Όταν ο πόλεμος γίνεται αιτία και για μαθήματα ανθρωπιάς, αλληλεγγύης κι ευαισθησίας

Συγκίνηση ανθρωπιάς για τη γέφυρα «παιχνιδιών» που στήθηκε στη Ρουμανία για τα παιδιά πρόσφυγες που φτάνουν από την Ουκρανία

Αγγελική Λάλου

Κάθε πόλεμος είναι πηγή μόνο θλίψης και πηγή οδύνης, πόνου και θανάτου. Κάθε άνθρωπος που αναγκάζεται να αφήσει το σπίτι, την πατρίδα του και να ξεριζωθεί προκειμένου να σωθεί πρέπει να συναντάει στον δρόμο του καλοσύνη, ανθρωπιά κι ευγένεια. Ο πόλεμος στην Ουκρανία, επειδή ξυπνάει στην Ευρώπη τις φρικιαστικές μνήμες του Α και Β παγκοσμίου πολέμου, ξύπνησε ταυτόχρονα κύμα ανθρωπιάς και ακόμα και αν θα θέλαμε όλοι οι πρόσφυγες να έχουν την ίδια φιλική μεταχείριση, τουλάχιστον χαιρόμαστε για κάθε εκδήλωση αγάπης, προσφοράς και αλληλεγγύης που εκφράζεται για τα θύματα του πολέμου που γίνεται αυτή τη στιγμή στην Ουκρανία.

Θα σταθούμε σε δύο μόνο εικόνες που έχουν γίνει viral και τις οποίες μοιραζόμαστε για να υπάρξει συνέχεια της ευαισθητοποίησης:

Η Ρουμανική συνοριακή αστυνομία με τη βοήθεια πολιτών έχουν μετατρέψει την πεζογέφυρα που συνδέει την Ουκρανία με την Ρουμανία στο Sighetu marmației, σε μια γέφυρα "παιχνιδιών".

https://www.facebook.com/photo/?fbid=4895783553792753&set=a.344861012218386

Κάθε παιδί που έρχεται από την Ουκρανία μπορεί να παίρνει ένα παιχνίδι..

 ukrania

Μετά την κίνηση μαμάδων στην Πολωνία να αφήσουν άδεια καρότσια σε σταθμό που έφταναν πρόσφυγες από την Ουκρανία, για τις μωρομάνες που θα έφταναν, κι η κίνηση με τα παιχνίδια μας θυμίζει πόσο σημαντικό είναι να παραμένουμε άνθρωποι και να συναισθανόμαστε όλους όσους έχουν ανάγκη.   

Συγκίνηση ανθρωπιάς για τη γέφυρα «παιχνιδιών» που στήθηκε στη Ρουμανία για τα παιδιά πρόσφυγες που φτάνουν από την Ουκρανία - Childit - Τα πάντα για το παιδί 

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares