Skip to main content

ΠΑΙΔΙ

Η ερώτηση της ημέρας: "Πώς μπορώ να αφαιρέσω το κερί από τα αυτιά του μωρού μου;"

ΕΤΣΙ! 


Μαρία Μυλωνά

Ας ξεκινήσουμε με το βασικό: Η ύπαρξη λίγου κεριού στα αυτιά των παιδιών όχι μόνο είναι φυσιολογική αλλά έχει και προστατευτικές ιδιότητες. Αυτό σημαίνει ότι ένα απλό καθάρισμα με την πετσέτα μετά το μπάνιο, είναι συνήθως αρκετό για τη φροντίδα τους. 

Τι κάνουμε, όμως, αν πρέπει να καθαριστεί πιο επισταμένα το εσωτερικό των αυτιών; Καλό είναι να μην προσπαθήσεις εσύ, αλλά να αφήσεις τους ειδικούς (βλ. τον παιδίατρο) να αφαιρέσει το κερί, ώστε να είσαι βέβαιη ότι δεν θα πάει τίποτα... στραβά. Αν, παρόλα αυτά, επιμένεις να κάνεις εσύ... τον μικρό γιατρό, τότε -τουλάχιστον κάν' το σωστά. Ποιος είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος; 

Αν το κερί είναι αρκετό και δεν μειώνεται από μονό του, τότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις 2-3 σταγόνες χλιαρό (προσοχή, όχι καυτό!) ελαιόλαδο, τις οποίες θα ρίξεις σε λίγο βαμβάκι κι έπειτα θα το τοποθετήσεις στο άνοιγμα του αυτιού. Άφησέ το για περίπου 2-3 ώρες. Εναλλακτικά, κάνε το ίδιο χρησιμοποιώντας φυσικό αλατόνερο, καθώς επίσης μπορεί να μαλακώσει το κερί και να το σπρώξει προς την έξοδο.

Προσοχή προσοχή: Αν υποψιάζεσαι ότι έχει τρυπήσει το τύμπανο του παιδιού, ζήτησε άμεσα την βοήθεια του παιδιάτρου σου και -σε καμία περίπτωση- μην χρησιοποιήσεις τίποτα από τα παραπάνω. 

Διαβάστε επίσης

ΠΑΙΔΙ

Πασχαλινές δημιουργίες από τα χεράκια τους

Απολαμβάνουμε τις διακοπές του Πάσχα, φτιάχνοντας τα πιο όμορφα διακοσμητικά

ΠΑΙΔΙ

Μωρά του Μαΐου, φωτεινά σαν ηλιαχτίδες – δες σε τι ξεχωρίζουν

Όσοι γεννιούνται τον Μάιο ξέρουν, μεταξύ άλλων, να χαίρονται τη ζωή και να είναι δημιουργικοί

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Δευτέρας 6 Μαΐου

Ασχοληθείτε με κάτι πρωτοποριακό και διαφορετικό πριν η ανία χτυπήσει την πόρτα σας

ΤΑΞΙΔΙ

Πασχαλινές διακοπές και «ταξιδεύουμε» σε μνημεία, πόλεις μέχρι και ζούγκλες σε όλο τον κόσμο

Από την άνεση και την ασφάλεια του σπιτιού σου περιηγήσου σε υπέροχα μέρη με τους φίλους, τον σύντροφο ή την οικογένειά σου

CELEBS

Eurovision: «Εκτόξευση» για το Zari στα προγνωστικά του televoting

Σε ποια θέση βρίσκεται η Μαρίνα Σάττι στην ψηφοφορία του κοινού;