Πώς να τον κάνω να παραδεχτεί ότι με απάτησε;

Σε απάτησε; Αυτοί οι 6 τρόποι θα σε βοηθήσουν να αντιμετωπίσεις την απιστία. Δεν ήρθε το τέλος του κόσμου. 

Αναστασία Τουρούτογλου

Στις σχέσεις μπορούν να συμβούν τα πάντα. Αν και το να απατήσεις τον σύντροφο σου - κι αυτός εσένα - δεν είναι κάτι που στο ευχόμαστε, η απιστία δεν παύει να είναι μία παράμετρος που μπορεί να προκύψει και που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί. Με ψυχραιμία και ωριμότητα πάνω απ' όλα. Παρακάτω θα βρεις 6 χρήσιμες συμβουλές επιβίωσης για την περίπτωση εκείνη που θα ανακαλύψεις ότι το έτερον σου ήμισυ δεν είναι και τόσο πιστό απέναντι σου...

1. Το υποψιάζεσαι;

Εάν υποψιάζεσαι ότι ο σύντροφός σου σε απατά, είναι καλό να διασταυρώσεις πρώτα τα στοιχεία σου! Το να κάνεις μία σπασμωδική κίνηση και να τον κατηγορήσεις άδικα μόνο εναντίον σου μπορεί να λειτουργήσει. Ένας τρόπος να εξακριβώσεις τις υποψίες σου είναι να κάνεις μια ανοιχτή κουβέντα μαζί του. Σίγουρα δεν είναι εύκολο να το παραδεχτεί ακόμα κι αν το έχει κάνει όμως όλες οι γυναίκες καταλαβαίνουμε πότε ο σύντροφός μας, μας λέει ψέματα. Πρόσεξε όμως, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να πάθεις υστερία και να βγεις εκτός ορίων. Άλλωστε μην ξεχνάς ότι εσύ ήθελες να μάθεις κι όπως λέει μία ξένη παροιμία «ποτέ μην ρωτάς κάτι αν δεν είσαι έτοιμος να ακούσεις την απάντηση»...

2. Το ξέρεις;

Αν με κάποιον τρόπο το γνωρίζεις ήδη, οι επιπόλαιες και σπασμωδικές κινήσεις είναι οι χειρότερες αντιδράσεις. Αυτό που έχεις ανάγκη τώρα είναι χώρος για τα συναισθήματά σου. Τότε θα νιώσουμε άνετη και ανάλαφρη, ώστε να προχωρήσεις στο επόμενο βήμα. Ίσως, λοιπόν, χρειαστεί να απομακρυνθείς από τον σύντροφό σου και να πάρεις τον χρόνο σου κυριολεκτικά και μεταφορικά.

3. Μην ρίχνεις ευθύνες στον εαυτό σου.

Η απιστία και η εξαπάτηση για κάποιους δεν σημαίνει τίποτα. Σίγουρα όλες οι σχέσεις μετά από κάποιο διάστημα περνάν σκαμπανεβάσματα και ίσως πέσουν σε λήθαργο. Είναι φυσική ροή του ανθρώπου, τότε να ψάξει για κάποια ίντριγκα και παιχνίδι, χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένη αιτία και λόγος. Άρα μην ρίχνεις όλες τις ευθύνες στον εαυτό σου. Δεν φταις εσύ επειδή δεν ήσουν αρκετά καλή για εκείνον.

4. Μην κάνεις τη σύγκριση.

Μην μπεις στην κλίμακα σύγκρισης ξεκινώντας με ερωτήσεις τύπου «πως» και «γιατί». Αν δεν είσαι έτοιμη να το συζητήσεις με τον σύντροφό σου συζήτησε το καλύτερα με μία φίλη. Κι αν θέλεις να μιλήσεις μαζί του άκουσε προσεκτικά τι έχει να σου πει.

5. Αντιστάσου στην εκδίκηση.

Η εκδίκηση είναι κακός σύμβουλος, που μόνο σε μπελάδες θα σε βάλει. Το αν θα συνεχίσεις τη σχέση σου ή όχι είναι ένα άλλο θέμα και η τελική απόφαση είναι δική σου και μόνο δική σου. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να ρωτήσεις τον εαυτό σου αν μπορεί να το κάνει. Αν η απάντηση είναι όχι, τότε για καλό και των δύο ένας χωρισμός δεν είναι απαραίτητα κακός.

6. Νιώθεις ότι δεν χάθηκαν τα πάντα;

Αν αισθάνεσαι ότι τον αγαπάς ακόμα και ότι δεν έχουν χαθεί όλα μεταξύ σας, τότε μην διστάσεις να συνεχίσεις και μην σκεφτείς τι θα πει ο περίγυρος σου. Η ζωή σου και οι επιλογές σου είναι δικές σου και μόνο δικές σου. Κανένας τρίτος δεν μπορεί να γνωρίζει τι ακριβώς συμβαίνει στη σχέση δύο ανθρώπων. 

 

  

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares