Skip to main content

SINGLES

Τα ντροπαλά αγόρια είναι το νέο sexy thing

Αν τον κάνεις και κοκκινίζει είσαι σε καλό δρόμο



Οι αρνητικοί μύθοι και τα στερεότυπα δεν αφήνουν ήσυχο ούτε το φλερτ. Και οι «διακρίσεις» γίνονται αδιακρίτως και στα δύο φύλα. Ένα στερεότυπο για τους άντρες είναι οι «ντροπαλοί» - άλλοτε τους θεωρούν λαπάδες, άλλοτε φλούφληδες, άλλοτε μαμάκηδες, κι άλλοτε απλώς τους «σπασίκλες» της παρέας. Ωστόσο όλα αυτά απέχουν πολύ απ’ αυτό που μπορεί να περιγράψει ένα ντροπαλό αγόρι. Ευγενικός, με τρόπους, φινετσάτος, του αρέσει να ακούει περισσότερο – κι η λέξη «σεβασμός» είναι πολύ ψηλά στις αξίες του. Μπορεί να μη μιλά πολύ, αλλά όταν το κάνει, μπορεί να σε κάνεις να γελάσεις με έναν πολύ γλυκό τρόπο.

Αν μάλιστα βλέπεις αυτό το διάστημα το νέο σήριαλ «Σχεδόν ενήλικες», ο υπέροχος Μάκης Παπαδημητρίου πετυχαίνει μια εξαιρετική ενσάρκωση «ντροπαλού» αγοριού, ως Θωμάς, σε μια προσπάθεια να πείσει την εκλεκτή της καρδιάς του ότι δεν είναι τόσο «καλό παιδί» όσο εκείνη νομίζει.

Η μυστηριώδης αύρα του έχει κάτι τόσο εθιστικό και τον κάνει ακαταμάχητο. Μια γνωριμία και το φλερτ με έναν ντροπαλό άντρα έχει τόσα πολλά οφέλη, αλλά αποτελεί και  πρόκληση.

Είναι δύσκολο να αποκρυπτογραφήσεις αν αρέσεις σε έναν ντροπαλό άντρα και χρειάζεται πολύς χρόνος και προσπάθεια για να τον κάνεις να ανοιχθεί και να σου το δείξει ξεκάθαρα. Ένα άλλο δύσκολο πράγμα είναι η διαφοροποίηση ενός ντροπαλού άντρα από έναν παίκτη (επειδή οι παίκτες μπορεί να είναι πραγματικά ύπουλοι).

Είναι ένας παίκτης (μεταμφιεσμένος) ή ένας πραγματικά καλός τύπος που είναι απλά ντροπαλός;

Είναι δύσκολο να γίνει διάκριση ανάμεσα σε έναν ντροπαλό άντρα και έναν μόνιμο παίκτη, επειδή έχουν ένα κοινό πράγμα: Και οι δύο στέλνουν μεικτά-ασαφή μηνύματα.

Ας πούμε ότι συναντάς έναν καλό άντρα και παρατηρείς ότι δυσκολεύεται να σου ανοιχθεί. Εάν είναι παίκτης, θα μπορούσε εύκολα να προσποιείται ότι έχει προβλήματα εμπιστοσύνης ή ότι είναι ένας ντροπαλός τύπος που χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να αισθάνεται άνετα γύρω σας. Ή θα μπορούσε να είναι ένας πραγματικά καλός τύπος που είναι απλά ντροπαλός. Είναι δύσκολο να αποκρυπτογραφήσεις τις προθέσεις του και να βγάλεις έγκυρα συμπεράσματα σχετικά με την προσωπικότητά του.

Αλλά υπάρχουν μερικά πράγματα που θα σε βοηθήσουν να τον καταλάβεις:

• Προτιμά να στέλνει μηνύματα αντί να κάνει κλήσεις

• Δεν λέει πολλά για τον εαυτό του (στην αρχή)

• Δεν απολαμβάνει υπερβολικά τις δημόσιες τρυφερότητες

• Είναι αληθινός κύριος

• Καταβάλλει πολλές προσπάθειες για να είναι ρομαντικός με τον δικό του τρόπο

Πώς να καταλάβεις αν του αρέσεις

Το πιο δύσκολο είναι ότι δεν μπορείς να καταλάβεις αν του αρέσεις ή αν σε βλέπει μόνο σαν φίλη. Ο ευκολότερος τρόπος να δεις τι συμβαίνει στο μυαλό του είναι να δώσεις προσοχή στη γλώσσα του σώματός. Αυτά είναι τα σημάδια που θα προδώσουν το ερωτικό ενδιαφέρον του:

• Σε κοιτάζει πολύ (όταν δεν κοιτάς)

• Έχει δυσκολία στη δημιουργία προτάσεων που να βγάζουν νόημα όταν σου μιλάει από κοντά (σε μετάφραση: χάνει τα λόγια του όταν είσαι κοντά του)

• Γίνεται αδέξιος αλλά μόνο όταν είστε μαζί

• Βγαίνει από τις συνήθειές του για να σε ευχαριστήσει (και να είναι στη διάθεσή σου)

• Σε ακούει προσεκτικά

• Κάνει πολλά likes στα κοινωνικά σου μέσα

• Οι φίλοι του τον πειράζουν ότι έχει (κρυφό) ενδιαφέρον για σένα

• Προσπαθεί σκληρά να σε εντυπωσιάσει

• Έχει δυσκολία να σε κοιτάξει για πολύ στα μάτια

Πώς είναι να είσαι ντροπαλός άντρας

Μετά από λίγο καιρό, θα συνειδητοποιήσεις πόσο μυστηριώδης, ταπεινός και προσγειωμένος είναι. Είναι πραγματικά εντυπωσιακό το πώς λειτουργεί το μυαλό του και πώς καταφέρνει πάντα να λέει το σωστό πράγμα στην κατάλληλη στιγμή. Δεν υπάρχει τίποτα πιο συναρπαστικό σε ολόκληρο τον κόσμο από το να αποκαλύπτει τις αινιγματική προσωπικότητά του σιγά-σιγά.

