Έχεις εμμονή με τη δουλειά; 10 "συμπτώματα" που πρέπει να σε βάλουν σε υποψίες

Μήπως έχει έρθει η στιγμή να χαλαρώσεις;

Αναστασία Τουρούτογλου

Ονειρεύεσαι να κάνεις καριέρα. Μέχρι εδώ όλα καλά. Πιστεύεις ότι για να το καταφέρεις πρέπει να δουλεύεις ασταμάτητα και να αφοσιωθείς τόσο πολύ στο αντικείμενό σου, που σχεδόν έχει αρχίσει να σου γίνεται εμμονή. Όμως, όσο κι αν σου φαίνεται περίεργο, αν δεν βάλεις μέτρο θα έχεις αρνητικές επιπτώσεις στην απόδοσή, την δημιουργικότητα και την υγεία σου. Σκέψου ότι η ζωή ξεκινά όταν φεύγεις από το γραφείο κι όχι όταν βρίσκεσαι σε αυτό. Αυτά είναι τα 10 συμπτώματα ότι είσαι εργασιομανής για να τα προλάβεις πριν σε προλάβουν αυτά. 

1. Δουλεύεις πολλές ώρες. Για εσένα το οχτάωρο είναι απλά ένα ανέκδοτο, αφού τα 15ωρα που χτυπάς στο γραφείο είναι πλέον τρόπος ζωής.

2. Δουλεύεις και Σαββατοκύριακα. Στα ρεπό σου βρίσκεις την ευκαιρία για να δουλέψεις επιπλέον ή για να ξεκινήσεις νέα πρότζεκτ, με αποτέλεσμα να μην έχεις ποτέ ελεύθερο χρόνο.

3. Δεν έχεις κοινωνική ζωή. Δουλεύεις τόσες πολλές ώρες με αποτέλεσμα να χάνεις τα πάρτι των φίλων σου, τα Κυριακάτικα τραπέζια της οικογένειας  μέχρι και τον γάμο της κολλητής σου.

4. Μαθαίνεις τα νέα των φίλων σου με καθυστέρηση. Μαθαίνεις ότι ο κολλητός σου χώρισε και παθαίνεις σοκ, αφού είχες μείνει με την εντύπωση ότι όλα πήγαιναν καλά. Έχεις απομακρυνθεί τόσο από τους φίλους σου που δεν έχεις χρόνο να μαθαίνεις τις καθημερινές λεπτομέρειες της ζωής τους.

5. Δεν προλαβαίνεις να απαντήσεις σε προσωπικά μηνύματα. Λαμβάνεις δεκάδες e-mails μέσα στην ημέρα και προσπαθείς να απαντήσεις σε όλα, με αποτέλεσμα να αφήνεις αναπάντητα τα προσωπικά μηνύματα που σου στέλνουν οι φίλοι σου σε τηλέφωνο και facebook.

6. Είσαι συνέχεια (επαγγελματικά) διαθέσιμη. Συνεχώς τσεκάρεις τις κλήσεις σου, τα e-mails σου και -ακόμα κι αν είναι 12 τη νύχτα- είσαι πάντα διαθέσιμη για τους ανωτέρους σου.

7. Νιώθεις ανταγωνιστική. Βλέπεις τους συναδέλφους σου σαν απειλή και κάθε φορά που κάποιος "ανταγωνιστής" σου καταφέρνει κάτι, πέφτεις σε βαθιά κατάθλιψη.

8. Δεν εμπιστεύεσαι να κάνει άλλος τη δουλειά. Ενώ έχεις βοηθούς που μπορούν να σου λύσουν τα χέρια, εσύ δεν εμπιστεύεσαι να μοιράσεις τις ευθύνες, με το σκεπτικό ότι κανείς δεν μπορεί να τα καταφέρει όπως εσύ. Μήπως να τους έδινες την ευκαιρία;

9. Δεν έχεις πια ενδιαφέροντα. Οι δύο ώρες που θα μπορούσες να περνάς μέσα στην εβδομάδα πηγαίνοντας γυμναστήριο, χορό, ωδείο ή ζωγραφική έχουν μετατραπεί σε ακόμα δύο ώρες μπροστά στον υπολογιστή σου.

10. Μιλάς μόνο για τη δουλειά σου. Οι φίλοι σου, ο σύντροφός σου μέχρι και η μαμά σου έχουν βαρεθεί να σε ακούνε να μιλάς μόνο για τη δουλειά σου. Που έχει κρυφτεί αυτός ο άνθρωπος που κάποτε είχε ζωή και αμέτρητα χόμπι; 

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares