Μήπως είσαι ερωτευμένη;

Ο οργανισμός σου έχει απαντήσεις

Allyou Team

 

Ο έρωτας είναι από τα πιο όμορφα και γλυκά συναισθήματα που μπορούν να προκύψουν στην ζωή σου. Ο έρωτας είναι…τυφλός λένε οι παλιοί και σίγουρα κάτι παραπάνω ξέρουν αφού αυτός πολλές φορές υπερβαίνει την λογική. Εκτός αυτού, είναι και εκείνο το περίεργο συναίσθημα που σε συναντά στην πιο τυχαία στιγμή της ζωής σου και φέρνει τα πάνω κάτω σε αυτή. Πολλές φορές όμως, ο έρωτας είναι και εκείνο το περίπλοκο συναίσθημα που μπορεί να μπερδευτεί με τον ενθουσιασμό μιας γνωριμίας ή με την ανάγκη να ερωτευτούμε επειγόντος κάποιον. Ασφαλώς και υπάρχει διαχωρισμός μεταξύ του «μου αρέσει» και του «έχω ερωτευτεί» αφού στην δεύτερη περίπτωση το πρόσωπο που σε έκανε να αισθάνεσαι έτσι, σου έκανε από την πρώτη στιγμή το «κλικ».

Ωστόσο για να αποσαφηνιστούν οι καταστάσεις και να καταλάβεις αν όντως είναι πραγματικά ερωτευμένη, δεν έχεις παρά να παρατηρήσεις τον οργανισμό σου, ο οποίος σου έχει την απάντηση. Ναι ναι κι όμως όταν ερωτευόμαστε, ο οργανισμός μας το γνωρίζει πιο καλά από τον καθένα, δίνοντας σημάδια στην καθημερινότητα σου. Ίσως να είναι δύσκολο να τα προσέξεις  χωρίς να το γνωρίζεις, όμως διαβάζοντας την παρακάτω λίστα με το τι συμβαίνει στον οργανισμό σου όταν ερωτεύεσαι, θα σου λυθεί κάθε απορία για τις «παράξενες» συμπεριφορές σου το τελευταίο διάστημα.

 

 

Αλλαγή στον καρδιακό ρυθμό. Είναι το γνωστό «πονάει» η καρδούλα σου, όταν ερωτεύεσαι. Δεν είναι μύθος είναι η νέα σου πραγματικότητα, αφού ο έρωτας επηρεάζει τα επίπεδα των ορμονών σου, με αποτέλεσμα να μειώνεται η αρτηριακή πίεση και ο καρδιακός ρυθμός.

Ο εγκέφαλος σε πλήρη αποσυντονισμό. Όχι μόνο είσαι αφηρημένη επειδή τον σκέφτεσαι συνέχεια αλλά και το μυαλό σου τρέχει σαν τρελό. Ο εγκέφαλος αλλάζει ολοκληρωτικά τον ρυθμό με τον οποίο δουλεύει, αυξάνοντας τις περιοχές επεξεργασίας της πληροφορίας. Μπορεί ο έρωτας να μην έχει λογική, όμως σίγουρα μας κάνει και πιο έξυπνους όταν τον βιώνουμε.

Τα πάντα γύρω σου, σου φαίνονται…γλυκά! Και δεν εννοώ μόνο γλυκά και όμορφα με την έννοια του ρομαντικού κλπ κλπ, αλλά μιλάω για την έρευνα που πραγματοποίησε η «American Psychological Association», στην οποία οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες και δοκίμασαν διάφορα φαγητά και ποτά. Το αποτέλεσμα; Οι ερωτευμένοι, ανεξάρτητα με το τι έφαγαν, δήλωσαν πως όλα τους άφηναν μια γλυκιά επίγευση.

 

 

Οι αυπνίες σου χτυπούν την πόρτα τα βράδια. Άλλη μια ένδειξη ότι είσαι ερωτευμένη σχετίζεται με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζεις όταν πέφτεις να κοιμηθείς. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα στην οποία συμμετείχαν ερωτευμένοι και μη, οι πρώτοι παραδέχτηκαν πως ο ύπνος τους μειώθηκε κατά μια ώρα, αφού το μυαλό τους έτρεχε συνέχεια στο πρόσωπο που τους έκλεψε την καρδιά.

 About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares