Skip to main content

SINGLES

Πώς να πάρει το μήνυμα ότι δεν επιθυμείς να επικοινωνείτε

Τι πρέπει να κάνεις όταν βομβαρδίζεσαι από μηνύματα από ένα πρόσωπο με το οποίο δεν επιθυμείς να επικοινωνείς 



Όταν έχεις αποφασίσει ότι δεν επιθυμείς να επικοινωνείς με ένα πρόσωπο το οποίο σε βομβαρδίζει διαρκώς με μηνύματα, είναι πολύ πιθανό να έρθεις σε δύσκολη θέση μπροστά στο task του να του/της δηλώσεις ότι θέλεις να διακοπεί αυτού του είδους η επικοινωνία σας. Κι αυτό γιατί παρά το γεγονός ότι αυτή σε ενοχλεί και σε αποσπά από τη ζωή και τις υποχρεώσεις σου, είσαι ταυτόχρονα ένα άτομο που διακρίνεται για τους καλούς τρόπους, όπως και την ενσυναίσθησή σου μπροστά σε κάποιον/-α που μοιάζει να έχει ανάγκη αυτού του είδους την επαφή. Επειδή όμως κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να υπομένει τέτοιου είδους συμπεριφορές, διάβασε τι πρέπει να κάνεις για να πάρει το μήνυμα και να προχωρήσετε και οι δύο στις ζωές σας.

Αγνόησέ τον/την

Ναι, μπορεί να σου φαίνεται μια bold κίνηση και οριακά αγενής, όμως σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η πρώτη που μπορείς να κάνεις για να καταλάβει ότι δεν θέλεις αυτόν τον βομβαρδισμό μηνυμάτων από την πλευρά του/της. Όταν μαζευτούν 2-3 αναπάντητα μηνύματα, μπορεί πράγματι να σκεφτεί το άτομο αυτό ότι αυτό που κάνει δεν λειτουργεί και είναι ανεπιθύμητο.

Πες πως είσαι απασχολημένος/-η

Η απόκριση ότι είσαι απασχολημένος/-η φαίνεται σαν ένα temporary fix, δεν είναι όμως όταν αυτό συμβεί αρκετές φορές σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ακόμη και ένας άνθρωπος που σε έχει ανάγκη, θα πάρει αργά ή γρήγορα το μήνυμα, μιας που κανείς μας δεν είναι πια τόσο busy όλες τις ώρες της ημέρας.

Απάντησε κάνοντας πως είσαι κάποιος/-α άλλη

Ο συνδρομητής που καλέσατε είναι απασχολημένος, γι΄ αυτό και απαντά (φαινομενικά πάντα) ένας άλλος άνθρωπος που βρίσκεται δίπλα σου!.

Προσποιήσου ότι το τηλέφωνο ανήκει σε κάποιον άλλο

Στις περιπτώσεις που θέλεις να διακοπεί εντελώς η όποια ενόχλησή σου από ένα πρόσωπο που σε καλεί ή σου στέλνει μηνύματα, προσποιήσου απλώς ότι το τηλέφωνό σου ανήκει σε κάποιον άλλο. Και άστον/άστην να ψάχνεται…

p

Ζήτα τη βοήθεια των φίλων σου

Αν η ενόχλησή σου από το πρόσωπο αυτό είναι πλέον μεγάλη και τυχαίνει να έχετε κοινούς φίλους ή γνωστούς, τότε το να ζητήσεις τη βοήθειά τους μπορεί κάλλιστα να αποτελέσει καταλυτικό παράγοντα για να διακοπεί αυτή η επικοινωνία. Η παρέμβαση κοντινών μας ανθρώπων μπορεί να γίνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα ώστε να διακοπούν συμπεριφορές που μας εκνευρίζουν, μας ενοχλούν και μας φέρνουν σε δύσκολη θέση.

Μπλόκαρέ τον/την

Το μπλοκάρισμα των μηνυμάτων από ένα άτομο που είναι ανεπιθύμητο είναι μερικές φορές αναπόφευκτο, όταν η συμπεριφορά του αγγίζει ή ξεπερνά τα προβλεπόμενα όρια. Μην το σκεφτείς καν, αν νιώθεις πως η όχληση από την πλευρά του σε κάνει να μην αισθάνεσαι καλά.

Μην ανοίγεις καν τα μηνύματά του/της

Στα πόσα μη ανοιγμένα μηνύματα πιστεύεις ότι σταματά η προσπάθεια ενός ανθρώπου να επικοινωνήσει μαζί σου; Σε πολύ λιγότερα από όσα νομίζεις!

Δήλωσε ξεκάθαρα ότι θέλεις να σταματήσει

Το να είσαι ευθύς σε αυτές τις περιπτώσεις είναι και το καλύτερο. Μη φοβηθείς να δηλώσεις ευθαρσώς ότι η επικοινωνία σου με αυτό το άτομο είναι ανεπιθύμητη, σε εκνευρίζει, σε αποσπά από όσα κάνεις στη ζωή σου και γενικά δεν δικαιολογείται σε καμία βάση. Αυτό από μόνο του μπορεί να δώσει τέλος σε μια κατάσταση που σε βασανίζει και σε βγάζει πολλές φορές εκτός εαυτού.

 

Διαβάστε επίσης

SINGLES

Πώς να βελτιώσεις την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής σου σε τέσσερα απλά βήματα

Ηρεμία, ενσυνείδηση, αυτοπεποίθηση και καλός ύπνος θα σε βοηθήσουν να κατακτήσεις πιο εύκολα τους προσωπικούς στόχους ευεξίας

SINGLES

Συμπεριφορές και χαρακτηριστικά που σκοτώνουν αμέσως τη μεταξύ σας χημεία και έλξη

Τι να αποφύγετε για να μην ξενερώσετε τον (υποψήφιο κι όχι μόνο) σύντροφό σας

SINGLES

Πώς να καταλάβετε ότι έχετε «αλλεργία» στις σχέσεις

10 σημάδια ότι η προσωπικότητά σας δεν είναι συμβατή με το να είστε σε σχέση

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.