Skip to main content

ΠΑΙΔΙ

Πότε βγαίνει το παιδί από την κούνια και πάει στο κρεβάτι του; 

Οι ειδικοί σού εξηγούν πώς θα κάνεις τη μεγάλη αλλαγή



Το μωράκι σου μεγαλώνει και σιγά σιγά πρέπει να αρχίσει να κοιμάται στο δικό του κρεβάτι. Αυτή είναι μία από τις σημαντικότερες στιγμές στη πορεία της ανάπτυξής του. 

Ποια είναι όμως η κατάλληλη ηλικία για να το κάνεις και με ποιο τρόπο αυτή η τεράστια αλλαγή θα γίνει όμορφα και ομαλά; 

Η κατάλληλη ηλικία:
Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένη ηλικία για τη μετάβαση από την κούνια στο κρεβάτι. Το κάθε παιδάκι είναι διαφορετικό και εσύ πρέπει να κρίνεις το πότε, ανάλογα με την ανάπτυξή του. 
Γενικότερα, μιλάμε για παιδάκια 1,5- 3,5 ετών. 
Ειδικότερα, μιλάμε για παιδάκια που έχουν ψηλώσει τόσο ώστε σκαρφαλώνουν στα κάγκελα της κούνιας και βγαίνουν μόνα τους έξω!

Θέλω μόνος μου!
Εκτός όμως από αυτό, που είναι και το προφανές, πρέπει να λάβεις υπόψιν σου εάν το παιδί έχει τάση για ανεξαρτησία. Θέλει να ντύνεται, να τρώει, να κοιμάται μόνο του; Τότε μάλλον είναι έτοιμο για το νέο του κρεβατάκι!
Δεν είναι εύκολο για το παιδί, μη νομίζεις. Μπορεί να δεχτεί εύκολα αυτή την αλλαγή, μπορεί όμως να μην αγαπήσει το κρεβάτι του και τελικά να χρειάζεται λίγο περισσότερο χρόνο. 
Φιλική συμβουλή: Μην χαρίσεις ακόμα την κούνια στην κολλητή σου. Έχε την στην άκρη και αν δεις ότι σε λίγο καιρό όλα βαίνουν καλώς, την δίνεις.

Και μην ξεχάσεις: Να επιμεληθείς όμορφα και με γούστο το περιβάλλον του δωματίου του. Η διακόσμηση με τους αγαπημένους του ήρωες και ηρωίδες, μαξιλαράκια, λούτρινα και μερικά φωτάκια θα κάνουν το παιδί να αγαπήσει αυτό το «ένα βήμα μπροστά».

Διαβάστε επίσης

ΠΑΙΔΙ

Οδηγός για γονείς παιδιών που ξεχωρίζουν για τις υψηλές επιδόσεις τους

Είναι σημαντικό να τους υπενθυμίζουμε συνεχώς ότι η αξία τους δεν συνδέεται αποκλειστικά με τα επιτεύγματα ή τις διακρίσεις τους.

ΠΑΙΔΙ

4 πράγματα που πρέπει πάντα να κάνουν οι γονείς για να μεγαλώσουν κορίτσια με αυτοπεποίθηση

Η Jennifer Breheny Wallace που έχει εκπαιδευτεί στο Χάρβαρντ αναλύει τα αποτελέσματα μιας πρόσφατης έρευνας

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.