Skip to main content

ΠΑΙΔΙ

Οι σκύλοι ΕΙΝΑΙ το Νο1 φάρμακο κατά του αυτισμού

Μία νέα έρευνα εξηγεί το γιατί! 



Πολλές είναι οι περιπτώσεις οικογενειών που αντιμετωπίζουν το δίλημμα αν πρέπει να πάρουν ένα σκύλο ή όχι, ιδιαίτερα μάλιστα αν υπάρχει παιδί με αυτισμό.

Pixel

Ωστόσο, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Μισούρι, η επαφή με ένα σκύλο μπορεί να αποδειχτεί ιδιαίτερα ωφέλιμη για ένα παιδί με αυτισμό.

Ανάμεσα στα οφέλη για τα παιδιά με διαταραχές αυτιστικού φάσματος περιλαμβάνεται η συντροφικότητα, η ανακούφιση από το στρες και η εκμάθηση της υπευθυνότητας.

Pixel

«Τα παιδιά με διαταραχές αυτιστικού φάσματος, συχνά δυσκολεύονται στην επικοινωνία με άλλους, πράγμα που καθιστά δύσκολο το να αναπτύξουν φιλίες. Μπορούν, όμως, να ωφεληθούν ιδιαίτερα από την αλληλεπίδρασή τους με σκυλιά, τα οποία προσφέρουν αγάπη και συντροφικότητα άνευ όρων», εξηγούν οι επιστήμονες. 

Κάτι, ωστόσο, που οι γονείς θα πρέπει να λάβουν πολύ σοβαρά υπόψη τους είναι οι ιδιαιτερότητες των παιδιών τους και οι ευαισθησίες τους, όταν επιλέγουν σκύλο. Για παράδειγμα, αν ένα παιδί με αυτισμό έχει ευαισθησία στους δυνατούς ήχους, η απόκτηση ενός σκύλου που γαβγίζει πολύ, δεν είναι η καλύτερη επιλογή.

Τέλος, αν και η συγκεκριμένη μελέτη αφορά στην απόκτηση σκύλου, διευκρινίζεται ότι ίσως και άλλα κατοικίδια να αποδειχτούν καταλληλότερα, ανάλογα πάντα με τις ιδιαιτερότητες κάθε παιδιού.

Διαβάστε επίσης

ΠΑΙΔΙ

Η μέθοδος του δημιουργικού γονέα: 3 τρόποι με τους οποίους η θεραπεία τέχνης μπορεί να χτίσει την αυτοεκτίμηση στα μικρά παιδιά

Η θεραπεύτρια τέχνης Stephanie McLeod-Estevez δίνει 3 ιδέες για θεραπευτικές ασκήσεις ενδυνάμωσης των παιδιών μέσα από καλλιτεχνικά και δημιουργικά παιχνίδια

ΠΑΙΔΙ

Παιδοψυχολόγος και μαμά προτείνει 3 φράσεις που θα ήθελε να έλεγαν περισσότερο οι γονείς στα παιδιά τους

Δείτε γιατί η Caitlin Slavens λέει στους γονείς ότι ο θυμός δεν είναι πάντα κάτι κακό

ΠΑΙΔΙ

Τα Angry Birds τραγουδούν το πιο συγκινητικό τραγούδι για τη Γιορτή της Μητέρας

Γιατί μαμά, μεταξύ άλλων, σημαίνει να χαμογελάς και να δακρύζεις ταυτόχρονα από αγάπη για τα παιδιά σου

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 22 Μαΐου

Δεν θα ήταν κακό να φροντίσετε λίγο παραπάνω τον εαυτό σας

SEX

Πώς το λιπαντικό μπορεί να βελτιώσει τη σεξουαλική σου ζωή

Αν δεν το έχετε δοκιμάσει, ίσως έχει έρθει η στιγμή!

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κάντε την έκπληξη με μελιτζάνα και ζυμαρικά αλά Norma

Μια συνταγή ζυμαρικών με ένα λαχανικό που δίνει πολλή νοστιμιά