Skip to main content

SINGLES

Αυτοί είναι οι 4 λόγοι που δεν σε καλούν σε συνεντεύξεις για δουλειά!

Μήπως κάνεις αυτά τα λάθη;


Γεωργία Κοντού

Αναζητάς δουλειά εδώ και μήνες αλλά, παρόλο που διαθέτεις ένα αρκετά δυνατό βιογραφικό και το μοιράζεις σαν φέιγ-βολάν, ακόμη περιμένεις εκείνο το τηλεφώνημα για συνέντευξη. Μήπως δεν φταίνε μόνο τα υψηλά ποσοστά ανεργίας; Μήπως κάνεις και εσύ κάποιο από τα παρακάτω λάθη;

1. Στέλνεις CV παντού αδιακρίτως: Αν ανταποκρίνεσαι σε οποιαδήποτε αγγελία για δουλειά πέσει στα χέρια σου, ακόμη και σε όσες ζητούν διαφορετικά προσόντα από τα δικά σου ή στην πραγματικότητα δεν σε ενδιαφέρουν, το λάθος σου μπορεί να είναι ότι δεν έχεις συγκεκριμένους στόχους. Αντί να χάνεις χρόνο στην αποστολή ομαδικών email, καθόρισε το επαγγελματικό αντικείμενο που σε ενδιαφέρει και προσάρμοσε το βιογραφικό σου ανάλογα.

2. Δεν εξατομικεύεις τις προσεγγίσεις σου: Για να ξεχωρίσει το βιογραφικό σου ανάμεσα στα εκατοντάδες που δέχεται μια εταιρεία, επιστράτευσε ένα βασικό κανόνα του μάρκετινγκ: δώσε την εντύπωση ότι το συνέταξες ειδικά γι' αυτήν. Προτού της το στείλεις, κάνε μια μικρή έρευνα γύρω από τις προτεραιότητες και τις αξίες της και τροποποίησε το CV σου έτσι ώστε να φαίνεται ότι μπορείς να τις στηρίξεις. Αν π.χ. μια επιχείρηση φημίζεται για το οικολογικό προφίλ της κι εσύ έχεις συμμετάσχει σε σχετικά προγράμματα εθελοντικής εργασίας, μην παραλείψεις να τα αναφέρεις. Μαζί με το βιογραφικό, στείλε και μια συνοδευτική επιστολή εξηγώντας γιατί σε ενδιαφέρει η συγκεκριμένη θέση εργασίας.

3. Δεν έχεις κάνει το όνομά σου γνωστό στο χώρο: Οι δημόσιες σχέσεις παίζουν σημαντικό ρόλο, ειδικά σε ένα κύκλωμα που θεωρείται κλειστό (πράγμα που ισχύει, π.χ. για όλα τα καλλιτεχνικά επαγγέλματα). Προσπάθησε λοιπόν να δίνεις το παρών σε εκδηλώσεις του αντικειμένου σου (όπως σεμινάρια, συνέδρια ή εγκαίνια) όπου θα έχεις την ευκαιρία να γνωρίσεις τους υποψήφιους εργοδότες σου. Μη διστάσεις να τους συστηθείς και να τους μιλήσεις, αν σου δοθεί η ευκαιρία, για τη δουλειά και τους στόχους σου.

4. Έχεις “λερωμένο” το διαδικτυακό προφίλ σου: Σύμφωνα με μια δημοσκόπηση, πάνω από τους μισούς εργοδότες γκουγκλάρουν το όνομα ενός υποψηφίου. Δείγματα της δουλειάς σου, συστάσεις από προηγούμενους εργοδότες στο LinkedIn και αναφορές στην προηγούμενη εμπειρία σου θα λειτουργήσουν υπέρ σου. Φωτογραφίες που σε δείχνουν μεθυσμένη σε μπαρ, υβριστικά σχόλια και ορθογραφικά λάθη μπορούν να... σε χαντακώσουν.

Διαβάστε επίσης

SINGLES

Πώς να ξεχωρίσετε τους ψεύτικους από τους αληθινούς φίλους;

Οι πράξεις μετράνε, δείτε ποιες συμπεριφορές ξεσκεπάζουν τους ψεύτικους φίλους

SINGLES

11 ενδείξεις ότι νιώθεις άνετα μαζί του από την αρχή

Τι ωραίο και σπάνιο αυτό το άμεσο κλικ με κάποιους ανθρώπους

SINGLES

Πώς να καταλάβετε αν περιτριγυρίζεστε από άτομα που σας ρίχνουν

Επειδή η ενέργειά σας δεν είναι ανεξάντλητη, δείτε ποιες συμπεριφορές των άλλων σας την ελαττώνουν

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 2 Μαρτίου

Βελτιώστε τις σχέσεις σας με άτομα του περιβάλλοντός σας που χρειάζεστε δίπλα σας

ΣΧΕΣΕΙΣ

Ο πιο σίγουρος τρόπος για να ερωτευτείς ξανά τον σύντροφό σου

Γιατί η ενσυναίσθηση είναι το κλειδί για να ανανεώσετε τη συντροφική σας σχέση

ΥΓΕΙΑ

Πώς η καλύτερη στοματική υγιεινή μειώνει τα βακτήρια που σχετίζονται με σοβαρές ασθένειες, όπως οι καρδιαγγειακές παθήσεις και η νόσος του Αλτσχάιμερ

Η έρευνα αποκαλύπτει επίσης πώς το στοματικό διάλυμα οδήγησε σε καλύτερο έλεγχο του σακχάρου στο αίμα