4 πράγματα για τα νήπια που δε βρίσκεις σε κανένα βιβλίο

Υποτίθεται ότι τα βιβλία συμβουλευτικής για γονείς σού λένε τα πάντα για τα παιδιά. Όταν έχεις όμως ένα νήπιο στο σπίτι, το βιβλίο που χρειάζεσαι είναι μάλλον ένας οδηγός... αυτοβοήθειας. 

Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Τα γλυκά μου. Δεν είναι πια μωράκια. Έχουν μεγαλώσει. Αχ, η καλύτερη ηλικία!  

Ναι, εάν είσαι θεία και τα βλέπεις μια φορά την εβδομάδα. Ρώτησε και τη μαμά τους να σου πει τη γνώμη της.  Εκτός κι αν η μαμά ξέρει τα παρακάτω 4 πράγματα- τότε μόνο μπορεί να εισχωρήσει, χωρίς να τρελαθεί, στον μυστήριο κόσμο των νηπίων: 


Η σχέση τους με το χρόνο  

Δηλαδή, η ανύπαρκτη σχέση τους με το χρόνο. Καμία αίσθηση όμως.  Είστε στον παιδότοπο και του λες «Σε μισή ώρα φεύγουμε!». Το μόνο που καταλαβαίνει είναι ότι κάποια στιγμή θα φύγετε. Οπότε καλύτερα να πείτε: «Θα φύγουμε σε λίγο». Τώρα συνεννοηθήκατε.  

Ποιος έχει το πάνω χέρι;

Μάντεψε. Σίγουρα όχι εσύ. Σίγουρα εκείνος που φωνάζει: «Δεν θέλω να φάω», «Δεν θέλω να ντυθώ», «Δεν θέλω να κοιμηθώ». Τα νήπια προσπαθούν να επιβληθούν σε έναν κόσμο όπου τον πρώτο λόγο τον έχουν οι γονείς τους. Δεν είναι εύκολο. Εσύ δίνε του επιλογές και άφηνέ το να αποφασίζει μόνο του. 

Ας πέσει! 

Η Ελληνίδα μάνα ονειρεύεται έναν κόσμο ιδανικό, όπου το παιδί της δεν χτυπάει/πεινάει/κρυώνει. Φυσικά και θέλεις να προστατεύσεις το παιδί σου. Είπαμε, είναι ακόμα νήπιο. Ξέρεις όμως μέσα σου ότι αν δεν πέσει, δεν θα σηκωθεί. Αν δεν πάθει, δεν θα μάθει. Και δεν θα γίνει ποτέ ένας ανεξάρτητος ενήλικας. 

Ένα πράγμα μόνο θέλουν

Την αίσθηση ασφάλειας που χρειάζονται δεν θα τους τη δώσει ούτε το ωραιότερο και μεγαλύτερο λούτρινο του κόσμου. Θα τους τη χαρίσει η παρουσία της μαμάς και του μπαμπά. Αυτό είναι το Νο 1 πράγμα που ζητάει ένα νήπιο. Απλά.  


 About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!

0
Shares