Αυτοί είναι οι 4 λόγοι για να μάθεις να φροντίζεις περισσότερο τον εαυτό σου

Γίνε η πρώτη σου προτεραιότητα.

Αναστασία Τουρούτογλου

Το να μπορείς να προσφέρεις σε αυτούς που αγαπάς είναι υπέροχο. Από τους γονείς σου και τα αδέλφια σου μέχρι την καλύτερη σου φίλη και τον άντρα που αγαπάς, πρέπει πάντα να θυμάσαι ότι έχεις πολλά να δώσεις, χωρίς απαραίτητα να περιμένεις να τα πάρεις πίσω. Μήπως όμως η παραπάνω - ορθή κατά γενική ομολογία στάση - σε έχει οδηγήσει στο σημείο να περνάς τις μέρες σου βάζοντας σε πρώτο πλάνο τις ανάγκες των άλλων και ποτέ τις δικές σου; Μάντεψε τι! Υπάρχουν αρκετοί καλοί λόγοι για να αλλάξεις τακτική. Για την ακρίβεια οι ειδικοί υποστηρίζουν πως, αν αρχίσεις να νοιάζεσαι περισσότερο για την σχέση που έχεις με τον εαυτό σου τότε και οι υπόλοιπες σχέσεις σου θα γίνουν καλύτερες...

1. Η υγεία πάνω απ' όλα. To σενάριο είναι πάντα το ίδιο: στην προσπάθεια σου να φροντίσεις και να περιποιηθείς τους άλλους, καταλήγεις να γίνεσαι χίλια κομμάτια. Έχεις σκεφτεί ποτέ ότι αυτή η συνήθεια μπορεί να σε οδηγήσει σε προβλήματα υγείας; Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία για να αμελείς τις βασικές ανάγκες του οργανισμού σου. Προσπάθησε να κοιμάσαι αρκετά και να τρως σωστά, εμπλουτίζοντας τη διατροφή σου με λαχανικά και φρούτα, και μειώνοντας παράλληλα τα πρόχειρα φαγητά.

2. Γέμισε ενέργεια. Αφιερώνοντας λίγο χρόνο στην προσωπική σου φροντίδα, θα τονώσεις την αυτοπεποίθηση και την καλή σου διάθεση. Ακόμη κι αν πρόκειται για μια μάσκα ομορφιάς ή ένα πεντικιούρ, το σίγουρο είναι πως μια τέτοια μικρή κίνηση θα επιφέρει τεράστια αλλαγή στην διάθεσή σου.

3. Για ένα καλύτερο ερωτικό δεσμό. Όταν φροντίζεις την εμφάνισή σου καταφέρνεις να κρατήσεις αμείωτο το ενδιαφέρον του συντρόφου σου. Από την άλλη, αν αμελείς συστηματικά τον εαυτό σου, είναι πολύ πιθανό να μην νιώθεις άνετα με την εξωτερική σου εμφάνιση, κάτι που μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην ερωτική σου ζωή. Αν προσέχεις λίγο παραπάνω τον εαυτό σου, θα νιώθεις περισσότερο ελκυστική και γεμάτη αυτοπεποίθηση, κάτι που σίγουρα δεν θα περάσει απαρατήρητο. 

4. Η σχέση με τον εαυτό σου είναι η πιο σημαντική που θα κάνεις ποτέ. Η προσοχή και η φροντίδα που θα χαρίσεις απλόχερα στον εαυτό σου είναι ο μόνος τρόπος για να δημιουργήσεις μεταξύ σας μια πραγματική σχέση αναγνώρισης και αγάπης. Είναι η σίγουρη οδός για να καταφέρεις να αφήσεις πίσω σου οριστικά παλιές ανασφάλειες και καταστάσεις που ενδεχομένως σε έχουν πληγώσει.  

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares