Skip to main content

SINGLES

Η εποχή των Ιχθύων ξεκινά! Ο ρομαντισμός που φέρνει την άνοιξη

19 Φεβρουαρίου άρχισε η εποχή των Ιχθύων κι όλοι χρειαζόμαστε αυτό το βλέμμα αγάπης γύρω και μέσα μας



Καθώς ο χειμώνας δεν φαίνεται να τελειώσει ακόμα, αυτή η πιο κουραστική εποχή του χρόνου μπορεί να κάνει τη φαντασία σας ελεύθερη. Η σεζόν των Ιχθύων δημιουργήθηκε για να επιδοθείτε σε φαντασιώσεις και ονειροπολήσεις, ενώ σας εμπνέει να ακολουθήσετε τις δημιουργικές σας παρορμήσεις. Καθώς ο ήλιος κινείται μέσα από το ενσυναίσθητο, διαφυγόν μεταβλητό ζώδιο του νερού, το οποίο κυβερνάται από τον Ποσειδώνα, τον πλανήτη της πνευματικότητας και της ψευδαίσθησης, θα μπορούσατε να αναγκαστείτε να επιπλέετε σε μια θάλασσα βαθιάς συγκίνησης και να διοχετεύσετε ό,τι βαθύτερο συναίσθημα προκύψει για εσάς.

Αυτή είναι η εποχή του χρόνου που είναι φτιαγμένη για να φοράτε ροζ γυαλιά, να αγκαλιάζετε την πιο ρομαντική πλευρά σας, να θολώνετε τα όρια μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας και να δίνετε προτεραιότητα στην εσωτερική θεραπεία (αν και δεδομένης της συμπόνιας των Ιχθύων). Εδώ είναι τι πρέπει να ξέρετε για την εποχή των Ιχθύων, γενικά, και ιδιαίτερα το 2023.

Πότε είναι η εποχή των Ιχθύων;

Η ώρα του ήλιου στο ζώδιο του ψαριού συμβαίνει ετησίως από περίπου 18-19 Φεβρουαρίου έως 20-21 Μαρτίου, ανάλογα με το ημισφαίριο που βρισκόμαστε.

https://www.instagram.com/p/Co1ezEhP8S4/

Η συνολική διάθεση και ατμόσφαιρα της σεζόν των Ιχθύων

Για μια αίσθηση του πώς λειτουργεί ο Ιχθύς στην αστρολογία και επηρεάζει τις εβδομάδες από τα μέσα Φεβρουαρίου έως τα μέσα Μαρτίου, σκεφτείτε τον κυβερνήτη του ζωδίου, τον Ποσειδώνα, που είναι ο πλανήτης των ονείρων, της ψευδαίσθησης, της πνευματικότητας και της ψυχικής ικανότητας. Στην αστρολογία, ο πλανήτης, αυτός θολώνει τη λογική σκέψη, τροφοδοτεί τη φαντασία και μπορεί να προκαλέσει σύγχυση. Με τη σειρά του, ο Ιχθύς είναι ένα βαθιά ευφάνταστο, μαγικό, μυστικιστικό, συναισθηματικό και πολύπλοκο ζώδιο.

Ατελείωτα συμπονετικός και καλοσυνάτος, όποιος έχει τον ήλιο του ή έναν από τους τρεις μεγάλους (ή ακόμα και τους έξι μεγάλους) οίκους του στους Ιχθύς δεν μπορεί παρά να πάρει την ενέργεια όλων των άλλων. Στην πραγματικότητα, συχνά αναλαμβάνουν και μεταφέρουν τον πόνο, τη στενοχώρια και τον πόνο των άλλων ανθρώπων. Τόσο μεγάλο μέρος της αυτο-εργασίας τους επικεντρώνεται στο να μπορούν να ξεχωρίζουν τι είναι δικό τους και τι όχι. Ταυτόχρονα, είναι φυσικά γεννημένοι θεραπευτές. Συνδεδεμένος με τον δωδέκατο οίκο της πνευματικότητας, ο Ιχθύς είναι πιο άνετος στον κόσμο των συναισθημάτων, της καλλιτεχνικής αυτοέκφρασης και των ονείρων. Ζουν για να είναι σε κατάσταση ροής, αλλά μπορεί να αποφεύγουν τις σκληρές πραγματικότητες της καθημερινής ζωής και να στηρίζονται σε διάφορες μορφές απόδρασης όταν ο κόσμος γίνεται πολύ επιθετικός για την ευαίσθητη καρδιά τους.

Κατά συνέπεια, όταν ο ήλιος περνά μέσα από τους Ιχθύς κάθε χρόνο, γινόμαστε όλοι λίγο πιο ονειροπόλοι, πιο ικανοί να συντονιστούμε με τη διαίσθησή μας αλλά και πιο επιρρεπείς στο να μπερδεύουμε τα γεγονότα με τη φαντασία.

https://www.instagram.com/p/Co1ey5RuK84/

Σημαντικά συμπεράσματα για την εποχή των Ιχθύων 2023

Παρόλο που ο ήλιος κινείται στους Ιχθύς κάθε χρόνο, η σελήνη και οι άλλοι πλανήτες έχουν ο καθένας τα δικά του διαφορετικά μοτίβα στον ουρανό, δημιουργώντας μια μοναδική αστρολογική εικόνα που διαφέρει από το ένα έτος στο άλλο. Δείτε τι συμβαίνει αστρολογικά κατά την περίοδο των Ιχθύων 2023.

