Skip to main content

SINGLES

Online Dating: Πώς να πεις ευγενικά ότι δεν ενδιαφέρεσαι στο άτομο με το οποίο έκανες match

Το ότι έκανες match με κάποιον/-α δεν σε υποχρεώνει με κανέναν τρόπο να συνεχίσεις να επικοινωνείς μαζί του/της αν εσύ δεν το επιθυμείς 



Είναι αρκετά συνηθισμένο στο online dating να ενθουσιαζόμαστε με την πρώτη όψη ενός χρήστη, κάνοντας match μαζί του, μόνο και μόνο για να συνειδητοποιήσουμε σύντομα ότι δεν είναι ακριβώς στα γούστα μας. Και επειδή το να κάνουμε match με κάποιον/-α δεν μας υποχρεώνει με κανέναν τρόπο να συνεχίσουμε να επικοινωνούμε μαζί του/της αν δεν το επιθυμούμε, να πώς να πεις ευγενικά ότι δεν ενδιαφέρεσαι και να πας παρακάτω!

Ghost-αρέ τον/την

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να κάνεις ghost σε έναν άνθρωπο και μερικοί από αυτοί δεν θεωρούνται ως κακή συμπεριφορά. Όταν λοιπόν μιλάς με κάποιον για διάστημα μικρότερο των δύο εβδομάδων, έχεις κάθε δικαίωμα να εξαφανιστείς και να κάνεις ghost, δηλώνοντας με τον πλέον αναίμακτο τρόπο ότι δεν ενδιαφέρεσαι για το άτομο αυτό. Η σχέση σας είναι τέτοια που δεν χρειάζεται να δώσεις καμία εξήγηση, ενώ η άρνησή σου το προηγούμενο διάστημα στο να βγείτε ραντεβού είναι και η κατάλληλη προειδοποίηση ότι το μεταξύ σας δεν έχει μέλλον.

Ζήτα τη βοήθεια ενός φίλου ή μιας φίλης

Αν το match έχει γίνει με έναν άνθρωπο που γνωρίζεις και στην κανονική ζωή πέρα από το online περιβάλλον, τότε ίσως μπορείς να ζητήσεις τη βοήθεια ενός φίλου ή μιας φίλης, μιας που το ghosting δεν προσφέρεται ως επιλογή σε αυτήν την περίπτωση. Οι φίλοι και οι φίλες θα σε βοηθήσουν παρέχοντάς σου τις απαραίτητες πληροφορίες για το άτομο αυτό, ώστε να τον/την προσεγγίσεις με έναν γλυκό και ευγενικό τρόπο και να μοιραστείς μαζί του/της τα συναισθήματα και τις σκέψεις σου ως προς το γιατί δεν βλέπεις ερωτικό μέλλον μεταξύ σας.

Μείνε ειλικρινής

Μην προσπαθήσεις να αλλάξεις όλα όσα σκέφτεσαι και έχεις στο μυαλό σου ώστε να μην πληγώσεις το άτομο που απορρίπτεις ερωτικά. Το να χρησιμοποιήσεις δικαιολογίες του στυλ «δεν είμαι έτοιμος/-η για κάτι παραπάνω» όταν απλώς δεν ενδιαφέρεσαι μόνο χειρότερα θα κάνουν τα πράγματα. Μείνε ειλικρινής και μοιράσου τις πραγματικές σου σκέψεις και το άτομο αυτό σταδιακά θα το ξεπεράσει.

Κατάλαβε ότι δεν χρωστάς κάτι

Μην αφήσεις ένα αδικαιολόγητο ενοχικό σύνδρομο να σε κάνει να καθυστερήσεις να μοιραστείς τις σκέψεις και τις επιθυμίες σου. Το ότι έκανες match με έναν άνθρωπο σε μια εφαρμογή online dating δεν σε υποχρεώνει με κανέναν τρόπο να συνεχίσεις κάτι που εσύ δεν επιθυμείς. Σκέψου το σαν τη συναίνεση στο σεξ: είναι οκ μέχρι να πεις εσύ όχι.

Θέσε όρια

Η απόρριψη του ανθρώπου με τον οποίο έκανες match στο online dating συνεπάγεται τη θέσπιση ορίων ως προς την επικοινωνία σας. Με άλλα λόγια, εφόσον έχεις εκφράσει το ότι δεν επιθυμείς να συνεχιστεί κάτι μεταξύ σας, το άτομο αυτό δεν έχει δικαίωμα να σε ξαναενοχλήσει σε chats και τηλέφωνο.

Αντιμετώπισέ το όπως και όλες τις άλλες σου σχέσεις

Το να δώσεις τέλος στην επικοινωνία σου με ένα άτομο που γνώρισες στα πλαίσια online dating δεν διαφέρει στην πραγματικότητα καθόλου από το να σταματήσεις να επικοινωνείς με κάποιον και στις παραδοσιακές ερωτικές σχέσεις. Εφόσον εσύ δεν έχεις βλέψεις για κάτι παραπάνω, το άτομο αυτό οφείλει να το σεβαστεί. Αν όχι, έχεις κάθε δικαίωμα και πρέπει να διεκδικήσεις ακόμη και νομικά το να μην σε ενοχλεί με οποιονδήποτε τρόπο.

Διαβάστε επίσης

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

SINGLES

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει από τα μηνύματά του

Αποκωδικοποιώντας τη γραπτή σας επικοινωνία

SINGLES

Ο έρωτας δεν είναι σινεμά, μωρό μου…

Τοξικές σχέσεις που ρομαντικοποιήθηκαν στην οθόνη

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 19 Απριλίου

Δεν πρέπει να υποτιμάτε την καρδιά σας μονίμως, αλλά να της δίνετε προτεραιότητα

BLOGS

Σε ένα biopic για τον Frank Sinatra δια χειρός Martin Scorsese φημολογείται ότι θα παίξει ο Leonardo DiCaprio

Και το ίδιο ισχύει για την Jennifer Lawrence, που θα υποδυθεί κατά πάσα πιθανότητα τη δεύτερη σύζυγο του Sinatra, την ηθοποιό Ava Gardner

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Nalyssa Green επιστρέφει με το νέο της single, «Όλα Τα Πάρτυ Του Κόσμου»

Από τον επερχόμενο δίσκο της με τίτλο Πολύ Καλή Στα Πάρτυ