Αυτό το κουτί που λαμβάνουν οι γονείς στη Φιλανδία, θα σε κάνει να ζηλέψεις

Απίστευτο κι όμως... Φιλανδικό. Αυτή η πρωτοβουλία πρέπει να γίνει copy paste σε όλο τον κόσμο. 

Μαριέτα Χριστοπούλου

Από το 1937, το κράτος της Φινλανδίας φροντίζει να προάγει τη γονεϊκότητα με έναν συμβολικό τρόπο: στέλνει στους νέους γονείς, ένα πακέτο με τα απολύτως απαραίτητα για τις πρώτες μέρες ζωής του νεογέννητου! Ξεκίνησε ως μέτρο, την εποχή που η χώρα ήταν σε άσχημη οικονομική κατάσταση και η θνησιμότητα των παιδιών ήταν σε υψηλά ποσοστά. Αρχικά το πακέτο έφτανε σε οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα αλλά σιγά σιγά, άρχισε να παραδίδεται σε όλες τις μαμάδες που έκαναν προγεννητικό έλεγχο. 

Η ιδέα αντιγράφηκε από το Μεξικό και τη Νέα Ζηλανδία, αλλά η Φινλανδία παραμένει η μόνη χώρα στον κόσμο που στέλνει αυτό το πακέτο σε όλες τις μαμάδες, ανεξαρτήτως οικονομικής κατάστασης. Οι γονείς, έχουν την επιλογή αντί για το πακέτο να επιλέξουν να 140 ευρώ αλλά σχεδόν όλοι δε θέλουν χρήματα. Προτιμούν να έχουν αυτό το κουτί με τα παιδικά, το οποίο κοστίζει περίπου 400 ευρώ και έχει ανεκτίμητη συναισθηματική αξία. 

kouti1.jpg 

"Το κουτί συμβολίζει ότι κάθε παιδί είναι μοναδικό και αξίζει μια μοναδική αφετηρία στη ζωή" αναφέρει στο Independent εκπρόσωπος της Kela, του Ινστιτούτου που αναλαμβάνει τη διανομή των κουτιών. "Κανείς δεν αναρωτιέται την αξία του κουτιού, είναι τόσο σημαντικό για την κουλτούρα μας" εξηγεί. 

 

 

 

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!

0
Shares