Ποιο είναι το πιο απλό πράγμα που μπορείς να κάνεις για να γίνεις ευτυχισμένη;

Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο...

Γεωργία Κοντού

Πολλές έρευνες έχουν δείξει μέχρι σήμερα ότι το περπάτημα μπορεί να ωφελήσει σε πολλά επίπεδα όχι μόνο το σώμα αλλά και το πνεύμα, αφού ενισχύει τις νοητικές λειτουργίες, πυροδοτεί τη δημιουργικότητα και φτιάχνει τη διάθεσή μας. Σύμφωνα όμως με μια νέα μελέτη, για να εκτοξεύσουμε τη χαρά και την ευεξία που μας προσφέρει είναι σημαντικό να δώσουμε έμφαση και στο ρυθμό με τον οποίο περπατάμε.

Σε μια έρευνα -που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Journal of Behavior Therapy and Experimental Psychiatry- οι εθελοντές κλήθηκαν να περπατήσουν σε διάδρομο γυμναστικής ενώ οι επιστήμονες τους έδειχναν διάφορες λέξεις. Η μία ομάδα περπατούσε σε εντονότερο ρυθμό από την άλλη. Όπως διαπιστώθηκε στο τέλος, οι συμμετέχοντες που βάδιζαν πιο γρήγορα είχαν καταφέρει να απομνημονεύσουν περισσότερες λέξεις με θετική σημασία, ενώ εκείνοι που περπατούσαν πιο αργά είχαν κρατήσει στη μνήμη τους περισσότερες αρνητικές λέξεις.

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα βγεις για περπάτημα, επιτάχυνε λίγο το βήμα σου και ταυτόχρονα κράτα τη σωστή στάση σώματος: το κεφάλι ψηλά, τα χέρια σε μικρή κίνηση.About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares