Skip to main content

SINGLES

6 λόγοι για τους οποίους το να είσαι φρεσκοχωρισμένη είναι ό,τι καλύτερο μπορούσε να σου συμβεί

Κάθε τέλος δεν είναι για κακό και αυτή η λίστα το αποδεικνύει περίτρανα



Το τέλος μιας ερωτικής σχέσης είναι σε γενικές γραμμές στενόχωρο και η διαχείρισή του πολλές φορές μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα δύσκολη, πόσο μάλιστα σε περιόδους της ζωής μας που είμαστε φορτισμένες και με άλλα ζητήματα από την καθημερινότητα. Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, αυτό που οφείλουμε να έχουμε στο νου μας είναι ότι ακόμα και στις δυσκολίες της ζωής, πάντα υπάρχουν θετικά στοιχεία που μπορούν να μας πάνε παρακάτω, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που ένας χωρισμός μπορεί να αποδειχθεί το καλύτερο πράγμα που θα μπορούσε να μας συμβεί. Αν λοιπόν είσαι πρόσφατα χωρισμένη και δυσκολεύεσαι να το ξεπεράσεις, συνέχισε να διαβάζεις γιατί μπορεί αυτή η εξέλιξη στη ζωή σου να είναι για καλό.

Επιτέλους ελευθερία

Πόσες φορές χρειάστηκε να συμβιβαστείς στην προηγούμενή σου σχέση και να κάνεις πράγματα που εσύ η ίδια δεν επιθυμούσες; Τώρα που είσαι single θα μπορείς και πάλι να πας διακοπές στην Πάρο και όχι στο χωριό των πεθερικών, να βγεις με φίλες και φίλους που πάντα παραμελούσες, να δεις Netflix αντί για ποδόσφαιρο, να κοιμηθείς διαγωνίως στο διπλό σου κρεβάτι. Δεν είναι και λίγο!

Μια ευκαιρία να μάθεις τον εαυτό σου καλύτερα

Ο χωρισμός σου μπορεί να αποτελέσει την κατάλληλη ευκαιρία ώστε να ξεκινήσει για σένα το απαραίτητο ταξίδι αυτογνωσίας που θα σε βοηθήσει όχι μόνο να καταλάβεις τι πήγε λάθος στην προηγούμενή σου σχέση, αλλά τι πραγματικά επιθυμείς εσύ η ίδια για το μέλλον σου. Άδραξε την ευκαιρία και κάνε πράγματα με τον εαυτό σου για τον εαυτό σου, διάβασε, κάνε διαλογισμό, περπάτα στην πόλη και θα δεις ότι με το πέρασμα του χρόνου η καλύτερή σου εκδοχή θα αναδυθεί στην επιφάνεια.

Καιρός να σβήσεις μερικές από τις επιθυμίες στη bucket list σου 

Πάντα ήθελες να κάνεις αυτό το ταξίδι στην Ισλανδία, να μάθεις Ισπανικά, να ξεκινήσεις μαθήματα γλυπτικής και να διαβάσεις αναπόσπαστα το «Αναζητώντας το Χαμένο Χρόνο» του Προυστ. Η απώλεια ενός ερωτικού συντρόφου δεν σημαίνει ότι η ζωή σου τέλειωσε, αλλά ότι θα έχεις άπλετο χρόνο να κάνεις πράξη τα όνειρα και τις επιθυμίες σου. Καιρός λοιπόν να κλείσεις εισιτήρια για εκείνο το ταξίδι.

Καιρός για αφύπνιση των σεξουαλικών σου επιθυμιών

Το σεξ μετά το χωρισμό είναι ενδεχομένως το τελευταίο πράγμα που έχεις στο μυαλό σου κι όμως αυτή είναι η κατάλληλη περίοδος ώστε να πειραματιστείς είτε μόνη σου, με ένα σεξουαλικό βοήθημα, είτε με έναν νέο ερωτικό σύντροφο, ακόμα και σε ένα one night stand. Θα εκπλαγείς με το πόσο θα ανέβει η διάθεση αλλά και η λίμπιντό σου.

Κοινωνικοποιήσου!

Η καθημερινότητα μέσα σε μια σχέση, ιδιαίτερα όταν αυτή είναι μακροχρόνια ενδέχεται πολλές φορές να σε απομακρύνει από τα αγαπημένα σου πρόσωπα, δημιουργώντας μεγάλα προβλήματα στην κοινωνική σου ζωή που περιορίζεται στα ραντεβού με τον καλό σου. Τώρα που είσαι ελεύθερη είναι καιρός να έρθεις κοντά στα άτομα που είχες παραμελήσει, να βγεις ξανά έξω με διάθεση και να κάνεις νέες γνωριμίες. Μπορεί άλλωστε μια από αυτές να είναι ο επόμενος άνδρας που θα σου κλέψει την καρδιά.

Δώσε έμφαση στην επαγγελματική ή την ακαδημαϊκή σου ζωή

Τα χρόνια ή τους μήνες που ήσουν σε σχέση παραμέλησες την καριέρα σου αισθητά, μπαίνοντας στον αυτόματο πιλότο. Και όλοι ξέρουμε πως όσο δεν ασχολείσαι, τόσο δεν θα ασχολούνται μαζί σου, ούτε στη δουλειά, ούτε και στο Πανεπιστήμιο. Βάλε τα πράγματα στη θέση τους τώρα που είσαι επιτέλους ελεύθερη και απόδειξε την αξία σου όπου εσύ ονειρεύεσαι να ξεχωρήσεις.

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

SINGLES

11 ενδείξεις ότι υπερασπίζεστε τον εαυτό σας και δεν ανέχεστε τις αηδίες των άλλων

Δεν συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο απ’ αυτό που είναι επιλογή σας

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

SINGLES

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει από τα μηνύματά του

Αποκωδικοποιώντας τη γραπτή σας επικοινωνία

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.