Skip to main content

SINGLES

Mήπως έχεις ξεπεράσει εντελώς τους άντρες;

Άσε μας, κουκλίτσα μου, υπάρχουν σοβαρότερα θέματα



 

Αν υπήρξε κάτι καλό με αυτή την πανδημία του κορωνοϊού ήταν ότι σου ξεκαθάρισε την οπτική που βλέπεις τα πράγματα. Επαναπροσδιόρισες τις αξίες και τις προτεραιότητές σου. Συνειδητοποίησες τι είναι σημαντικό και τι όχι. Και το σημαντικότερο άρχισες να δίνεις μεγαλύτερη προσοχή σε σένα και να σε φροντίζεις όπως σου αξίζει. Κάπου εκεί, κάπως έτσι, ίσως να έγινε μέσα σου κι ένα κλικ και πλέον να μη σκέφτεσαι τους άντρες όσο πριν. Κάτι το lockdown, κάτι η χρήση της μάσκας, κάτι η έλλειψη ευκαιριών για φλερτ και ραντεβού, και το γκομενικό σαν να βγήκε από το top της λίστας των συζητήσεων ή των αναζητήσεών σου.    

Άρχισες να μη δίνεις τόση σημασία πια στο τι θα σκεφτούν για σένα ή πώς πρέπει να συμπεριφερθείς. Μοιάζει σαν να βρήκες επιτέλους την εσωτερική σου γαλήνη και ευτυχία. Έχεις γίνει η πρώτη σου προτεραιότητα και το να είσαι single είναι κάτι που σήμερα απολαμβάνεις περισσότερο από ποτέ.

Παρ’ όλα αυτά αν δεν είσαι σίγουρη για το κατά πόσο οι άντρες δεν είναι πια η πρώτη σου έγνοια, δες να ισχύουν τα παρακάτω.

Δεν ανησυχείς πλέον για τα πρώτα ραντεβού

Στο παρελθόν, θα ήσουν τόσο νευρική όταν θα ερχόταν η στιγμή για το πρώτο ραντεβού. Θα οργάνωνες από ολικό beaute μέχρι ριζική ανανέωση της γκαρνταρόμπας σου. Τώρα θα μου πεις με κλειστά κομμωτήρια και κλειστά καταστήματα ούτε το ένα παίζει ούτε το άλλο. Για να είμαστε ακριβείς ούτε το ραντεβού παίζει – μιας που πλέον το πρώτο ραντεβού θα γίνει είτε στο zoom είτε στο messenger, οπότε έχεις και το ατού της έδρας και την ουδετερότητα του χώρου που μπορείς να διαμορφώσεις έτσι ώστε να καλύψει κάθε ενδεχόμενη νευρικότητα ή οποιοδήποτε άγχος.  Άσε που αν για οποιοδήποτε λόγο νιώσεις άβολα υπάρχει πάντα και η δικαιολογία – lost connection.

Έχεις διαφορετικές προτεραιότητες (και πολλές επιλογές)

Το Netflix να είναι καλά και όλες οι νέες on line επιλογές –πολλές από αυτές μάλιστα πλέον και δωρεάν– που σε ωθούν να αφιερώσεις χρόνο για να μάθεις μια ξένη γλώσσα, να επιδοθείς την ικεμπάνα ή να αποκτήσεις ευελιξία ακροβάτισσας παρακολουθώντας προγράμματα πιλάτες από την άνεση του καθιστικού σου – αντί να φτιάχνεις νέο προφίλ σε κάποια από τις καινούργιες και πολλά υποσχόμενες εφαρμογές dating.  

Τα καυτά αγόρια είναι απλώς υπερτιμημένα (και προτιμάς να τα βλέπεις στα έργα)

Επειδή η οπτική σου σχετικά με τους άντρες έχει αλλάξει σημαντικά, πλέον στα μάτια σου, οι hot guys είναι απλώς υπερτιμημένοι και δεν αξίζουν ένα δευτερόλεπτο του χρόνου σας. Παίκτες, ναρκισσιστές, χειριστές… Ξέρεις εκ των προτέρων ποια ψέματα πρόκειται να σου πουλήσουν σε εσένα και απλώς βαριέσαι να το περάσεις όλο αυτό ξανά και ξανά.

Οι καλοί δεν είναι τόσο καλοί όσο φαίνονται

Και όταν πρόκειται για καλούς άντρες, μπορεί να φαίνονται καλοί στην αρχή, αλλά όταν σκάβεις βαθύτερα, γνωρίζεις ότι στην πραγματικότητα απέχουν πολύ από αυτό. Και σίγουρα πια έχεις το know how να καταλαβαίνεις πόσο απέχει το προφίλ κάποιου από την αλήθεια. Και το τι σημαίνει «καλός» δεν έχει πλέον καμία σχέση με τη βιτρίνα.

Χόρτασες ρομαντισμό

Καλές οι ρομαντικές σειρές, οι ταινίες εποχής αλλά όταν η καθημερινότητά σου είναι βγαλμένη από το πιο μαύρο ή πιο δυστοπικό μυθιστόρημα ή όταν η επικαιρότητα έχει ανασύρει ένα συλλογικό τραύμα σεξουαλικής κακοποίησης – προτιμάς να δεις stranger things παρά να ταυτιστείς αφελώς με άλλη μία ροζ ηρωίδα που ζει στο μελιστάλαχτο συννεφάκι της.

Κανείς δεν ενδιαφέρεται για την ερωτική ζωή του άλλου

Κακά τα ψέματα αλλά ο κορωνοϊός είτε την εξαφάνισε από τον χάρτη της πόλης αλλά και αυτοί που έχουν ακόμα την πολυτέλεια να ζουν τον έρωτά τους είτε αναγνωρίζουν την τύχη τους και δεν το λένε πουθενά (για να μην τους ματιάσουν) είτε νιώθουν άβολα που εδώ ο κόσμος χάνεται κι αυτοί βαρκούλες αρμενίζουν (για να μην πούμε τίποτα χειρότερο)

Το σεξ μπορεί να είναι αυστηρά προσωπική υπόθεση

Είναι γεγονός και πλέον δεν υπάρχει λόγος να το κρύψεις ή να μην το παραδεχτείς (στον εαυτό σου τουλάχιστον) δεν χρειάζεσαι κάποιον άλλον για να ικανοποιήσεις τις ανάγκες σου, επειδή είσαι σε θέση να το κάνεις μόνη σου. Απολαμβάνεις την εξερεύνηση του σώματός σου χωρίς ενοχές και τύψεις και ανακαλύπτεις ερωτογενείς ζώνες και απολαύσεις που είναι του χεριού σου (κι όχι μόνο)…

Αποτρίχωση, ποια;

Στο παρελθόν, θα ασχολιόσουν με την αποτρίχωση δύο ή τρεις φορές την ημέρα εάν χρειαζόταν, προκειμένου να βεβαιωθείς ότι έχεις αυτό το μεταξένιο, λείο δέρμα, αλλά σήμερα δεν βρίσκεις το λόγο. Νιώθεις ωραία όπως είσαι. Φροντίζεις τον εαυτό σου για σένα. Για να νιώθεις όμορφα και όχι για να αρέσεις στον «άλλον». Κι η προσωπική σου φροντίδα πλέον αφορά πολλά περισσότερα από τις τρίχες…

Διαβάστε επίσης

SINGLES

11 ενδείξεις ότι υπερασπίζεστε τον εαυτό σας και δεν ανέχεστε τις αηδίες των άλλων

Δεν συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο απ’ αυτό που είναι επιλογή σας

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

SINGLES

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει από τα μηνύματά του

Αποκωδικοποιώντας τη γραπτή σας επικοινωνία

Προτεινόμενα

CELEBS

Δημήτρης Κόκοτας: Θετικά τα νέα για την υγεία του - Ανταποκρίθηκε σε οδηγίες γιατρών

Παραμένει στη ΜΕΘ με μηχανική υποστήριξη έναν μήνα μετά την ανακοπή

BEAUTY TIPS

Πώς να απαλλαγείτε από τους πόρους;

Οι ειδικοί μοιράζονται τα top μυστικά για να τους ξεφορτωθείτε

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 25 Απριλίου

Ενισχύστε την υγεία σας, φυσική, πνευματική και ψυχική