Πώς να έρθεις πιο κοντά του

• Δοκίμασε να του κάνεις αόριστες ερωτήσεις

Εάν κάνεις σε έναν ντροπαλό άντρα ερωτήσεις που μπορούν να απαντηθούν με ένα απλό «Ναι» ή «Όχι», δεν θα δημιουργήσεις ευκαιρίες για ουσιαστική επικοινωνία μαζί του. Αντ’ αυτού, προσπάθησε να του κάνεις ενδιαφέρουσες ερωτήσεις. Αυτές οι ερωτήσεις μπορούν να αφορούν κοινά ενδιαφέροντα, πράγματα που του αρέσουν, την παιδική του ηλικία, τα χόμπι κ.λπ.

• Ανακάλυψε μερικά κοινά ενδιαφέροντα

Ο ευκολότερος τρόπος να συνδεθείς με έναν ντροπαλό άντρα είναι να βρεις κοινά ενδιαφέροντα. Βρες τι του αρέσει, τι τον παθιάζει, και δες τι απ’ αυτά αρέσει και σε σένα και δοκίμασε να τα κάνετε μαζί.

• Μείνε στη μέθοδο επικοινωνίας που προτιμάει

Κανένας ντροπαλός δεν ξετρελαίνεται για τηλεφωνικές κλήσεις. Κυρίως, η προτιμώμενη μέθοδος επικοινωνίας τους είναι μέσω γραπτών μηνυμάτων, οπότε καλό θα είναι να ακολουθήσεις τον τρόπο του. Μην τον αναγκάσεις να σε καλέσει ή, να κάνει -προς Θεού- βίντεο κλήση, γιατί αυτό θα μπορούσε να τον κάνει να νιώθει άβολα.

• Μη βιαστείς να τον παρουσιάσεις στους φίλους και την οικογένειά σου

Δεν πρέπει να βιαστείς να εμφανίσεις έναν ντροπαλό άντρα στους φίλους και την οικογένειά σου, γιατί αυτό μπορεί να τον τρομάξει. Λάβε υπόψη ότι η συνάντηση με νέους ανθρώπους είναι μια πραγματική πρόκληση για αυτούς, επειδή έχει δυσκολία να ανοιχθεί.

• Δώσε του πάντα αρκετό χώρο

Τα ντροπαλά αγόρια χρειάζονται τον χώρο τους περισσότερο από οτιδήποτε στον κόσμο. Μην τον αναγκάσεις να σου μιλήσει αν δεν είναι έτοιμος. Γενικά μην τον αναγκάσεις να κάνει οτιδήποτε για το οποίο βλέπεις ότι δεν νιώθει άνετα.

• Μην τον πιέζεις να ανοιχθεί

Εάν νομίζεις ότι πιέζοντας έναν ντροπαλό άντρα θα τον βοηθήσει να ανοιχθεί, ξανασκέψου το. Αν πιεστεί θα φοβηθεί περισσότερο. Τα ντροπαλά παιδιά χρειάζονται χρόνο για να νιώσουν άνετα και να αρχίσουν να μοιράζονται πράγματα, αλλά μόλις νιώσουν ασφάλεια  θα σε μυήσουν στον μαγικό κόσμο τους. Επίσης, θα νιώσει ευγνωμοσύνη που του δίνεις χρόνο να διευθετήσει τα συναισθήματά του.

• Κράτησε ό,τι σου λέει για σένα

Μόλις προδώσεις την εμπιστοσύνη ενός ντροπαλού άντρα, να ξέρεις ότι το παιχνίδι θα τελειώσει μια για πάντα. Το να κερδίσεις την εμπιστοσύνη του και να τον κάνεις να ανοιχθεί είναι μια πρόκληση από μόνη της. Έτσι, εάν ανακαλύψει ότι αυτό που σου έχει εμπιστευτεί έχει κοινοποιηθεί σε άλλα άτομα, θα μπει ξανά στο καβούκι του.

Το να δώσεις μια ευκαιρία σε έναν ντροπαλό άντρα μπορεί να σε βγάλει από τη ζώνη άνεσής σου αλλά αξίζει τον κόπο. Θα είναι μια όμορφη εμπειρία και μπορεί να οδηγήσει σε μια σχέση ζωής – γιατί αν καταφέρεις και τον κερδίσεις θα σε εκπλήξει ευχάριστα με τη δοτικότητα, την τρυφερότητα και την αφοσίωσή του.

Διαβάστε επίσης

SINGLES

11 ενδείξεις ότι υπερασπίζεστε τον εαυτό σας και δεν ανέχεστε τις αηδίες των άλλων

Δεν συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο απ’ αυτό που είναι επιλογή σας

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

SINGLES

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει από τα μηνύματά του

Αποκωδικοποιώντας τη γραπτή σας επικοινωνία

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.