Τα παιδιά πρέπει να λερώνονται

Περισσότερα πλυντήρια για σένα, καλύτερη υγεία για αυτά.

Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Οι ντάνες με τα ασιδέρωτα είναι μόνιμες πια. Ουφ, όλο λερώνονται! Ναι, παιδιά είναι, δεν θα λερωθούν; Μην σου πω ότι πρέπει να το επιδιώκεις κιόλας, για το καλό της υγείας τους.

Υπάρχουν πολλές μαμάδες που δεν αφήνουν τα παιδιά τους να βγουν έξω να παίξουν, όχι γιατί περνάνε αυτοκίνητα, όχι γιατί έχουν διάβασμα, αλλά γιατί φοβούνται μήπως λερωθούν. Βλέπω κοριτσάκια στην παιδική χαρά που φοράνε το καλό τους φρουφρουδένιο φόρεμα και κάνουν κούνια. Μα, ευχαριστιούνται έτσι το παιχνίδι; Δεν θέλουν να πιάσουν και λίγο χωματάκι, λίγα πετραδάκια; Να πέσουν με τις γαλότσες τους μέσα σε μια λασπώδη λιμνούλα για να κάνει «σπλατς!»; 

Μια έρευνα έδειξε ότι στη Μεγάλη Βρετανία σχεδόν το 20% των παιδιών δεν βγαίνει καθόλου. Πόσο λυπηρό. Στην Ελλάδα ζούμε και τους περισσότερους μήνες ο καιρός είναι τέλειος (αν εξαιρέσουμε λίγο αυτό το απίστευτο κρύο τώρα τελευταία).  Βγες παρέα με τα παιδιά, δώσε τους τη χαρά να παίξουν έξω, βρες λίγο χρόνο μεταξύ αγγλικών και απογευματινού διαβάσματος. 

Φόρεσέ τους φόρμες, κολάν, μπλουζάκια φτηνά κι ας τα λερώσουν όσο θέλουν. Το πόσο θα το χαρούν δεν φαντάζεσαι! Εξάλλου, «αν δεν βάλεις τα παιδιά στην μπανιέρα όταν γυρίσετε σπίτι, μάλλον δεν έχουν παίξει αρκετά».

Κι αν δεν σε έπεισα, σήκωσε το παντελόνι σου και δες τα σημάδια στα γόνατά σου. Θυμήσου τις αλάνες, τα μήλα, τα κυνηγητά, τα παιχνίδια στο χώμα που έκανες όταν ήσουν μικρούλα, μια σταλιά. Ένα πολύτιμο κουτάκι αναμνήσεων. Μην κάνεις τα παιδιά σου να το στερηθούν.  

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares