Skip to main content

SINGLES

Ποιες συμπεριφορές σου τον ξενερώνουν απίστευτα

Τα sos που πρέπει να διορθώσεις ή  να αποφύγεις κυρίως για το δικό σου καλό



Η ανασφάλεια είναι ο νούμερο ένας ξενερωτικός παράγοντας σε μία σχέση – και ειδικά σε μία ερωτική. Όλοι έχουμε ανασφάλειες, αλλά δεν είναι ευθύνη του συντρόφου σου να τις καθησυχάσει ή ακόμα και να τις ανεχθεί. Στην πραγματικότητα, το να αμφιβάλλεις για τον εαυτό σου,  το να βάζεις τον εαυτό σου κάτω ή να υποτιμάς τον εαυτό σου με τρόπο που σαφώς δεν μοιάζει με αστείο είναι κάτι που ενοχλεί και τα δύο φύλα. Εάν ωστόσο παρατηρήσεις ότι οι σχέσεις σου είναι βραχύβιες, αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι αφήνεις την έλλειψη αυτοπεποίθησής σου και την κακή αυτοεκτίμησή σου να επηρεάζουν την ικανότητά σου να είσαι καλός σύντροφος. Εδώ είναι μερικοί τρόποι με τους οποίους οι ανασφάλειες σου μπορεί να κάνουν έναν άντρα να το βάλει στα πόδια.

Δεν έχεις φίλους

Δεν είναι απαραίτητο να έχεις 5.000 φίλους στη σελίδα του προφίλ σου, αλλά αν δεν έχεις πραγματικούς φίλους με τους οποίους βγαίνεις έξω ή μπορείς να μιλήσεις, αυτό κάνει τον σύντροφό σου να αισθάνεται ότι πρέπει να είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για την ευτυχία σου. Πώς θα έχει τη δική του ζωή και τους φίλους του αν είναι ο μόνος που πρέπει να κάνετε παρέα; Όταν μαθαίνει ότι δεν έχεις άλλους φίλους, βλέπει ότι είσαι ανασφαλής και του ασκεί μεγάλη πίεση.

Δεν έχεις χόμπι και ενδιαφέροντα

Όταν έρθει η ώρα να αποφασίσει τι να κάνει ή πού να πάει το Σαββατοκύριακο, δεν θέλει να χρειάζεται να παίρνει όλες τις αποφάσεις. Όταν έχεις τα δικά σας ενδιαφέροντα, του επιτρέπει να γνωρίζει ποια είσαι και ίσως τον εκθέτεις και σε κάποια νέα πράγματα. Μερικές φορές μπορεί να θέλεις να τον κάνεις ευτυχισμένο προτείνοντας τα πράγματα που του αρέσει να ασχολείται, αλλά θέλει κι εκείνος να κάνει και πράγματα που σου αρέσουν. Το να μην έχεις τα δικά σου ενδιαφέροντα σε κάνει να φαίνεσαι φοβερά ανασφαλής.

Μιλάς συνέχεια για τα λάθη του πρώην σου

Δεν υπάρχει τίποτα λάθος με το να μοιράζεσαι το παρελθόν σου με ένα νέο σύντροφο αγάπης, αλλά όταν το επίκεντρο της συνομιλίας σου είναι το πώς κάθε πρώην στη ζωή σου σε έχει βλάψει, θα αρχίσει να νομίζει ότι αυτός είναι ο τρόπος σου να ζητήσεις τη διαβεβαίωσή του ότι εκείνος δεν θα σε πληγώσει. Να θυμάσαι ότι δεν είναι κάποιος πρώην φίλος σου. Οπότε μην τον βάζεις στη διαδικασία να πρέπει να σου αποδείξει κάτι, ή ότι θα πληρώσει τα σπασμένα άλλων λογαριασμών.

Του λες πολύ σύντομα ότι τον αγαπάς

Η αγάπη χρειάζεται χρόνο για να χτιστεί και ένα άτομο που λέει στον άλλο ότι τον αγαπά πολύ νωρίς μπορεί να σκοτώσει πρόωρα κάθε πιθανότητα σχέσης. Δώσε σε αυτόν και τον εαυτό σου χρόνο για να καταλάβεις πώς αισθάνεσαι πραγματικά. Προσέξε για τα σημάδια που δείχνουν ότι σε αγαπά επίσης. Μην παρασυρθείς μόνο από τα συναισθήματά σου. Εάν είναι πραγματική αγάπη, θα υπάρχει χρόνος να βγεις και να το φωνάξεις σε όλο τον κόσμο.

Του λες ότι είναι το μόνο στη ζωή σου που έχει σημασία

Κανένα άτομο δεν πρέπει ποτέ να είναι το παν και αν βρεθείς να προβαίνεις σε τέτοιου είδους διακηρύξεις σε μια προσπάθεια να τον κάνεις να νιώσει ξεχωριστός ή προκειμένου να του δείξεις την αφοσίωσή σου, θα έχει το αντίθετο αποτέλεσμα. Για την ακρίβεια, αυτό έχει το αντίθετο αποτέλεσμα και δείχνει μόνο ότι είσαι κάπως απελπισμένη και αναζητάς κάποιον για να σε ολοκληρώσει. Πίστεψέ με, αυτό δεν είναι ό,τι καλύτερο.