Μια νέα σελήνη στους Ιχθύς σας προτρέπει να ονειρευτείτε αλλαγές και νέα ξεκινήματα.

Στις 20 Φεβρουαρίου, το φεγγάρι συναντά τον ήλιο στις αρχές των Ιχθύων, προσφέροντας έναν λευκό ουρανό στον οποίο μπορείτε να γράψετε τις πιο ιδιότροπες φαντασιώσεις σας – πράγματα που θα θέλατε να δείτε να μετατρέπονται σε κάτι συγκεκριμένο τους επόμενους έξι μήνες. Επειδή το φεγγάρι θα χωρίσει από μια σύνδεση με τον Κρόνο, σοβαρά συναισθήματα, δεσμεύσεις και ευθύνες θα μπορούσαν να επηρεάσουν τον χώρο σας και τους στόχους που σκέφτεστε να θέσετε τις ημέρες γύρω από αυτό το σεληνιακό γεγονός.

Η Αφροδίτη κινείται μέσα από τον Κριό, φέρνοντας μια φλογερή ατμόσφαιρα στις σχέσεις, την ομορφιά και τα χρήματα.

Την ίδια μέρα με τη νέα σελήνη, η Αφροδίτη, ο πλανήτης του ρομαντισμού, της ομορφιάς και των αξιών, εγκαταλείπει τους Ιχθύς και μετακομίζει με πάθος στο ζώδιο της φωτιάς, στον Κριό. Αυτό θα μπορούσε να σας παροτρύνει να ολοκληρώσετε ένα κεφάλαιο που σχετίζεται με μια σχέση ή οικονομικά και να προχωρήσετε σε αχαρτογράφητο έδαφος. Μέχρι τις 16 Μαρτίου, η ατμόσφαιρα για το πώς συνδεόμαστε με τους άλλους θα είναι πιο παιχνιδιάρικη, παρορμητική, αυθόρμητη και ακόμη και ανταγωνιστική.

https://www.instagram.com/p/Co1d8QTMcou/

Ο Κρόνος μπαίνει στους Ιχθύς.

Στις 7 Μαρτίου, ο πλανήτης των περιορισμών, των ορίων, των κανόνων και της δέσμευσης θα εισέλθει στους ονειροπόλους Ιχθύς αφού περάσει από σταθερό ζώδιο αέρα Υδροχόου από το 2020. Η τελευταία φορά που ο πλανήτης αυτός πέρασε από το ζώδιο του ψαριού ήταν το 1996. Καθώς κάνει το δρόμο του από το ζώδιο του νερού, θα μας ενθαρρύνει να εντείνουμε τις πνευματικές μας πρακτικές.

Μια πανσέληνος στην Παρθένο θα μπορούσε να προσφέρει καινοτομίες και να οδηγήσει σε πραγματιστικό σχεδιασμό.

Σαν να μην ήταν αρκετά δραματική η μετακίνηση του Κρόνου στους Ιχθύς, μια πανσέληνος πέφτει επίσης στις 7 Μαρτίου. Σχηματίζοντας ένα εναρμονιστικό τρίγωνο με τον επαναστατικό, καινοτόμο Ουρανό στο σταθερό ζώδιο της γης, τον Ταύρο, αυτός ο εστιασμένος στη λεπτομέρεια συνδυασμός μπορεί να ρίξει φως σε συναισθήματα που οδηγούν σε μια στιγμή διαυγή κι εκρηκτική. Θα μπορούσατε να σας πιάσουν απροσδόκητα, αλλά και να πυροδοτηθείτε και να είστε έτοιμοι να βουτήξετε σε μια συνεδρία ρεαλιστικής στρατηγικής.

Ζώδια που μπορεί να επηρεαστούν περισσότερο κατά την περίοδο των Ιχθύων 2023

Ενώ τείνουμε να θεωρούμε κάθε εποχή των ηλιακών ζωδίων ως τη στιγμή κατά την οποία όσοι γεννήθηκαν κατά τη διάρκεια της σεζόν τραβούν τα φώτα της δημοσιότητας - και αυτό είναι σίγουρα η περίπτωση! — οι Ιχθύς δεν είναι οι μόνοι που θα επηρεαστούν από τα μυστικιστικά vibes αυτής της σεζόν. Οποιοσδήποτε γεννηθεί με τον ήλιο του ή με σημαντικές πλανητικές τοποθετήσεις σε οποιοδήποτε από τα μεταβλητά ζώδια - Δίδυμοι (μεταβλητός αέρας), Παρθένος (μεταβλητή γη) και Τοξότης (μεταβλητή φωτιά) - θα μπορούσε να φύγει από την εποχή των Ιχθύων νιώθοντας αληθινά εμπνευσμένος και ενδεχομένως ακόμη και μεταμορφωμένος πριν από την άνοιξη.

Διαβάστε επίσης

SINGLES

11 ενδείξεις ότι υπερασπίζεστε τον εαυτό σας και δεν ανέχεστε τις αηδίες των άλλων

Δεν συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο απ’ αυτό που είναι επιλογή σας

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

SINGLES

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει από τα μηνύματά του

Αποκωδικοποιώντας τη γραπτή σας επικοινωνία

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.