4 τρόποι να προσαρμοστείς στην καθημερινότητα, μετά τις διακοπές του Πάσχα

Βρες τον ρυθμό σου! 

Αναστασία Τουρούτογλου

Καλές ήταν οι διακοπές του Πάσχα, ξεκουράστηκες, πήγες στο χωριό, έφαγες, χαλάρωσες, είδες αγαπημένα πρόσωπα, και τώρα πριν καλά καλά χωνέψεις το αρνάκι πρέπει να επιστρέψεις στο γραφείο, τα deadlines και την σκληρή καθημερινότητα. Λέγεται σύνδρομο της μελαγχολίας της επιστροφής από τις διακοπές, προσβάλλει τους περισσότερους αδειούχους και με απλούς τρόπους μπορεί να το αντιμετωπίσεις.

1. Σκέψου τι σου αρέσει στη ζωή σου στην πόλη. Μην τα βλέπεις όλα μαύρα. Δες τι σου αρέσει στη ζωή σου στην πόλη. Τα μικρά μπαράκια, οι βόλτες στα μαγαζιά, το σπίτι σου, η οικογενειακή θαλπωρή, οι φίλοι σου. Φτιάξε τη δική σου λίστα με όσα αγαπάς στον τόπο διαμονής σου και δες τη ζωή σου στην πόλη με άλλο μάτι.

2. Δες τα καλά της δουλειάς. Ναι κι όμως υπάρχουν! Όπως η επιβράβευση όταν κάνεις κάτι καλά, τα νέα projects, η δημιουργικότητα, η παρέα με τους συναδέλφους ή ο περίεργος προϊστάμενος που επιτέλους βγαίνει σε σύνταξη!

3. Βγες. Μην μιζεριάζεις μέσα στο σπίτι. Πόσο καιρό έχεις να πάρεις το αμάξι και να ανέβεις στο Λυκαβηττό; Ή να πας για ψαράκι και ουζάκι στον Πειραιά μια Κυριακή; Δες το συναυλιακό πρόγραμμα και τις παραστάσεις. Βγες από την ρουτίνα κάνοντας αυτά που σε ευχαριστούν.

4. Οργάνωσε μικρές αποδράσεις. Μπορεί να μην έχεις άδεια, αλλά όλο κι ένα Σαββατοκύριακο μπορεί να ξεκλέψεις για κοντινές αποδράσεις. Ακόμα και δυο μέρες μακριά από την Αθήνα θα σου κάνουν καλό.

Αν όλα αυτά δεν είναι αρκετά για να φύγει η μελαγχολία της επιστροφής τότε απλά σκέψου πως... η καλοκαιρινή άδεια πλησιάζει! Μέτρα αντίστροφα!

  

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares