Τα παιδιά διαβάζουν Αριστοφάνη

Οι “Βάτραχοι” της Χρυσάνθης Καραΐσκου.

Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Απολαυστικός, τολμηρός, αιχμηρός αλλά και λάτρης της χυδαιολογίας, ο κωμικός ποιητής Αριστοφάνης περνά ακόμα και σήμερα, ή καλύτερα κυρίως σήμερα, τα καυστικά του μηνύματα σε όσους τον διαβάζουν ή παρακολουθούν τις παραστάσεις του. Κάνει όμως για τα παιδιά;

Και βέβαια, αρκεί να έχει προηγηθεί η κατάλληλη διασκευή! Ακριβώς αυτό δηλαδή που έκαναν οι εκδόσεις Διάπλαση με τη σειρά Αριστοφάνης Για Παιδιά.

Συγκεκριμένα, στο βιβλίο «Βάτραχοι» της Χρυσάνθης Καραΐσκου η συγγραφέας μεταφέρει στα παιδιά με απλό τρόπο αλλά με ένα κείμενο γλαφυρό, με ζωηρούς διαλόγους και έξυπνο χιούμορ, ένα από τα ωραιότερα έργα του Αριστοφάνη. Και επειδή για ένα παιδί παίζει ρόλο σημαντικό όχι μόνο το κείμενο αλλά και η εικονογράφηση ο Νέστορας Ξουρής την έχει επιμεληθεί με τις έξοχες εικόνες του.

Λίγα λόγια για την υπόθεση: 
Ο Διόνυσος με τον πιστό του δούλο Ξανθία αποφασίζει να κατέβει στον Άδη  για να φέρει πίσω στους ανθρώπους τον Ευριπίδη. Μετά από πολλές περιπέτειες φτάνουν τελικά στον προορισμό τους. Εκεί θα βρεθούν μπροστά σε έναν αγώνα λογομαχίας ανάμεσα στον Ευριπίδη και τον Αισχύλο για το ποιος είναι καλύτερος ποιητής. Ο Διόνυσος ορίζεται κριτής και αποφασίζει να πάρει μαζί του τον νικητή.

*Στην ίδια σειρά κυκλοφορούν τα: ΟΡΝΙΘΕΣ και EΙΡΗΝΗ ενώ βρίσκονται υπό έκδοση τα: ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ και ΠΛΟΥΤΟΣ.

*In English, please: Η σειρά Αριστοφάνης Για Παιδιά κυκλοφορεί και στην αγγλική γλώσσα και αποτελεί ένα εξαίρετο εργαλείο για την εκμάθησή της. 

www.diaplasibooks.gr
 About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares