Skip to main content

ΠΑΙΔΙ

Τα παιδιά πρέπει να λερώνονται

Περισσότερα πλυντήρια για σένα, καλύτερη υγεία για αυτά.



Οι ντάνες με τα ασιδέρωτα είναι μόνιμες πια. Ουφ, όλο λερώνονται! Ναι, παιδιά είναι, δεν θα λερωθούν; Μην σου πω ότι πρέπει να το επιδιώκεις κιόλας, για το καλό της υγείας τους.

Υπάρχουν πολλές μαμάδες που δεν αφήνουν τα παιδιά τους να βγουν έξω να παίξουν, όχι γιατί περνάνε αυτοκίνητα, όχι γιατί έχουν διάβασμα, αλλά γιατί φοβούνται μήπως λερωθούν. Βλέπω κοριτσάκια στην παιδική χαρά που φοράνε το καλό τους φρουφρουδένιο φόρεμα και κάνουν κούνια. Μα, ευχαριστιούνται έτσι το παιχνίδι; Δεν θέλουν να πιάσουν και λίγο χωματάκι, λίγα πετραδάκια; Να πέσουν με τις γαλότσες τους μέσα σε μια λασπώδη λιμνούλα για να κάνει «σπλατς!»; 

Μια έρευνα έδειξε ότι στη Μεγάλη Βρετανία σχεδόν το 20% των παιδιών δεν βγαίνει καθόλου. Πόσο λυπηρό. Στην Ελλάδα ζούμε και τους περισσότερους μήνες ο καιρός είναι τέλειος (αν εξαιρέσουμε λίγο αυτό το απίστευτο κρύο τώρα τελευταία).  Βγες παρέα με τα παιδιά, δώσε τους τη χαρά να παίξουν έξω, βρες λίγο χρόνο μεταξύ αγγλικών και απογευματινού διαβάσματος. 

Φόρεσέ τους φόρμες, κολάν, μπλουζάκια φτηνά κι ας τα λερώσουν όσο θέλουν. Το πόσο θα το χαρούν δεν φαντάζεσαι! Εξάλλου, «αν δεν βάλεις τα παιδιά στην μπανιέρα όταν γυρίσετε σπίτι, μάλλον δεν έχουν παίξει αρκετά».

Κι αν δεν σε έπεισα, σήκωσε το παντελόνι σου και δες τα σημάδια στα γόνατά σου. Θυμήσου τις αλάνες, τα μήλα, τα κυνηγητά, τα παιχνίδια στο χώμα που έκανες όταν ήσουν μικρούλα, μια σταλιά. Ένα πολύτιμο κουτάκι αναμνήσεων. Μην κάνεις τα παιδιά σου να το στερηθούν. 

Διαβάστε επίσης

ΠΑΙΔΙ

Πώς νιώθουν δέος τα παιδιά και πώς αυτό το συναίσθημα γίνεται ισχυρό κίνητρο

Νέα έρευνα μας βοηθά να κατανοήσουμε καλύτερα την εμφάνιση του δέους στην παιδική ηλικία.

ΠΑΙΔΙ

Έχει σημασία ο τρόπος που μιλάμε για τα παιδιά μας;

Η γλώσσα που βιώνουν τα παιδιά στο σπίτι μπορεί να επηρεάσει την επιτυχία τους στο σχολείο.

ΠΑΙΔΙ

3 τρόποι για να αυξήσετε τη συναισθηματική νοημοσύνη του παιδιού σας

Η συναισθηματική συνειδητότητα είναι το κλειδί για τη συναισθηματική νοημοσύνη – ειδικά στα παιδιά.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 19 Απριλίου

Δεν πρέπει να υποτιμάτε την καρδιά σας μονίμως, αλλά να της δίνετε προτεραιότητα

BLOGS

Σε ένα biopic για τον Frank Sinatra δια χειρός Martin Scorsese φημολογείται ότι θα παίξει ο Leonardo DiCaprio

Και το ίδιο ισχύει για την Jennifer Lawrence, που θα υποδυθεί κατά πάσα πιθανότητα τη δεύτερη σύζυγο του Sinatra, την ηθοποιό Ava Gardner

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Nalyssa Green επιστρέφει με το νέο της single, «Όλα Τα Πάρτυ Του Κόσμου»

Από τον επερχόμενο δίσκο της με τίτλο Πολύ Καλή Στα Πάρτυ