Skip to main content

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

6 πράγματα που ορκιζόσουν ότι δεν θα κάνεις, μέχρι που έγινες μαμά!

Ποτέ μη λες ποτέ...


Γεωργία Κοντού

Όλες οι γυναίκες προτού γίνουν μαμάδες κάνουν δηλώσεις ότι δεν θα γίνουν όπως οι μανάδες τους και ότι δεν θα αλλάξουν τίποτα απολύτως τόσο στον γάμο τους όσο και στην προσωπική τους ζωή!

Του Στέλιου Μαντούδη, Αναπτυξιακού εργοθεραπευτή, www.mandou.gr

H γέννηση όμως ενός μωρού από μόνη της προϋποθέτει αλλαγές και καταρρίπτει τον μύθο ότι «εγώ δεν θα γίνω σαν τις άλλες»! 

Παρακάτω θα διαβάσουμε 6 από τα πιο συνηθισμένα πράγματα που ορκιζόσασταν ότι δεν θα κάνετε, από μια πιο διασκεδαστική οπτική γωνία:

1. Δεν θα παραμελήσω τον εαυτό μου και την εμφάνιση μου!

Το μωρό έρχεται και ο χρόνος κυλάει σαν νερό! Ενώ έχετε όλη την καλή διάθεση να περιποιηθείτε τον εαυτό σας οι διαρκείς απαιτήσεις της καθημερινότητας δεν σας το επιτρέπουν. Όχι μόνο δεν έχετε χρόνο να κάνετε μια εξωτερική αγαπημένη δραστηριότητα, όπως είναι τα ψώνια ή το γυμναστήριο αλλά δεν προλαβαίνετε ούτε να πάτε στο κομμωτήριο!

2. Το παιδί μου θα τρώει μόνο υγιεινές τροφές!

Πόσες φορές περάσατε μαζί, μπροστά από το ράφι με τις σοκολάτες και δεν μπορέσατε να αντισταθείτε στα παρακάλια του ή πόσες φορές του δώσατε από μόνη σας προκειμένου να το δωροδοκήσετε για την καλή του συμπεριφορά;

3. Δεν θα μιλήσω ποτέ άσχημα μπροστά στο παιδί μου!

Δυστυχώς ήταν πολλές οι φορές που βρεθήκατε εκτός ελέγχου είτε όταν οδηγούσατε είτε όταν ο σύζυγος σας «προκάλεσε» με την συμπεριφορά του και έτυχε να είναι μπροστά και το παιδί! Κρίμα που δεν μπορέσατε για ακόμα μια φορά να συγκρατήσετε το λεξιλόγιο σας! Ίσως την επόμενη!!!

4. Θα μοιράζομαι τα πάντα με το παιδί μου!

Εισέβαλε για ακόμα μια φορά στην ντουλάπα σας και την έκανε άνω κάτω! Εάν πιάσατε τον εαυτό σας να φωνάζει «άστο κάτω αυτό, είναι της μαμάς».

5. Το παιδί μου ποτέ δεν θα κοιμηθεί στο κρεβάτι μας!

Κλαίει για ακόμα ένα βράδυ και ζητάει απεγνωσμένα τη μανούλα του επειδή φοβάται να κοιμηθεί μόνο του. Νομίζω πως μπορεί να στριμωχτεί ανάμεσα στην αγκαλιά μας για μία τελευταία φορά, έτσι δεν είναι;

6. Δεν θα μιλάω συνέχεια στους άλλους για το παιδί μου!

Οι φίλες που έκαναν παιδιά πριν από εσένα μιλούσαν συνέχεια για τα μωρά τους. Τότε σου φαινόντουσαν υπερβολικές, τώρα σκέφτεσαι πόσο ωραία είναι που τις έχεις για να μοιραστείς μαζί τους τα καθημερινά κατορθώματα του μικρού σου μπόμπιρα!

Πηγή: Familylife.gr

Διαβάστε επίσης

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Κατά του Καρκίνου στις 4/2 ξαναβλέπουμε το “Hair Love”

Τη μικρού μήκους animation ταινία που κέρδισε το Όσκαρ αλλά και την καρδιά μας

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Στον αστερισμό των μαμάδων!

Τι είδους μαμά είσαι, με βάση το ζώδιό σου

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει κάθε γονιός καθώς το παιδί μεγαλώνει

Ο ρόλος του γονέα είναι μια συνεχής περιπέτεια που εκτός από απολαυστικές στιγμές και έντονα συναισθήματα, προσφέρει και μικρές (ή και μεγαλύτερες!) αγωνίες.

Προτεινόμενα

CELEBS

Βασίλης Μπισμπίκης: Οι πρώτες δηλώσεις μετά την περιπέτεια με την υγεία του

«Είμαι καρδιακός άνθρωπος. Εννοείται ότι αλλάζω τις συνήθειές μου»

ΠΑΙΔΙ

Οδηγός για γονείς παιδιών που ξεχωρίζουν για τις υψηλές επιδόσεις τους

Είναι σημαντικό να τους υπενθυμίζουμε συνεχώς ότι η αξία τους δεν συνδέεται αποκλειστικά με τα επιτεύγματα ή τις διακρίσεις τους.