Σε ενοχλεί ΑΥΤΟ; Είσαι ιδιοφυΐα!

Ποια ιδιοτροπία θεωρείται ένδειξη υψηλής νοημοσύνης;

Γεωργία Κοντού

Μήπως σού έρχεται να βάλεις τις φωνές κάθε φορά που κάποιος κάνει θόρυβο ενώ τρώει ποπκόρν στο σινεμά; Ή θέλεις να χαστουκίσεις τη συνάδελφο που μασουλάει πατατάκια στο διπλανό γραφείο; Τότε είσαι ιδιοφυΐα. Ή τουλάχιστον αυτό έδειξε μια νέα έρευνα...

Σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου του Νορθουέστερν, οι πιο δημιουργικοί άνθρωποι συχνά δεν είναι σε θέση να φιλτράρουν τους ήχους που δέχονται από το περιβάλλον τους - όπως αυτούς που προέρχονται από το δυνατό μασούλημα. Οι ερευνητές παρακολούθησαν τις αντιδράσεις μιας ομάδας εθελοντών σε διάφορους θορύβους. Στη συνέχεια, τους ζήτησαν να τους περιγράψουν τις επιτυχίες τους σε πεδία όπως τα εικαστικά, η δημιουργική γραφή, η επιστήμη και η γαστρονομία.

Τι έδειξαν τα αποτελέσματα; Όσο περισσότερες επιτυχίες είχε ένας εθελοντής σε κάποιον τομέα, τόσο πιο ευαίσθητος ήταν σε εξωτερικούς θορύβους. "Αυτή η ευαισθησία ίσως μας βοηθάει να προσλάβουμε ερεθίσματα που διαφορετικά θα διέφευγαν της προσοχής μας, ενισχύοντας έτσι τη δημιουργικότητά μας", υποθέτει η επικεφαλής ειδικός Darya L. Zabelina. 

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares