Η ατμοσφαιρική ρύπανση απειλεί ΚΑΙ το... βάρος των βρεφών - AllYou.gr

Search

 

Η ατμοσφαιρική ρύπανση απειλεί ΚΑΙ το... βάρος των βρεφών

Μπορείς να μειώσεις τον κίνδυνο! 

> ΠΑΙΔΙ ::
21 Μαρτίου 2016
Συντάκτης : Μαρία Μυλωνά

Πολλές από τις γεννήσεις ελλιποβαρών βρεφών θα μπορούσαν αποφευχθούν, εάν μειωνόταν η ατμοσφαιρική ρύπανση, σύμφωνα με μελέτη στην οποία συμμετείχε και το Πανεπιστήμιο Κρήτης. 

Στα πλαίσια της μελέτης, οι ειδικοί συνέλεξαν από 12 ευρωπαϊκές χώρες στοιχεία από περισσότερες από 74.000 γεννήσεις, την περίοδο 1994-2011. Διαπίστωσαν η αυξημένη ατμοσφαιρική ρύπανση είναι υπεύθυνη σε μεγάλο βαθμό για την γέννηση ελλιποβαρών βρεφών. Μάλιστα, παρατήρησαν πώς κάθε μείωση της συγκέντρωσης των μικροσκοπικών αιωρούμενων σωματιδίων (τα οποία καταλήγουν στον ατμοσφαιρικό αέρα από διάφορες πηγές, όπως οι ρύποι των οχημάτων), θα μείωνε κατά 22% τον αριθμό των γεννήσεων βρεφών με χαμηλό σωματικό βάρος. 

Τι να κάνεις για να μειώσεις τον κίνδυνο; Επειδή -προφανώς- είναι λίγο ανέφικτο να... αλλάξεις πόλη (ή και χώρα), για να αποφύγεις τους εξωτερικούς ρύπους, καλό είναι προσπαθήσεις να περιορίσεις αυτούς που βρίσκονται... εντός των τειχών. Φρόντισε, λοιπόν, να μην καπνίζει κανείς μέσα στο σπίτι ή στους χώρους όπου πηγαίνεις με το παιδί. Ακολούθησε το allyou στο Instagram!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Παιδιά παίζουμε εκλογές;

Σας βρήκαμε τι θα κάνετε το απόγευμα της Κυριακής

Βρεφικό μασάζ

Το καλύτερο δώρο για το μωράκι σας!