Skip to main content

ΠΑΙΔΙ

Βρες το (σωστό) χρώμα

Το χρώμα στους τοίχους επηρεάζει την ψυχολογία του, υποστηρίζουν οι ειδικοί. Επίλεξε το κατάλληλο! 


Μαρία Μυλωνά

Πόσο χρώμα θα πρέπει να βάλω στο δωμάτιο του μωρού; Θα είναι πάρα πολύ φωτεινό; Τι θα προκαλέσει στο μωρό; Αυτές είναι μερικές από τις πιο συχνές ερωτήσεις που κάνουμε όταν αναρωτιόμαστε για πώς το χρώμα επηρεάζει το μωρό. 

Ενώ υπάρχει ακόμα πολλή επιστημονική συζήτηση σχετικά με το πώς το χρώμα επηρεάζει τα βρέφη, υπάρχουν αρκετά στοιχεία που δείχνουν πώς το χρώμα επηρεάζει τους ενήλικες –ξοδεύοντας εκατομμύρια σε αυτή την έρευνα.

Γιατί να μην εκμεταλλευτείτε όλη αυτή την έρευνας και να το χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε το δωμάτιο του παιδιού σας; Μια σύντομη θεωρία για το χρώμα και πώς μπορεί να σας βοηθήσει στη σωστή επιλογή για το βρεφικό δωμάτιο.

Κόκκινο: Πάθος, ενθουσιασμός, συναίσθημα

Το κόκκινο είναι έντονο και προσελκύει πολλή προσοχή. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε στο βρεφικό δωμάτιο αλλά μόνο σε ένα τοίχο. Το κόκκινο είναι το πιο «ζεστό» χρώμα και μπορεί να προβάλει έντονα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας.

Πορτοκαλί: Ζεστό, παρηγορητικό, άνετο

Το πορτοκάλι είναι ένα πολύ άνετο χρώμα. Προωθεί μια φιλόξενη αίσθηση και εμπνέει διαπροσωπική συνομιλία. Το πορτοκάλι είναι φιλικό. Χρησιμοποιήστε ένα πιο σκούρο πορτοκαλί για μια υπερ-άνετη ατμόσφαιρα ή φωτεινό πορτοκαλί για πιο μοντέρνα αίσθηση!

Κίτρινο: Ζωντανό, ενεργειακό, χαρούμενο

Το κίτρινο είναι φωτεινό, αλλά πρέπει να χρησιμοποιείται με σύνεση. Πάρα πολύ έντονο ή πάρα πολύ φωτεινό κίτρινο μπορεί να ταράξει ένα μωρό. Το απαλό κίτρινο προωθεί τη συγκέντρωση και τις συναισθηματικές σκέψεις.

Πράσινο: Ηρεμιστικό, αναζωογονητικό, καλλιεργητικό

Το πράσινο είναι το καλύτερο χρώμα για χρήση σε ένα περιβάλλον μάθησης. Προωθεί την ηρεμία της σκέψης και της συγκέντρωσης. Είναι, επίσης, πολύ γαλήνιο, ήρεμο και φυσικό. Το πράσινο είναι ένα από τα καλύτερα χρώματα στη διακόσμηση επειδή είναι τόσο άφθονο στη φύση.

Μπλε: Θεραπευτικό

Το μπλε είναι ήρεμο, αλλά να είστε προσεκτικοί με την απόχρωση. Το γκρι-μπλε μπορεί να κλίνει προς την θλίψη. Το μπλε αυξάνει την παραγωγικότητα, αλλά δεν πρέπει να χρησιμοποιείται γύρω από τα τρόφιμα. Εάν έχετε ένα παιδί που αρνείται να φάει, να αποφεύγετε μπλε πιάτα! Στο δωμάτιο, χρησιμοποιείστε ζεστό ή φωτεινό μπλε και αποφύγετε την υπερβολή χρήση όπως το ναυτικό μπλε ή σκούρες αποχρώσεις. Το μπλε είναι επίσης ψυχρό - «δροσιστικό», το οποίο είναι καλό για ένα μωρό που ζεσταίνεται εύκολα.

Μωβ: Αξιοπρεπές, μυστηριώδες

Το μωβ έχει χαρακτηριστεί ως βασιλικό χρώμα. Το μωβ σε παστελ απόχρωση, όπως η λεβάντα και οι πασχαλιές, είναι πιο ήρεμη και γαλήνια, αλλά εξακολουθεί να έχει αυτή την αίσθηση πολυτέλειας. Το μωβ είναι σπάνιο στη φύση, επομένως, είναι το πιο «αφύσικο» χρώμα.

Λευκό: Καθαρό, αγνό, αθώο

Το λευκό είναι αγγελικό και γλυκό, αλλά μπορεί επίσης να προωθήσει μυστικότητα. Μείνετε σίγουρα μακριά από ένα κατάλευκο δωμάτιο- σε όλους τους τοίχους, σε όλα τα σημεία. Και προσέξτε-το λευκό είναι σίγουρα επιρρεπές σε λεκέδες!

Ροζ: Ρομαντικό, θηλυκότητα

Δεν είναι τυχαίο ότι τα μικρά κορίτσια αγαπούν το ροζ. Είναι παγκοσμίως το χρώμα για οτιδήποτε κοριτσίστικο. Το ροζ είναι ήρεμο επίσης, ιδιαίτερα με τα παιδιά που έχουν την τάση να έχουν ξεσπάσματα.

Γκρι: Διαισθητικό, συναισθηματικό

Το γκρι σας εμπνέει για σκέψη -με τον ίδιο τρόπο που μπορεί να αισθάνεστε λίγο πεσμένη/ος σε μια συννεφιασμένη μέρα (για αυτό τα αδιάβροχα είναι κίτρινα). Να είστε προσεκτικοί με το γκρι. Τα πλεονεκτήματα του είναι ότι προάγει τη σκέψη και το συναίσθημα, αλλά αυτό περιλαμβάνει τη θλίψη και τη μοναξιά. Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε γκρι, χρησιμοποιήστε ένα ζεστό τόνο και ανακατέψτε με φωτεινότερα χρώματα.

Καφέ: Γήινο

Το καφέ είναι το χρώμα της γης, που το καθιστά μια εξαιρετική επιλογή για ένα παιδικό δωμάτιο. Αποφύγετε οποιαδήποτε από τις μεσαίες αποχρώσεις.

Πηγή: http://familylife.gr/

Διαβάστε επίσης

ΠΑΙΔΙ

Τι να κάνετε όταν δεν είστε σίγουροι για το πώς αισθάνεται το παιδί σας

4 σημαντικές συμβουλές για να σας καθοδηγήσουν στο να καταλάβετε τι νιώθει το παιδί σας και γιατί.

ΠΑΙΔΙ

Μελέτη δείχνει ότι η ποδηλασία στα γυμνασιακά χρόνια μπορεί να ενισχύσει την ψυχική υγεία των παιδιών

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ένα μάθημα ποδηλασίας βοήθησε τους μαθητές του γυμνασίου στη σωματική, ψυχική και κοινωνική τους ευεξία.

ΠΑΙΔΙ

3 απλοί τρόποι για να μιλήσετε στο παιδί σας για τα χρήματα και να «αλλάξετε τη ζωή του»

Συμβουλές από την Alexa von Tobel, επενδύτρια και συγγραφέα που έχει εκπαιδευτεί στο Χάρβαρντ

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Δευτέρας 26 Φεβρουαρίου

Για να υπερασπίσετε τη θέση σας επιβάλλεται να είστε ψύχραιμοι

ΜΟΥΣΙΚΗ

Μουσική στη Στέγη: Correspondences - οι Soundwalk Collective με την Patti Smith

14 και 15 Μαρτίου η θρυλική ποιήτρια της νεοϋορκέζικης punk rock προσγειώνεται στη Στέγηστην Κεντρική Σκηνή της Στέγης. 

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

«Η Μάγισσα»: τι θα δούμε 26-28 Φεβρουαρίου

Οι περιλήψεις των επεισοδίων 59, 60, 61