Πότε βγαίνει το παιδί από την κούνια και πάει στο κρεβάτι του; 

Οι ειδικοί σού εξηγούν πώς θα κάνεις τη μεγάλη αλλαγή

Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Το μωράκι σου μεγαλώνει και σιγά σιγά πρέπει να αρχίσει να κοιμάται στο δικό του κρεβάτι. Αυτή είναι μία από τις σημαντικότερες στιγμές στη πορεία της ανάπτυξής του. 

Ποια είναι όμως η κατάλληλη ηλικία για να το κάνεις και με ποιο τρόπο αυτή η τεράστια αλλαγή θα γίνει όμορφα και ομαλά; 

Η κατάλληλη ηλικία:
Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένη ηλικία για τη μετάβαση από την κούνια στο κρεβάτι. Το κάθε παιδάκι είναι διαφορετικό και εσύ πρέπει να κρίνεις το πότε, ανάλογα με την ανάπτυξή του. 
Γενικότερα, μιλάμε για παιδάκια 1,5- 3,5 ετών. 
Ειδικότερα, μιλάμε για παιδάκια που έχουν ψηλώσει τόσο ώστε σκαρφαλώνουν στα κάγκελα της κούνιας και βγαίνουν μόνα τους έξω!

Θέλω μόνος μου!
Εκτός όμως από αυτό, που είναι και το προφανές, πρέπει να λάβεις υπόψιν σου εάν το παιδί έχει τάση για ανεξαρτησία. Θέλει να ντύνεται, να τρώει, να κοιμάται μόνο του; Τότε μάλλον είναι έτοιμο για το νέο του κρεβατάκι!
Δεν είναι εύκολο για το παιδί, μη νομίζεις. Μπορεί να δεχτεί εύκολα αυτή την αλλαγή, μπορεί όμως να μην αγαπήσει το κρεβάτι του και τελικά να χρειάζεται λίγο περισσότερο χρόνο. 
Φιλική συμβουλή: Μην χαρίσεις ακόμα την κούνια στην κολλητή σου. Έχε την στην άκρη και αν δεις ότι σε λίγο καιρό όλα βαίνουν καλώς, την δίνεις.

Και μην ξεχάσεις: Να επιμεληθείς όμορφα και με γούστο το περιβάλλον του δωματίου του. Η διακόσμηση με τους αγαπημένους του ήρωες και ηρωίδες, μαξιλαράκια, λούτρινα και μερικά φωτάκια θα κάνουν το παιδί να αγαπήσει αυτό το «ένα βήμα μπροστά».About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares