Skip to main content

SINGLES

6 λόγοι που η μητέρα είναι το πιο σημαντικό πρόσωπο στη ζωή μας

Μάνα... Χ ουρανού. 



Η σχέση μητέρας και κόρης μπορεί φαινομενικά να περνάει κρίση κατά τα εφηβικά χρόνια, αν κοιτάξεις όμως πιο βαθιά, θα εκπλαγείς από τη δύναμη, την αγάπη, την υπομονή και το πνεύμα που η μαμά σου χαρίζει αβίαστα σε αυτόν τον κόσμο και πιο συγκεκριμένα, σε σένα.

Διάβασε τους σημαντικότερους λόγους που την καθιστούν αναντικατάστατη φίλη και παντοτινό στήριγμά σου. 

1. Θα την ακούσεις να σε ενθαρρύνει σε οποιαδήποτε πτυχή της ζωής. Αν της αναφέρεις, πως θέλεις να γίνεις π.χ. συγγραφέας, θα σου πει πως όλα ξεκινούν με μια καλή πένα στην τσάντα. Την επόμενη μέρα πιθανότατα θα ανακαλύψεις ένα τέτοιο δώρο δίπλα από το μαξιλάρι σου. Αν της πεις πως είσαι ερωτευμένη, θα σε συμβουλεύσει να βάλεις λίγο κραγιόν και μάσκαρα πριν βγεις ραντεβού, προκειμένου να γίνεις πιο θηλυκή και να εντυπωσιάσεις. Με λίγα λόγια, δε θα σε απογοητεύσει ποτέ.

2. Παρατηρεί όλες τις αλλαγές επάνω σου. Μια κλασική μητέρα έχει την τάση να «πιέζει» το παιδί σε τακτικά γεύματα, για να μην πεινάσει. Από την άλλη, με την πάροδο του χρόνου και μόλις μπεις στην εφηβεία, θα δεις, ότι αυτή η μητέρα, που κάποτε σε κυνηγούσε με μια μερίδα φαγητό στο χέρι, πλέον είναι ο άνθρωπος που θα θίξει με ευγενικό τρόπο τα παραπανίσια σου κιλά. Πιθανότατα να σε προτρέψει σε διατροφή και γυμναστική.

3. Έχει, κατά ένα μαγικό τρόπο, μια διαίσθηση που φτάνει μίλια μακριά. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Ότι δεν μπορείς να κρύψεις τα συναισθήματα σου ή να της πεις ψέματα, χωρίς να σε πάρει χαμπάρι. Η μητέρα καταλαβαίνει τα πάντα, τη στενοχώρια και τη χαρά σου, ακόμα κι αν βρίσκεσαι στην άλλη άκρη της γης.

4. "Χαλιναγωγεί" την συμπεριφορά σου και σου δίνει κίνητρο να κάνεις την επόμενη τρέλα, όταν το έχεις ανάγκη, μόνο και μόνο για να διαπιστώσεις, ότι στην πραγματικότητα δε σου λείπει τίποτα. Ποιος άλλος άνθρωπος θα το ανεχόταν αυτό (τη γκρίνια σου), δίχως θυμό και φασαρία;

5. Δε θα σε κλείσει ποτέ σε μια "συναισθηματική φυλακή" με αμφιβολίες και απωθημένα. Αντιθέτως, η μητέρα σου είναι αυτή που θα σου προτείνει να φωνάξεις «ΝΑΙ» σε οποιαδήποτε ευκαιρία και να μη στερηθείς αυτά που εκείνη στερήθηκε για προσωπικούς, επαγγελματικούς ή οικονομικούς λόγους. 

6. Πορεύεται μαζί σου, συμμετέχει στην καθημερινότητα σου δίχως να είναι εμπόδιο και σου υπενθυμίζει πάντοτε, ότι « Η ζωή είναι ρόδα, που γυρίζει. Μην πάψεις ποτέ να ονειρεύεσαι!». Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να κάνεις το απίθανο και αβέβαιο μέλλον σου, να μοιάζει πιθανό. 

 

 

Διαβάστε επίσης

SINGLES

11 ενδείξεις ότι υπερασπίζεστε τον εαυτό σας και δεν ανέχεστε τις αηδίες των άλλων

Δεν συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο απ’ αυτό που είναι επιλογή σας

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

SINGLES

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει από τα μηνύματά του

Αποκωδικοποιώντας τη γραπτή σας επικοινωνία

Προτεινόμενα

ΣΠΙΤΙ

5 έξυπνα tips για να κάνεις τον χώρο σου να φαίνεται μεγαλύτερος

Ακόμα και τα πιο μικρά σπίτια μπορούν να δείξουν πιο ευρύχωρα, αν ακολουθήσεις μερικές έξυπνες συμβουλές

FASHION NEWS

Η Kurt Geiger παρουσιάζει την πολύχρωμη συλλογή της για τη σεζόν Spring/Summer 2024

Με τους παστέλ χρωματισμούς της σειράς Quiet Sand και τα έντονα μοτίβα της Summer Nights να θυμίζουν τις ηλεκτρισμένες βραδιές των πόλεων

DO IT YOURSELF

6 fashion items που πρέπει οπωσδήποτε να πάρεις μαζί σου στις Πασχαλινές διακοπές κοντά στη φύση

Όλα όσα πρέπει να βάλεις στη βαλίτσα σου για τις διακοπές στο χωριό ή στο νησί αυτό το Πάσχα