Skip to main content

SINGLES

6 χαρακτηριστικά που σε κάνουν αντιπαθητική

Μήπως το κάνεις χωρίς να το θέλεις;



Εντάξει, σύμφωνοι. Το να είσαι πάντα ο εαυτός σου είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείς να κάνεις, σε κάθε είδους διαπροσωπική σχέση. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν στοιχεία στον χαρακτήρα όλων μας που... επιδέχονται βελτίωση. Το να επιμένεις σε συγκεκριμένες συμπεριφορές με το επιχείρημα «εγώ έτσι είμαι και σε όποιον αρέσω» μπορεί να μην ερμηνευτεί σε όλες τις περιπτώσεις ως δυναμισμός, αλλά ως μία πολύ καλή αιτία για να φύγουν οι άλλοι από κοντά σου.

Ρίξε μια ματιά στις παρακάτω έξι εκνευριστικές συνήθειες, οι οποίες μπορούν να σε κάνουν αντιπαθητική στα μάτια των άλλων και τόλμησε να αλλάξεις τον εαυτό σου προς το καλύτερο.

1. Η «μιλάω μόνο για τον εαυτό μου». Στη σημερινή εποχή, έχουμε μάθει περισσότερο να μιλάμε απ’ ό,τι να ακούμε. Είναι, όμως, ένδειξη καλής παιδείας το να επιτρέπεις στον συνομιλητή σου να ολοκληρώσει τη σκέψη του, πριν πεις τα δικά σου επιχειρήματα. Και φυσικά, μη ξεχνάς πως, πολλές φορές, οι φίλοι σου δεν έχουν ανάγκη από μια «διάλεξη» σχετικά με το τι κάνουν λάθος στη ζωή τους. Τους αρκεί ένας φίλος να ακούσει τα προβλήματά τους, ίσα- ίσα για να ελαφρύνει το συναισθηματικό τους βάρος. 

2. H «βαρέθηκα να κάνω μπάνιο σήμερα». Δεν υπάρχουν δικαιολογίες για μια τέτοια συνήθεια. Σκέψου απλά τη δυσάρεστη κατάσταση στο εσωτερικό ενός λεωφορείου το καλοκαίρι με καύσωνα και κλειστά παράθυρα. Φυσικά, υπάρχουν και περιπτώσεις «ατυχημάτων», όμως στις περισσότερες των περιπτώσεων μπορείς να το προλάβεις με τα συχνά ντους, αποσμητικό και φυσικά ένα όμορφο, δροσερό άρωμα.

3. Η «στήνω τους πάντες μισή ώρα στα ραντεβού». Μπορεί να έχεις τσακωθεί με το ρολόι, αυτό όμως δε σημαίνει πως ο υπόλοιπος κόσμος είναι υποχρεωμένος να βαδίσει με τους δικούς σου ρυθμούς. Το να αργείς συστηματικά στα ραντεβού σου, εκτός του ότι θα εκνευρίσει αυτόν που έχεις στήσει, δείχνει πως δεν είσαι αξιόπιστη και πως δε σέβεσαι το άτομο που σε περιμένει. Κάνε, λοιπόν, ότι περνάει από το χέρι σου προκειμένου να οργανώσεις το χρόνο σου σωστά.

4. Η «μονίμως τσατισμένη». Είναι τελείως διαφορετικό το να υπερασπίζεσαι τα δικαιώματά σου με το να ψάχνεις διαρκώς ευκαιρίες για καυγά. Σίγουρα δεν θέλεις να σε περάσουν για αδύναμο χαρακτήρα (και καλά κάνεις), αλλά το να είσαι μονίμως στην επίθεση, κάνει τους ανθρώπους γύρω σου να βρίσκονται σε συνεχή άμυνα, πράγμα που, εκτός από άβολο, είναι και κουραστικό. 

5. Η «κολλημένη με τη μπάλα». Ή για να είμαστε περισσότερο ακριβής, η κολλημένη με την οθόνη. Του κινητού της. Σίγουρα θα σου έχει τύχει να βρίσκεσαι σε μια παρέα και κάποιος να ασχολείται επίμονα με το κινητό του. Κι έτσι θα ξέρεις από πρώτο χέρι ότι είναι πολύ αγενές, ενώ έχεις βγει με τους φίλους σου, να ασχολείσαι συνεχώς με το κινητό σου. Γιατί, πολύ απλά, οι άνθρωποι που έχεις απέναντι σου θα σκεφτούν ότι δεν περνάς καλά μαζί τους, τους βαριέσαι ή πως αδιαφορείς για όσα έχουν να σου πουν. Η «ψηφιακή ζωή» σβήνει με το πάτημα ενός κουμπιού, η πραγματική βρίσκεται εκεί έξω.

6. Η «αλαζόνας». Όλοι συμφωνούν ότι  η αυτοπεποίθηση είναι ένα υπέροχο προσόν. Παρ’ όλα αυτά, το να θεωρείς τον εαυτό σου ανώτερο συγκριτικά με τους άλλους (είτε οικονομικά, είτε κοινωνικά, είτε νοητικά) και το να προσπαθείς να το επιβάλλεις και στον κοινωνικό σου περίγυρο, εκτός του ότι μπορεί να ερμηνευτεί ως δείγμα αλαζονικής συμπεριφοράς (αλλά και ανασφάλειας), απομακρύνει τους ανθρώπους από κοντά σου. Κάποιος που γνωρίζει τον εαυτό του και την αξία του δεν το διατυμπανίζει, ούτε το χρησιμοποιεί ως «ασπίδα».

Διαβάστε επίσης

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

SINGLES

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει από τα μηνύματά του

Αποκωδικοποιώντας τη γραπτή σας επικοινωνία

SINGLES

Ο έρωτας δεν είναι σινεμά, μωρό μου…

Τοξικές σχέσεις που ρομαντικοποιήθηκαν στην οθόνη

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 17 Απριλίου

Βγάλτε τελείως από τη ζωή σας ό,τι σας φαίνεται άχρηστο και σας κουράζει

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ASK THE EDITOR

8 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για το μανδελικό οξύ προτού το βάλεις στη beauty ρουτίνα σου

Σε τι ακριβώς συμβάλει το συγκεκριμένο οξύ στη φροντίδα του δέρματός σου;