Skip to main content

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Αυτοί είναι οι 5 στόχοι για τη νέα χρονιά που θα βελτιώσουν την οικογενειακή σου ζωή

Βάλ' τους στο πρόγραμμα.Αυτή η περίοδος που διανύουμε είναι η εποχή όπου προσδιορίζουμε τους στόχους μας για τη νέα χρονιά! Σίγουρα, οι περισσότεροι από αυτούς είναι αρκετά συνηθισμένοι και συνήθως διαρκούν μέχρι να πεις «Φεβρουάριος»!

Pixel

Όμως, πρέπει να το παραδεχτείς: ένα κομμάτι σου εξακολουθεί να πιστεύει στη νέα χρόνια και τα νέα ξεκινήματα, ως μια νέα ευκαιρία για να κάνεις τα πράγματα με καλύτερο τρόπο, με τη μαγεία ότι ένα νέο κεφάλαιο της ζωής σου άνοιξε την 1η Ιανουαρίου.

Και δεν υπάρχει τίποτα που να θέλεις να βελτιώσεις περισσότερο από την ανατροφή των παιδιών σου. Μέρος του να είναι κάποιος γονέας είναι το συνεχές αίσθημα της αποτυχίας. Ίσως τελικά δεν τα πηγαίνεις τόσο άσχημα, αλλά μπορείς να ανταπεξέλθεις ακόμα καλύτερα μέσα στο 2015! Εδώ είναι μερικοί στόχοι που αξίζει να βάλετε σαν οικογένεια:

1. Προσπαθήστε να φωνάζετε λιγότερο. Είναι δύσκολο να συγκρατηθείτε και να μην φωνάξετε κάθε φορά που «πιάνετε στα πράσα» το μικρό σας να ζωγραφίζει τους τοίχους. Το πρόβλημα γίνεται ακόμα μεγαλύτερο αν και οι δικοί σας γονείς χρησιμοποιούσαν τις φωνές ως μέσο για να σας κάνουν να ηρεμήσετε. Προσπαθήστε να καταπιέσετε αυτή τη συμπεριφορά τη φετινή χρονιά. Πάρτε βαθιές αναπνοές, προσπαθήστε να ψιθυρίσετε αντί να ουρλιάζετε και να θυμάστε ότι οι φωνές δεν αποτελούν σωστή μέθοδο για να πειθαρχήσετε τα παιδιά σας.

2. Επαινέστε περισσότερο τα παιδιά. Είναι πολύ πιθανό να ζείτε μέσα στο χάος που δημιουργούν τα χαμένα παπούτσια των παιδιών, το γάλα στον πάγκο της κουζίνας και οι δουλειές του σπιτιού που σας περιμένουν! Είναι πολύ εύκολο, λοιπόν, να ξεχάσετε τον έπαινο που προορίζεται για τα παιδιά και τους τονώνει το ηθικό όσο δεν φαντάζεστε! Ακόμα και η φράση: «Μπράβο σου! Εργάστηκες πολύ σκληρά γι αυτό!» μπορεί να σημαίνει τα πάντα για ένα παιδί, ειδικά αν έχετε περάσει το πρωί φωνάζοντάς του για τους μαρκαδόρους στον τοίχο!

3. Αγκαλιάστε τα περισσότερο. Είναι επίσης πολύ εύκολο να ξεχάσετε την απλή πράξη της αγκαλιάς. Πόσο συχνά αγγίζετε τα παιδιά σας; Η ωκυτοκίνη που εκκρίνεται από καλή μεγάλη αγκαλιά μπορεί να σας βοηθήσει να ανταπεξέλθετε σε μια μίζερη μέρα ή να κάνει εσάς και τα παιδιά σας να ξεκινήσετε την εβδομάδα σας με ευχάριστο τρόπο!

4. Πείτε «Σ αγαπώ» κάθε πρωί και βράδυ. Τα παιδιά πρέπει να σας ακούνε να το λέτε συνέχεια, περισσότερο από μια φορά την ημέρα! Ανεξάρτητα από το αν δεν έχετε την καλύτερη διάθεση ή αν η συμπεριφορά του παιδιά σας δεν είναι η ενδεδειγμένη, το «Σ αγαπώ» μπορεί πάντα να κάνει τα πράγματα να μοιάζουν καλύτερα!

5. Αφήστε κάτω το τηλέφωνο Εάν καθίσετε να μετρήσετε πόσες φορές την ημέρα συνδέεστε στο ίντερνετ από το κινητό σας, πραγματικά θα απογοητευτείτε! Το νέο έτος είναι μια καλή ευκαιρία για να αφήσετε κάτω το τηλέφωνο και να περάσετε περισσότερο ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά σας σε στιγμές της ημέρας που δεν θα το φανταζόσασταν ότι θα μπορούσατε όπως π.χ. την ώρα του πρωινού γεύματος ή τη στιγμή που ετοιμάζεστε να τα βάλετε για ύπνο.

Πηγή:www.infokids.gr

 

 

Διαβάστε επίσης

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Πώς νιώθουν τα παιδιά σας όταν κοιτάτε το τηλέφωνό σας αντί για εκείνα;

Προσοχή Προσβολή! Πώς νιώθουν τα παιδιά για το τηλέφωνό σας

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Το κεράκι της Λαμπρής – ένα παραμύθι για τη δύναμη της αγάπης

Μια εικονική επίσκεψη για Πάσχα στο «χωριό» της παιδικής μας ηλικίας

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Οικογενειακό πασχαλινό τραπέζι: Οδηγός επιβίωσης

Πώς θα φέρεις σε πέρας αυτή την επικίνδυνη αποστολή (και φέτος).

Προτεινόμενα

SELF-LOVE

Γιατί η ανάγνωση βιβλίων είναι η καλύτερη self-loving πράξη στην οποία μπορείς να επενδύσεις

Ξεκίνα με μια βόλτα στο βιβλιοπωλείο της γειτονιάς σου

BEAUTY NEWS

Οι ολοκαίνουργιες καλοκαιρινές Limited Edition συλλογές της The Body Shop ευωδιάζουν Yuzu και Bluebell

Μπείτε σε καλοκαιρινό mood με τις ολοκαίνουργιες καλοκαιρινές Limited Edition συλλογές της The Body Shop

CELEBS

Ελένη Φουρέιρα: Το νέο καλοκαιρινό hit με τίτλο: «Αεροπλάνο»

Είναι ένα pop anthem τραγούδι με latin «πινελιές»