι θέλεις στην πραγματικότητα να αλλάξεις; Τι πραγματικά σου φταίει; Το να μεμψιμοιρείς σίγουρα δεν θα σε βοηθήσει να προχωρήσεις μπροστά.

2. Προσπάθησε να μην επηρεάζεσαι από τα στερεότυπα και τα κοινωνικά πρότυπα των διαφημίσεων ή ων σόσιαλ μίντια. 

3. Δώσε την ευκαιρία στον εαυτό σου να χαλαρώνεις πού και πού, να γελάς με την ψυχή σου, να ζεις και να απολαμβάνεις τις στιγμές. Αυτή είναι η ζωή. 

4. Άκουγε την καρδιά σου και το ένστικτό σου. Μάθε να είσαι ο εαυτός σου και μην προσπαθείς να αντιγράψεις κανέναν. Είσαι μοναδική, μην το ξεχνάς.

5. Βλέπε θετικά τα πράγματα. Υπάρχει μεγαλύτερο όπλο από τη θετική διάθεση; Βοηθά και εσένα αλλά και τους γύρω σου, ενώ τονώνει την κοινωνικότητά σου και κατ’ επέκταση την αυτοπεποίθησή σου.

6. Να θυμάσαι πάντα ότι η λέξη «τέλειο» είναι υπέροχη αλλά παράλληλα ουτοπική. Μην κυνηγάς άδικα το τέλειο. Γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει. 
 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!