Η ατμοσφαιρική ρύπανση απειλεί ΚΑΙ το... βάρος των βρεφών

Μπορείς να μειώσεις τον κίνδυνο! 

Μαρία Μυλωνά

Πολλές από τις γεννήσεις ελλιποβαρών βρεφών θα μπορούσαν αποφευχθούν, εάν μειωνόταν η ατμοσφαιρική ρύπανση, σύμφωνα με μελέτη στην οποία συμμετείχε και το Πανεπιστήμιο Κρήτης. 

Στα πλαίσια της μελέτης, οι ειδικοί συνέλεξαν από 12 ευρωπαϊκές χώρες στοιχεία από περισσότερες από 74.000 γεννήσεις, την περίοδο 1994-2011. Διαπίστωσαν η αυξημένη ατμοσφαιρική ρύπανση είναι υπεύθυνη σε μεγάλο βαθμό για την γέννηση ελλιποβαρών βρεφών. Μάλιστα, παρατήρησαν πώς κάθε μείωση της συγκέντρωσης των μικροσκοπικών αιωρούμενων σωματιδίων (τα οποία καταλήγουν στον ατμοσφαιρικό αέρα από διάφορες πηγές, όπως οι ρύποι των οχημάτων), θα μείωνε κατά 22% τον αριθμό των γεννήσεων βρεφών με χαμηλό σωματικό βάρος. 

Τι να κάνεις για να μειώσεις τον κίνδυνο; Επειδή -προφανώς- είναι λίγο ανέφικτο να... αλλάξεις πόλη (ή και χώρα), για να αποφύγεις τους εξωτερικούς ρύπους, καλό είναι προσπαθήσεις να περιορίσεις αυτούς που βρίσκονται... εντός των τειχών. Φρόντισε, λοιπόν, να μην καπνίζει κανείς μέσα στο σπίτι ή στους χώρους όπου πηγαίνεις με το παιδί. 

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!

0
Shares