Πώς να καταπολεμήσεις το άγχος στο πρώτο ραντεβού

Συμβουλές για να ξεκλειδώσεις τον εαυτό σου στην πρώτη συνάντηση με το πρόσωπο που σου έχει κλέψει την καρδιά 

Ναταλία Πετρίτη

Το ενδεχόμενο το πρώτο ραντεβού να μην πάει ακριβώς όπως το είχες φανταστεί είναι πάντα υπαρκτό, γεγονός που χωρίς αμφιβολία γεννιέται μεταξύ άλλων και από το άγχος που σε έχει καταβάλει πριν από αυτό. Για να καταπολεμήσεις λοιπόν το συναίσθημα που σε κυριεύει πριν από τη μεγάλη μέρα, συνέχισε να διαβάζεις για να δεις τι μπορείς να κάνεις.

Διάλεξε ένα οικείο μέρος για να βρεθείτε

Δεδομένου ότι θα συναντηθείς με κάποιον που δε γνωρίζεις καλά, μπαίνοντας σε μία εντελώς νέα κατάσταση, προτίμησε να βρεθείτε σε έναν οικείο για εσένα χώρο. Πρότεινε το εστιατόριο, το καφέ ή το μπαρ όπου επιθυμείς να συναντηθείτε, ώστε να νιώσεις πιο εύκολα ο εαυτός σου.

Προετοιμάσου ως έναν βαθμό

Δεν είναι κακό να έχεις κάνει μία προεργασία της συζήτησής σας, ώστε να ρωτήσεις αυτά που θα ήθελες, αλλά να προετοιμάσεις και τις απαντήσεις που θα ήθελες εσύ να δώσεις σε άλλες ερωτήσεις και θεματικές που θα ανοίξετε στην κουβέντα.

Εκφράσου με ειλικρίνεια

Αν δεν μπορείς να κρύψεις το άγχος σου, δεν είναι καθόλου κακό να το μοιραστείς με τον άνθρωπο που έχετε βγει μαζί, δείχνοντας την ευαλωτότητά σου, αλλά ταυτόχρονα και το πόσο ψήνεσαι για αυτό που συμβαίνει.

Μην πάθεις εμμονή με την εικόνα σου

Στο πρώτο ραντεβού θέλεις να δείξεις τον καλύτερο εαυτό σου, γεγονός που σε στρεσάρει ως προς το πώς φαίνεσαι, τι φοράς, πώς έχεις βαφτεί κλπ. Απλά, ηρέμησε και προσπάθησε να απολαύσεις τη στιγμή που μοιράζεστε. Φόρα τα ρούχα που σε κάνουν να νιώθεις όμορφος/-η, επίλεξε ελαφρύ ή και καθόλου μακιγιάζ αν δεν το ‘ χεις και φόρα το πιο γλυκό σου χαμόγελο.

Μη φρικάρεις με τα σημάδια

Κατά τη διάρκεια του ραντεβού ενδέχεται να προσπαθήσεις να βρεις κάποιο σημάδι που να μαρτυρά πως εκείνος ή εκείνη περνάει καλά. Μην απογοητευτείς αν νιώσεις πως τα πράγματα δεν πάνε καλά, μιας που άγχος μπορεί να μην έχεις μόνο εσύ! Αν σε κοιτά στα μάτια και η συζήτηση εξελίσσεται με φυσικότητα, χαμόγελο και όμορφη διάθεση, τότε τα πράγματα πάνε πολύ καλά.About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares