Skip to main content

SINGLES

Βρες ξανά την αυτοπεποίθηση σου έπειτα από μια δύσκολη στιγμή

3 τρόποι να το καταφέρεις σε ελάχιστο χρόνο

 



 

ΟΚ, δεν είναι κάθε στιγμή το ίδιο εύκολη. Ένας χωρισμός, μια επαγγελματική αστοχία, ένας καβγάς με αγαπημένο πρόσωπο, μια απώλεια, ένας στόχος που μοιάζει άπιαστος, ένα αβέβαιο αύριο. Όλα τα παραπάνω κρύβουν μια δόση απογοήτευσης που είτε θέλουμε, είτε όχι θα γευτούμε παραπάνω από μια φορά στην ζωή μας, γιατί πολύ απλά αυτά και ακόμα πολλά περιστατικά είναι κομμάτι της καθημερινότητας μας. Εκείνο όμως που τελικά έχει σημασία είναι ο τρόπος που αντιμετωπίζεις αυτές τις καταστάσεις. Αν βυθίζεσαι όλο και περισσότερο σε μια ηττοπαθή στάση, κρίνεις ανελέητα τον εαυτό σου για όποιο πρόβλημα αντιμετωπίζεις, ενώ δεν έχεις πια κουράγιο να παλέψεις, σίγουρα βρίσκεσαι σε λάθος κατεύθυνση, που με μεγάλα φωτεινά γράμματα γράφει: Προσοχή χαμηλή αυτοπεποίθηση.

Η χαμηλή αυτοπεποίθηση συνεπάγεται με χαμηλή αυτοεκτίμηση και άρνηση να αντιληφθείς τα μοναδικά εκείνα χαρακτηριστικά, που σε κάνουν ξεχωριστή. Στις δύσκολες και απαιτητικές στιγμές αμφιβάλλεις για τις δυνάμεις σου και νιώθεις ανήμπορη να υπερασπιστείς τον εαυτό σου. Εξαιτίας αυτών, η ψυχική σου υγεία επιβαρύνεται και εσύ βρίσκεσαι μονίμως με ένα αρνητικό vibe. Θυμήσου όμως, πως οι γυναίκες με αυτοπεποίθηση είναι σχεδόν πάντα επιτυχημένες, παραγωγικές, ικανοποιημένες με την ζωή τους και δεν φοβούνται να κυνηγήσουν τα όνειρα τους. Αν το καλοσκεφτείς, δεν έχουν τίποτα παραπάνω από εσένα, παρά μόνο πίστη στον εαυτό τους αλλά και σε αυτά που θέλουν να πραγματοποιήσουν. Όταν λοιπόν βρεθείς ξανά με χαμηλή αυτοπεποίθηση, τα παρακάτω tips θα σε βοηθήσουν να την ανεβάσεις στα ύψη. Γιατί; Γιατί έτσι μπορείς!

Αποδέξου την αποτυχία. Κανείς δεν είναι τέλειος και κανείς δεν χρειάζεται να γίνει. Το να έχεις αυτοπεποίθηση δεν σημαίνει πως δεν κάνεις λάθη ή δεν έχεις μειονεκτήματα. Είναι σημαντικό να αποδέχεσαι ότι κάτι πήγε στραβά, ώστε να μπορείς να προχωράς παρακάτω. Η αυτογνωσία είναι ο καλύτερος φίλος της αυτοπεποίθησης και τα χρειάζεσαι και τα δύο προκειμένου να φτάσεις εκεί που ονειρεύεσαι.

Συγκέντρωσε τις σκέψεις σου σε ότι έχεις καταφέρει ή κάνε κάτι που ξέρεις πως είσαι καλή. Είναι ένα τρικ που στοχεύει να βοηθήσει το μυαλό σου να χαλαρώσει και να συνειδητοποιήσει στην στιγμή πως πρόκειται για μια απλή αστοχία. Όλοι μας έχουμε καταφέρει κάτι καλό. Ακόμα και οι πιο μικροί στόχοι είναι μια επιτυχία για τον καθένα μας. Αν από την άλλη έχεις χρόνο, επικεντρώσου σε αυτό που είσαι καλή και σε ευχαριστεί, όπως η μαγειρική, ο χορός, η ζωγραφική κ.α.

 

 

Χάρισε σε εσένα και τους γύρω σου ένα μεγάλο φωτεινό χαμόγελο. Δεν υπάρχει τίποτα πιο άμεσο, αποτελεσματικό, γρήγορο και χωρίς καθόλου κόπο tip, από ένα χαμόγελο στον εαυτό μας. Κάνε μια όμορφη σκέψη και απλώς χαμογέλα. Κάθε αρνητικό vibe της στιγμής θα εξαφανιστεί!

 

 

Διαβάστε επίσης

SINGLES

11 ενδείξεις ότι υπερασπίζεστε τον εαυτό σας και δεν ανέχεστε τις αηδίες των άλλων

Δεν συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο απ’ αυτό που είναι επιλογή σας

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

SINGLES

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει από τα μηνύματά του

Αποκωδικοποιώντας τη γραπτή σας επικοινωνία

Προτεινόμενα

FASHION TRENDS

6 high waist jeans για να βρεις αυτό που σου ταιριάζει για τις καθημερινές σου εμφανίσεις

Το ψηλόμεσο jean είναι απαραίτητο κομμάτι μιας έξυπνης γκαρνταρόμπας και φοριέται σε απεριόριστες περιστάσεις και συνδυασμούς