Skip to main content

SINGLES

Στόχος: ευτυχία! 

Αυτές είναι οι 9 συνήθειες που θα σε βοηθήσουν να τον πετύχεις.


Μαρία Μυλωνά

Όλοι ξέρουμε τι μπορούμε να κάνουμε για να έχουμε μία πιο ευτυχισμένη ζωή, αλλά όταν κάποιες συνήθειες υποστηρίζονται από την επιστήμη, τότε τείνουμε να τις λαμβάνουμε υπόψη μας πιο σοβαρά.

Αν και ο καθένας από εμάς μπορεί να κρίνει καλύτερα τι του ταιριάζει, αξίζει μία προσπάθεια για να κάνουμε τη ζωή μας ακόμα καλύτερη. Τι φέρνει λοιπόν, μεγαλύτερη ικανοποίηση στη ζωή μας σύμφωνα με διάφορες μελέτες;

1. Λιγότερο τηλεόραση: Οι δυστυχισμένοι άνθρωποι βλέπουν περισσότερη τηλεόραση, σύμφωνα με μία μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Social Indicators Research.

2. Το πέρασμα των χρόνων: Αν τρέμεις και μόνο στην ιδέα των γκρίζων μαλλιών και των προβλημάτων υγείας που έρχονται με το πέρασμα του χρόνου, έχε υπόψη σου ότι πολλές μελέτες υποστηρίζουν ότι η ευτυχία αυξάνεται μετά τη μέση ηλικία.

3. Οργάνωση διακοπών: Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι είναι η οργάνωση των διακοπών και όχι οι διακοπές καθαυτές, αυτό που μας κάνει περισσότερο ευτυχισμένους. Πιθανότατα η  προσμονή για τη διαφυγή από την καθημερινότητα είναι αυτή που μας κάνει να χαμογελάμε περισσότερο από όταν βρισκόμαστε ήδη στην παραλία χωρίς καμία έγνοια.

4. Οι αλλαγές: Ακόμη κι αν κάνεις κάτι που σε κάνει ευτυχισμένη, η χαρά μπορεί να εξανεμιστεί όταν αυτό γίνεται ρουτίνα. Πες ‘ναι’ στις μικρές αλλαγές μία στο τόσο. Για παράδειγμα, σκέψου το ενδεχόμενο να αλλάξει χόμπι, ξεκινώντας κάτι νέο.

5. Να συναναστρέφεσαι με χαρούμενους ανθρώπους: Φαίνεται ότι η ευτυχία είναι κολλητική, όπως προκύπτει από μία μελέτη που δημοσιεύθηκε στο βρετανικό επιστημονικό περιοδικό BMJ, για αυτό προσπάθησε να συναναστρέφεσαι με θετικούς ανθρώπους. Αυτό βέβαια, δεν σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσεις να κάνεις παρέα με τους όχι και τόσο χαρούμενους φίλους σου, αφού μπορείς να βελτιώσεις τις ζωές τους με τις πράξεις σου.

6. Να χαίρεσαι τη φύση: Η θέα του πράσινου είναι ένα ευχάριστο διάλειμμα για το μυαλό σου, την ίδια στιγμή που η ζωή στην πόλη μπορεί να σε αγχώνει. Μία βόλτα στο πάρκο της γειτονιάς σου ή σε έναν κήπο για να θαυμάσεις την ομορφιά της φύσης υπόσχεται να σε κάνει πιο ευτυχισμένη.

7. Οι πολιτιστικές δραστηριότητες: Επισκέψου ένα μουσείο αυτό το Σαββατοκύριακο για μία επιμορφωτική βόλτα. Μία μελέτη στην επιθεώρηση Epidemiology and Community Health διαπίστωσε ότι οι άντρες που συμμετέχουν σε πολιτιστικές δραστηριότητες τείνουν να είναι πιο χαρούμενοι και ικανοποιημένοι σε σχέση με όσους απέχουν από αυτές. 

8. Τα κατοικίδια: Ένας τριχωτός φίλος θα αυξήσει την αυτοπεποίθησή σου και θα δώσει περισσότερο νόημα στη ζωή σου, υποστηρίζει μία μελέτη στην επιθεώρηση Personality and Social Psychology.

9. Εθελοντισμός ή φιλανθρωπίες: Όταν κάνεις κάτι καλό για την κοινωνία δεν κερδίζουν μόνο οι συνάνθρωποί σου αλλά κι εσύ. Σύμφωνα με μία μελέτη από την επιθεώρηση Science, οι άνθρωποι που δίνουν χρήματα για φιλανθρωπίες ή όσοι προσφέρουν εθελοντική εργασία είναι συνήθως περισσότερο ικανοποιημένοι από τον εαυτό τους. 

Διαβάστε επίσης

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

SINGLES

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει από τα μηνύματά του

Αποκωδικοποιώντας τη γραπτή σας επικοινωνία

SINGLES

Ο έρωτας δεν είναι σινεμά, μωρό μου…

Τοξικές σχέσεις που ρομαντικοποιήθηκαν στην οθόνη

Προτεινόμενα

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Η μνήμη της καρδιάς εξαλείφει τα άσχημα και μεγεθύνει τα καλά» Gabriel García Márquez

O σπουδαίος Gabriel García Márquez πέθανε στις 17 Απριλίου 2014, αλλά τα βιβλία του συνεχίζουν να μας ταξιδεύουν

CELEBS

Γιάννης Φέρτης: Συγκίνηση στην κηδεία του - Ποιοι έδωσαν το «παρών»

Πλήθος κόσμου στο τελευταίο «αντίο» του ηθοποιού