Χρειάζεσαι συνεχώς επιβεβαίωση

Όταν πηγαίνετε κάπου, θα πρέπει να σου πει πόσο υπέροχη φαίνεσαι κάθε φορά. Όταν κάνεις κάτι γι' αυτόν, νιώθεις την ανάγκη να σε ευχαριστήσει υπερβολικά. Αν έχεις αλλάξει χτένισμα ή στιλ εμφάνισης, πρέπει να το προσέξει αμέσως και να το. Οτιδήποτε λιγότερο από ενθουσιώδεις επαίνους και επικύρωση σε κάθε ευκαιρία σε κάνει να νιώθεις σαν να μην νοιάζεται για σένα.

Νιώθεις αναστάτωση όταν κάνει παρέα με φίλους του

Αν θέλει να βγει μόνος του με τους φίλους, νομίζεις αμέσως ότι σημαίνει ότι κουράστηκε από σένα. Του ζητάς να κάνει check in κάθε ώρα και θέλεις να ξέρεις ακριβώς πότε θα είναι σπίτι. Αυτή η θλιβερή συμπεριφορά σε εμφανίζει στα μάτια του προσκολλημένη και δεν τον αφήνει να χαλαρώσει και να ευχαριστηθεί την παρέα των κολλητών του.

Νιώθεις ακόμα μεγαλύτερη αναστάτωση όταν συναναστρέφεται άλλες γυναίκες

Μπορεί απλώς να μιλάει με μια άλλη γυναίκα, αλλά εσύ να νομίζεις ότι φλερτάρει. Αν του αρέσει η ανάρτηση μιας γυναίκας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, νομίζεις ότι είναι επειδή την θέλει ερωτικά. Κάθε φορά που στρέφει την προσοχή του προς μια άλλη γυναίκα το παίρνεις ως ένα σημάδι ότι σταματάει να νοιάζεται για σένα . Θα κουραστεί πολύ γρήγορα!

Ψαχουλεύεις το κινητό του

Εάν αφήσει το τηλέφωνό του χωρίς επίβλεψη και ξεκλείδωτο, είσαι πάνω από αυτό, κοιτάζοντας τα μηνύματά του, ελέγχεις για να δεις σε ποιον μιλάει ή κοιτάζεις τις εφαρμογές του για να δεις αν εξακολουθεί να έχει ενεργό προφίλ γνωριμιών. Όταν δεν σου έχει δώσει κανένα λόγο να υποπτεύεσαι ότι σε απατά, αυτό τον κάνει να νιώθει σαν να μην τον εμπιστεύεσαι.

Οι ανασφάλειες σου τον κάνουν να νιώθει άσχημα. Αν δεν κάνει πραγματικά κάτι για το οποίο θα έπρεπε να νιώθει άσχημα, η συμπεριφορά σου του στέλνει το σήμα ότι δεν μπορεί να χαλαρώσει ή να νιώσει άνετα μαζί σου. Είναι δική σου δουλειά να ασχοληθείς με τις ανασφάλειες σου προτού μπεις σε μια σχέση. Εάν δεν είσαι ασφαλής λόγω προηγούμενων σχέσεων, δώσε στον εαυτό σου το χρόνο να ανακάμψει και να θεραπευτεί πριν ξεκινήσεις μια νέα ερωτική περιπέτεια.

Διαβάστε επίσης

SINGLES

Πώς να βελτιώσεις την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής σου σε τέσσερα απλά βήματα

Ηρεμία, ενσυνείδηση, αυτοπεποίθηση και καλός ύπνος θα σε βοηθήσουν να κατακτήσεις πιο εύκολα τους προσωπικούς στόχους ευεξίας

SINGLES

Συμπεριφορές και χαρακτηριστικά που σκοτώνουν αμέσως τη μεταξύ σας χημεία και έλξη

Τι να αποφύγετε για να μην ξενερώσετε τον (υποψήφιο κι όχι μόνο) σύντροφό σας

SINGLES

Πώς να καταλάβετε ότι έχετε «αλλεργία» στις σχέσεις

10 σημάδια ότι η προσωπικότητά σας δεν είναι συμβατή με το να είστε σε σχέση

Προτεινόμενα

DO IT YOURSELF

Make up στα ρούχα σου; Δες πώς να μη μείνει λεκές

Μια εύκολη λύση με κάτι που μάλλον έχεις ήδη στο μπάνιο σου

CELEBS

Υρώ Λούπη: Oι μοναδικές χειροτεχνίες της στο εξοχικό της στην Ερέτρια

Έχει μετατρέψει παλιά αντικείμενα σε ... «έργα τέχνης»

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Δεν φοβάμαι τα ελαττώματά μου. Λατρεύω τις ατέλειές μου» Lady Gaga

Happy birthday στη μία και μοναδική Lady Gaga