Skip to main content

ΠΑΙΔΙ

Αποστολή: βρεφικό δωμάτιο!

Το δωμάτιο του μωρού δεν πρέπει να είναι μόνο άνετο και στιλάτο αλλά και ασφαλές. Να πώς θα το πετύχεις.


Μαρία Μυλωνά

Η αναμονή ενός μωρού αποτελεί συναρπαστικό γεγονός για όλη την οικογένεια. Ωστόσο, μαζί με την άφιξη του νεογέννητου υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες και διαδικασίες που όλοι οι γονείς πρέπει να γνωρίζουν

Η πιο βασική από αυτές είναι η προετοιμασία του βρεφικού δωματίου. Πολλοί γονείς ξεκινούν τις εργασίες από τη στιγμή κιόλας που μαθαίνουν ότι θα αποκτήσουν παιδί, ενώ άλλοι το θεωρούν γρουσουζιά και περιμένουν μέχρι τη γέννηση.

 Κρατήστε κατά νου ορισμένες από τις παρακάτω συμβουλές, όταν αποφασίσετε να προχωρήσετε στη δημιουργία του βρεφικού δωματίου.

* Επιλέξτε τα κατάλληλα χρώματα: Προτιμήστε χρώματα με χαμηλή περιεκτικότητα σε πτητικές οργανικές ενώσεις (Low VOC), τα οποία είναι φιλικά προς το περιβάλλον και τον χρήστη. Είναι πιο υγιεινά και δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα χρώματα παλαιού τύπου. Όσον αφορά το βάψιμο του δωματίου, προγραμματίστε το πολύ πριν από την ημερομηνία του τοκετού, ώστε να προλάβει να στεγνώσει το χρώμα και να εξαφανιστούν τυχόν αναθυμιάσεις.

* Σκεφτείτε το μέλλον: Το βασικό που θα πρέπει να έχετε κατά νου όταν ετοιμάζετε το βρεφικό δωμάτιο είναι ότι κάποια στιγμή το παιδί σας θα μεγαλώσει. Γι’ αυτό θα πρέπει να προσέξετε, ώστε να μην δώσετε στο δωμάτιο έντονο βρεφικό χαρακτήρα. Διαλέξτε ουδέτερα χρώματα -αντίθετα στα καθιερωμένα μπλε και ροζ- που θα ταιριάζουν ακόμα και στην προσχολική ηλικία του παιδιού σας. Επιπλέον, καλό θα ήταν να έχετε προβλέψει πού θα τοποθετηθεί το κρεβάτι, όταν το παιδάκι σας αποφασίσει να αποχωριστεί την κούνια του.

* Προσοχή στα λευκά είδη: Το μωρό σας αξίζει ένα υγιεινό, μη τοξικό περιβάλλον, συμπεριλαμβανομένης και της επιλογής βαμβακερών κλινοσκεπασμάτων που έχουν κατασκευαστεί χωρίς χημικές ουσίες. Έτσι, κι εσείς αλλά κυρίως το μωρό σας θα κοιμάστε ήσυχοι, γνωρίζοντας ότι έχετε κάνει την καλύτερη επιλογή για το προσωπικό περιβάλλον του.

* Εξασφαλίστε αποθηκευτικούς χώρους: Το βρεφικό δωμάτιο χρειάζεται περισσότερους αποθηκευτικούς χώρους από όσους θα μπορούσατε να φανταστείτε. Επίσης, καθώς το παιδί μεγαλώνει, αυξάνονται τα ρούχα, τα παπούτσια και τα παιχνίδια του. Επομένως, και το παραμικρό τετραγωνικό είναι σημαντικό όταν πρόκειται για την αποθήκευση των πραγμάτων του παιδιού.

* Εξασφαλίστε χώρο για εσάς: Πολύ συχνά οι γονείς αναγκάζονται να περνούν ολόκληρες νύχτες στο δωμάτιο του μωρού, είτε νανουρίζοντάς το για να κοιμηθεί είτε διαβάζοντάς του παραμύθια όταν μεγαλώσει. Είναι απαραίτητο, λοιπόν, σε κάθε βρεφικό δωμάτιο να υπάρχει μια άνετη πολυθρόνα για τη μαμά ή τον μπαμπά.

* Αποφύγετε τα πολλά έπιπλα: Το τελευταίο πράγμα που θέλετε στη διάρκεια της νύχτας είναι να σκοντάψετε πάνω σε κάποιο έπιπλο. Επενδύστε σε ποιοτικά κομμάτια με μεγάλη διάρκεια ζωής. Η κούνια, η πολυθρόνα, η αλλαξιέρα και ένα έπιπλο αποθήκευσης είναι τα απαραίτητα που πρέπει υπάρχουν στο βρεφικό δωμάτιο. Εάν μπορείτε να βρείτε κούνια ή αλλαξιέρα με ενσωματωμένους αποθηκευτικούς χώρους, θα εξασφαλίσετε ακόμα περισσότερο χώρο.

Πηγή: http://www.infokids.gr/

Διαβάστε επίσης

ΠΑΙΔΙ

Δραστηριότητες για παιδιά & κατασκευές αφιερωμένες στην Ημέρα της Γης

Μαθαίνοντας στα παιδιά να σέβονται και να προστατεύουν τον πλανήτη μας

ΠΑΙΔΙ

Πώς νιώθουν δέος τα παιδιά και πώς αυτό το συναίσθημα γίνεται ισχυρό κίνητρο

Νέα έρευνα μας βοηθά να κατανοήσουμε καλύτερα την εμφάνιση του δέους στην παιδική ηλικία.

ΠΑΙΔΙ

Έχει σημασία ο τρόπος που μιλάμε για τα παιδιά μας;

Η γλώσσα που βιώνουν τα παιδιά στο σπίτι μπορεί να επηρεάσει την επιτυχία τους στο σχολείο.

Προτεινόμενα

FASHION TRENDS

7 καμπαρντίνες για να επενδύσεις στο πιο versatile πανωφόρι

Διαφορετικά πατρόν και χρώματα, για ένα από τα πλέον κλασικά items της γυναικείας γκαρνταρόμπας που δεν μας απογοητεύει ποτέ

DO IT YOURSELF

Pastels for spring: 7 παστέλ βερνίκια νυχιών για το μανικιούρ της άνοιξης

Χρώματα που θυμίζουν σορμπέ, για τα μανικιούρ που θα δοκιμάσουμε την περίοδο που η φύση ανθίζει

CELEBS

Νικόλαος - Τατιάνα: Έχουν χωρίσει εδώ και καιρό - Σε νέες σχέσεις και οι δύο

Ο γάμος του Νικόλαου και της Τατιάνας Μπλάτνικ διήρκησε 14 χρόνια