Skip to main content

ΠΑΙΔΙ

Σας έπιασε να κάνετε σεξ! Και τώρα τι γίνεται;

Ποια είναι η σωστή αντίδραση όταν σας δει την επίμαχη στιγμή.



Ας ξεκινήσουμε με μία σαφέστατη δήλωση: το σεξ είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής ενός ενήλικα και δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην μπορείτε να το απολαμβάνετε όταν γίνετε γονείς.

Είναι απόλυτα φυσιολογικό, μετά από μία έντονη και κουραστική μέρα, να θέλετε να χαλαρώσετε. Τα παιδιά είναι στα κρεβάτια τους, εσείς, περιέργως, δεν σκουντουφλάτε από τη νύστα για αυτό και καταφέρνετε να ξεκλέψετε λίγο χρόνο με το σύντροφό σας και τα πράγματα παίρνουν μία πιο ρομαντική τροπή.

Αν εκείνη τη στιγμή, ακούσετε τον ήχο από μικρά ποδαράκια στην πόρτα του δωματίου σας και μία φωνή να ρωτάει τι κάνει ο μπαμπάς και η μαμά εκεί, πάνω από όλα διατηρήστε, όσο μπορείτε έστω, την ψυχραιμία σας!

Δεν χρειάζεται να πανικοβληθείτε, ούτε να αγχώνεστε με το πόσα είδε το παιδί και τι ψυχολογικά μπορεί να έχει που έπιασε τη μαμά και το μπαμπά στο κρεβάτι.

Σίγουρα δεν είναι ό,τι καλύτερο αλλά ίσως δεν είναι και τόσο τραγικό όσο νομίζετε!

Τι πρέπει να κάνετε:

1. Μην αντιδράσετε με φωνές, υστερίες και απειλές για τιμωρία, πλημμυρισμένη από πανικό και ενοχές. Δώστε στον εαυτό σας ένα λεπτό να μαζέψει το μυαλό (και τα ρούχα) του, αφού συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις η πρώτη αντίδραση δεν είναι πάντα η κατάλληλη. Επίσης, μην υποθέτετε ότι το παιδί σας είδε τα πάντα ή έστω κατάλαβε τι είδε, ειδικά όταν πρόκειται για νήπια. Συνήθως στην ηλικία των 3-4 μπορείτε να τη «γλυτώσετε» με μία απλή εξήγηση όπως «η μαμά και ο μπαμπάς αγκαλιάζονταν γιατί αγαπιούνται πολύ».

2. Ιδανικά, συζητήστε το μαζί του την επόμενη μέρα, χωρίς να του μεταφέρετε το «μήνυμα» ότι είδε κάτι κακό ή κάτι που δεν έπρεπε. Περιγράψτε το σεξ σαν κάτι φυσιολογικό, που το κάνουν οι μπαμπάδες και οι μαμάδες όλου του κόσμου για να εκφράσουν την αγάπη και την τρυφερότητά τους, ώστε να μην το συνδέσει στο μυαλό του ως κάτι απειλητικό ή τρομακτικό.

3. Μπείτε στη θέση του. Θυμηθείτε ή έστω προσπαθήστε να σκεφτείτε πώς αντιλαμβάνεται τα πράγματα ένα παιδί. Αν έχετε ήδη κάνει τη συζήτηση για τα λουλουδάκια και τις μελισσούλες ή για το πώς δημιουργούνται τα μωράκια μπορείτε να ξεκινήσετε από αυτή τη βάση. Ειδικά αν είναι και λίγο μεγαλύτερο το παιδί η κουβέντα αυτή μπορεί να είναι η ευκαιρία για να ξεκινήσετε την σεξουαλική του διαπαιδαγώγηση.

4. Προσπαθήστε να μην είστε πολύ αναλυτική αλλά ούτε πολύ αόριστη στην κουβέντα που θα κάνετε με το παιδί. Μιλήστε του απλά αλλά ειλικρινά, απαντώντας στις ερωτήσεις του, χωρίς να το φορτώσετε με πληροφορίες που δεν χρειάζεται ή να του απαντάτε ερωτήσεις που δεν έχει κάνει.

5. Οι καλύτερες κουβέντες με το παιδί, είτε αφορούν το γεγονός ότι σας έπιασε την ώρα που κάνατε σεξ ή όχι, είναι αυτές που γίνονται όταν νιώθετε άνετα και είστε χαλαρή. Αν είστε αγχωμένη ή νευρική τα παιδιά το διαισθάνονται και μπορεί να καταλάβουν ότι το θέμα που συζητάτε είναι κακό και δεν πρέπει κανονικά να μιλάμε για αυτό. Σίγουρα το σεξ δεν είναι εύκολο θέμα συζήτησης με τα παιδιά σας αλλά είναι ίσως μία ευκαιρία για να μάθετε και εσείς και εκείνα κάτι νέο.

5+1. Σε κάθε περίπτωση, υπάρχει και το ενδεχόμενο να κλειδώνετε την κρεβατοκάμαρά σας για να απολαμβάνετε χωρίς άγχος αυτές τις στιγμές με το σύντροφό σας, ειδικά όταν τα παιδιά είναι αρκετά μεγάλα για να σηκώνονται μόνα τους από το κρεβάτι. Παράλληλα, σκεφτείτε και το ενδεχόμενο να έχει έρθει η ώρα να μάθετε στα παιδιά ότι όταν μία πόρτα είναι κλειστή, χτυπάμε και περιμένουμε να μας απαντήσουν για να μπούμε. Μπορεί στο μέλλον να σας γλιτώσει από νέες «εισβολές» στην κρεβατοκάμαρα!

Πηγή: Childit.gr

Διαβάστε επίσης

ΠΑΙΔΙ

Δραστηριότητες για παιδιά & κατασκευές αφιερωμένες στην Ημέρα της Γης

Μαθαίνοντας στα παιδιά να σέβονται και να προστατεύουν τον πλανήτη μας

ΠΑΙΔΙ

Πώς νιώθουν δέος τα παιδιά και πώς αυτό το συναίσθημα γίνεται ισχυρό κίνητρο

Νέα έρευνα μας βοηθά να κατανοήσουμε καλύτερα την εμφάνιση του δέους στην παιδική ηλικία.

ΠΑΙΔΙ

Έχει σημασία ο τρόπος που μιλάμε για τα παιδιά μας;

Η γλώσσα που βιώνουν τα παιδιά στο σπίτι μπορεί να επηρεάσει την επιτυχία τους στο σχολείο.

Προτεινόμενα

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ziria Festival in Athens: 15 χρόνια μετά, το Ziria Festival συναντά τους φίλους του στην πρωτεύουσα

Μια φεστιβαλική εμπειρία 6 ωρών, με ένα εκρηκτικό after party

FASHION TRENDS

7 καμπαρντίνες για να επενδύσεις στο πιο versatile πανωφόρι

Διαφορετικά πατρόν και χρώματα, για ένα από τα πλέον κλασικά items της γυναικείας γκαρνταρόμπας που δεν μας απογοητεύει ποτέ

DO IT YOURSELF

Pastels for spring: 7 παστέλ βερνίκια νυχιών για το μανικιούρ της άνοιξης

Χρώματα που θυμίζουν σορμπέ, για τα μανικιούρ που θα δοκιμάσουμε την περίοδο που η φύση ανθίζει