Skip to main content

SINGLES

Όχι άλλα σήματα καπνού – με θες ή δεν με θες;

Η αγάπη είναι απλή, σαφής και διάφανη – και μόνο έτσι σου αξίζειΟκ, ζεις σε μια εποχή που το σύμπαν έχει βαλθεί να σου αποδείξει ότι τα πράγματα μπορούν να χειροτερέψουν κι άλλο. Τα δεδομένα συνεχώς αλλάζουν κι εσύ καλείσαι με δεξιότητες ταχυδακτυλουργού να ελίσσεσαι στις νέες συνθήκες. Να προσαρμόζεσαι και να προχωράς. Ακόμα κι έτσι ωστόσο, κάποια πράγματα, έστω και σε αυτό το χάος, είναι σαφή και ξεκάθαρα. Ξέρεις τι πρέπει να κάνεις και σε έναν βαθμό το ίδιο περιμένεις και από τους άλλους, να κάνουν αυτό που ξέρουν ότι πρέπει να κάνουν.

Τώρα περισσότερο από ποτέ θες τουλάχιστον αυτό που επιλέγεις να ζεις να είναι αυτό που έχεις πράγματι επιλέξει. Σε έναν βαθμό μπορείς ακόμα να έχεις έλεγχο και τον τελικό λόγο σε κάποιες επιλογές σου.
Μια από τις σημαντικότερες επιλογές σου είναι το με ποιους/ποιον μοιράζεσαι τον χρόνο σου – και κυρίως με ποιον μοιράζεσαι την καρδιά σου και θες να μοιραστείς ουσιαστικά και τις στιγμές σου.

Είναι λοιπόν απολύτως λογικό η καρδιά σου να κουράζεται από τα μεικτά σήματα του άλλου. Αν δεν σε θέλει, το μόνο που χρειάζεσαι και χρειάζεται είναι απλώς να σου το πει.  Μπορείς να το χειριστείς. Είναι πολύ καλύτερη επιλογή από το να σε αφήνει ξεκρέμαστη χωρίς να έχεις ιδέα ποιο μπορεί να είναι το επόμενο βήμα.

Η καρδιά σου δεν είναι για κάποιον που δεν είναι σίγουρος για το αν σε θέλει. Δούλεψες πολύ σκληρά για να σου φέρονται οι άλλοι όπως σου αξίζει – και τώρα αυτός δεν σου φέρεται σωστά. Η καρδιά σου είναι για κάποιον που μπορεί να είναι αφοσιωμένος σε σένα.

Κάποιος που να μπορεί να σε αποδεχτεί πλήρως. Κάποιος που δεν θα φοβάται να δεσμευτεί. Η καρδιά σου δεν είναι για τους αδύναμους. Είσαι μια δυνατή γυναίκα και θέλεις έναν ισχυρό σύντροφο που να ξέρει τι θέλει.

Θέλεις έναν άντρα που να μπορεί να αγγίξει την καρδιά σου και να σε κάνει ευτυχισμένη, όχι κουρασμένη. Που δεν θα σε εξαντλήσει με συναισθηματικά τερτίπια. Έναν άνθρωπο που να μπορεί να σκέφτεται με την καρδιά του και που ξέρει να δίνεται με ειλικρίνεια. Έναν άντρα που δεν θα φοβάται να διακινδυνεύσει. Εκείνον που κάνει αυτό που λέει και δεν μένει μόνο στα λόγια του αέρα.

Έναν άντρα που θα αποδεικνύει ότι είσαι η επιλογή του.

Έχεις κουραστεί να προσποιείσαι ότι καταλαβαίνεις τα παιχνίδια του. Δεν το θέλεις   και δεν το χρειάζεσαι άλλο κάτι τέτοιο. Έχεις νευριάσει από τα τυχαία μηνύματα που στέλνονται εμφανίζονται από το πουθενά και μετά εξαφανίζονται πάλι ως διά μαγείας. Το μόνο που ζητάς είναι να έχεις την προσοχή του – αλλά αυτός προφανώς βασανίζεται από διάσπαση προσοχής.

Δυσανασχετείς με το να σου μιλάει αλλά ποτέ να μην τολμά να κάνει την πρώτη κίνηση. Τι σημαίνει αυτό; Σε θέλει ή όχι;

Έχεις κουραστεί να περνάτε όμορφο χρόνο μαζί και μετά έχεις μέρες να ακούσεις νέα του. Νιώθεις σαν να είναι κάποιος άλλος όταν δεν μπορείτε να βρεθείτε από κοντά.

Έχει διαλύσει το νευρικό σου σύστημα με το να λέει ένα πράγμα και μετά να κάνει κάτι άλλο. Αυτό είναι το είδος της εγωιστικής συμπεριφοράς που δεν υπάρχει λόγος να το ανέχεσαι για πολύ ακόμα.

Έχεις κουραστεί να σκέφτεσαι ότι υπάρχουν και άλλα κορίτσια με τα οποία επιλέγει να «παίζει». Δεν σου αξίζει μια τέτοια συμπεριφορά. Αν χρειάζεται χώρο, να μη σου στέλνει κανένα μήνυμα. Εάν δεν είναι έτοιμος για μια σχέση, τότε να μη σου ζητάει να βγείτε.

Η ασυνέπεια του σε κάνει μερικές φορές σχεδόν να αμφισβητήσεις την κοινή λογική.

Όταν τον αντιμετωπίζεις, σου λέει ότι έχεις παρεξηγήσει κάτι. Δεν το νομίζω. Εκείνος είναι που αντιμετωπίζει το πρόβλημα και εκείνος που πρέπει να το επιλύσει.

Εάν δεν είναι έτοιμος να δεσμευτεί, απλώς ας το ξεστομίσει. Εάν φοβάται να δεσμευτεί δεν χρειάζεται να δοκιμάζει τις αντοχές σου. Μεγάλο παιδί είναι – με έμφαση στο «μεγάλο».

Δεν έχεις κολλήματα, δεν είσαι προσκολλημένη. Είσαι μια απόλυτα φυσιολογική γυναίκα που θέλεις να σε αγαπήσει όπως μου αξίζει. Θέλεις συνέπεια και διαφάνεια. Να μπορείς να διαβάσεις τις σκέψεις και τα συναισθήματα εκείνου που έχεις δίπλα σου ή απέναντί σου και θες να είστε μαζί.

Τα μεικτά του σήματα είναι πλέον ξεκάθαρα! Δεν σου αξίζει και είσαι καλύτερα χωρίς εκείνον. Σου αξίζει η προσοχή, η φροντίδα, η τρυφερότητα, μια ερωτική σχέση πρέπει να στηρίζεται σε όλα αυτά. Θέλεις η καρδιά σου να νιώθει ασφαλής και το σώμα σου να δονείται από αγάπη και πάθος.

Η ζωή είναι πολύ σύντομη για να την σπαταλήσεις σε έναν άνθρωπο που δεν μπορεί να αποφασίσει τι θέλει. Έχεις περάσει αρκετά για να ξέρεις ότι αξίζεις κάποιον καλύτερο από σένα.

Η αγάπη δεν θέλει πίεση, ούτε ζόρι. Αν θες να συναντήσεις τον άλλον τον συναντάς. Αν θες να είσαι με τον άλλον είσαι. Δεν έχεις ανοιχτούς λογαριασμούς. Δεν έχεις εκκρεμότητες που σε κρατούν δέσμιο του πουθενά. Δεν μπορείς με το ένα πόδι να είσαι εδώ και με το άλλο αλλού. Και αυτό ακριβώς απαιτείς και από τον άλλον.

Τα μικτά του σήματα σημαίνουν ότι τον ενδιαφέρεις, αλλά μόνο όταν σε χρειάζεται. Αυτό όμως δεν είναι ούτε αρκετό, ούτε δίκαιο.

Δεν θες να είσαι κανενός το backup plan ή το plan b. Λοιπόν, αυτό το πρόγραμμα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας δεν λειτουργεί σε σένα – δεν καλύπτει τις ανάγκες σου. Πήγαινε να βρεις κάποιον άλλο. Αξίζεις να είσαι το σχέδιο ζωής κάποιου.

Όταν είσαι το σχέδιο ζωής κάποιου, δεν έχει τίποτα να συγκρατήσει ή να κρύψει. Είναι σταθερός στον στόχο του – δεν χάνει το focus κι εσύ παραμένεις στο κέντρο της εστίασης κι όχι ένα νεταρισμένο πλάνο.

Χρειάζεσαι κάποιον που να επικοινωνεί μαζί σου με έναν ευγενικό, αυθεντικό και συναισθηματικό τρόπο. Που να μπορείς να είσαι ο εαυτός σου. Δεν θέλεις να σπαταλήσεις τις μέρες σου και να αναρωτιέσαι αν είσαι μόνο παιχνίδι κάποιου. Θέλεις να είσαι το παν.

Γι' αυτό πρέπει να βάλεις ένα τέλος στα μεικτά του σήματα. Από τώρα και στο εξής, το μόνο που θέλεις να λαμβάνεις είναι ένα σαφές σήμα. Ένα σαφές σήμα ότι του αρέσεις όπως είσαι. Θέλεις να ζήσεις τη ζωή σου με σιγουριά ότι ο σύντροφός σου σε αγαπά με όλη του την καρδιά και δεν βλέπει κανέναν άλλον ερωτικά εκτός από εσένα. Σου αξίζει να είσαι η μόνη επιλογή στην καρδιά και την προσοχή του.

Θες μια αγάπη καθαρή που να σε ανεβάζει και να σε γεμίζει – χωρίς σουξουμού…

Cover photo credits: Nikolay Biryukov

Διαβάστε επίσης

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

SINGLES

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει από τα μηνύματά του

Αποκωδικοποιώντας τη γραπτή σας επικοινωνία

SINGLES

Ο έρωτας δεν είναι σινεμά, μωρό μου…

Τοξικές σχέσεις που ρομαντικοποιήθηκαν στην οθόνη

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 17 Απριλίου

Βγάλτε τελείως από τη ζωή σας ό,τι σας φαίνεται άχρηστο και σας κουράζει

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ASK THE EDITOR

8 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για το μανδελικό οξύ προτού το βάλεις στη beauty ρουτίνα σου

Σε τι ακριβώς συμβάλει το συγκεκριμένο οξύ στη φροντίδα του δέρματός σου;