Skip to main content

SINGLES

Πώς να ανακάμψεις από το burnout στη δουλειά και να επιστρέψεις πίσω στις αγαπημένες σου δραστηριότητες

Όλα όσα πρέπει να κάνεις για να επανέλθεις ξανά στην κοινωνικοποίηση και την απόλαυση του ελεύθερου χρόνου σου 



Σχεδόν όλοι οι high achievers αυτού του κόσμου βιώνουν σε κάποια φάση της ζωής τους ένα γερό burnout, το οποίο το δίχως άλλο κλονίζει την υγεία και την καθημερινότητα στη ζωή μας. Αν λοιπόν κι εσύ έπαθες πρόσφατα burnout στα πλαίσια μιας καταιγιστικής περιόδου στη δουλειά, που σε έκανε πραγματικά να ξεπεράσεις τα όριά σου και να ζοριστείς πολύ, συνέχισε να διαβάζεις για να δεις τι πρέπει να κάνεις ώστε να επανέλθεις ξανά στην κοινωνικοποίηση και την απόλαυση του ελεύθερου χρόνου σου.

Αποδέξου το

Το πρώτο βήμα για να ξεπεράσεις ένα burnout είναι να αποδεχθείς ότι το έπαθες. Αλλιώς σίγουρα κινδυνεύεις να το ξαναπάθεις, μη αναγνωρίζοντας ότι έχεις ξεπεράσει τα όριά σου σε ένα επίπεδο επικίνδυνο για εσένα και την υγεία σου. Θα μάθεις έτσι να δίνεις χρόνο στον εαυτό σου φροντίζοντάς τον.

Μην βάλεις χρονοδιάγραμμα

Για την επάνοδό σου από αυτό το burnout, μην βάλεις κανένα χρονοδιάγραμμα μιας που το μόνο που θα καταφέρεις είναι να αγχωθείς. Πάρε τον χρόνο σου για ξεκούραση και η επαναφορά σου στα καθήκοντά σου και την υπόλοιπη κοινωνική ζωή θα έρθει όταν εσύ θα είσαι σε θέση να το υποστηρίξεις.

Βρες χόμπι

Ένας βασικός λόγος που σε οδηγεί στο να παθαίνεις burnout με τη σχολή και τη δουλειά είναι επειδή έχεις εστιάσει κυρίως σε αυτά, μη δίνοντας στον εαυτό σου περιθώρια για άλλες ασχολίες. Βρες ένα νέο χόμπι και μοίρασε τον χρόνο σου και σε δραστηριότητες που σε διασκεδάζουν και καθαρίζουν το μυαλό σου από τη ρουτίνα. Θα καταλάβεις σύντομα πόσο πολύτιμη κίνηση είναι αυτή.

Σταμάτα να είσαι τόσο τελειομανής

Όλοι κάνουμε λάθη και όσο νωρίτερα το αποδεχθούμε τόσο μεγαλύτερο καλό κάνουμε στον εαυτό μας, μειώνοντας το άγχος της επίδοσής μας και τις πιθανότητες να πάθουμε burnout ξανά.

Κατάλαβε ότι η επαναφορά από ένα burnout δεν είναι γραμμική

Μην περιμένεις ξαφνικά να είσαι άλλος άνθρωπος και να κινείσαι με απόλυτη χαλαρότητα στη δουλειά και τη σχολή σου. Κατάλαβε ότι η επαναφορά από ένα burnout δεν είναι γραμμική και ότι θα βιώσεις μεγάλα σκαμπανεβάσματα μέχρι να βρεις τα πατήματα και τις ισορροπίες σου.

Μίλα με έναν φίλο σε παρόμοια θέση

Οι άνθρωποι με παρόμοιες εμπειρίες μπορούν να σε βοηθήσουν μέσα από τα προσωπικά τους βιώματα να διαχειριστείς καταστάσεις όπως ένα burnout, έτσι ώστε να επανέλθεις σύντομα από αυτό, αλλά και να μην ξαναβρεθείς εύκολα στη θέση αυτή.

 

Διαβάστε επίσης

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

SINGLES

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει από τα μηνύματά του

Αποκωδικοποιώντας τη γραπτή σας επικοινωνία

SINGLES

Ο έρωτας δεν είναι σινεμά, μωρό μου…

Τοξικές σχέσεις που ρομαντικοποιήθηκαν στην οθόνη

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 19 Απριλίου

Δεν πρέπει να υποτιμάτε την καρδιά σας μονίμως, αλλά να της δίνετε προτεραιότητα

BLOGS

Σε ένα biopic για τον Frank Sinatra δια χειρός Martin Scorsese φημολογείται ότι θα παίξει ο Leonardo DiCaprio

Και το ίδιο ισχύει για την Jennifer Lawrence, που θα υποδυθεί κατά πάσα πιθανότητα τη δεύτερη σύζυγο του Sinatra, την ηθοποιό Ava Gardner

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Nalyssa Green επιστρέφει με το νέο της single, «Όλα Τα Πάρτυ Του Κόσμου»

Από τον επερχόμενο δίσκο της με τίτλο Πολύ Καλή Στα Πάρτυ