Πότε πρέπει ένα παιδί να παει για πρώτη φορά στον οδοντίατρο;

Tι λένε οι ειδικοί για την πρώτη οδοντιατρική εξέταση.


Οι περισσότεροι γονείς συνηθίζουν να περιμένουν μέχρι τα 2 ή 3 έτη για να επισκεφθούν τα παιδιά τους οδοντίατρο.

Ωστόσο, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι είναι πιο σωστό η πρώτη οδοντιατρική εξέταση να γίνεται μέχρι τα πρώτα τους γενέθλια, αφού έχουν βγει τα πρώτα τους δόντια.

Υπογραμμίζουν ακόμα ότι είναι λάθος να πιστεύουμε ότι τα πρώτα δόντια δεν χρειάζονται φροντίδα γιατί σχετικά σύντομα θα αντικατασταθούν.

Κάτω από τα πρώτα δοντάκια του παιδιού, ακόμα και αν δεν μπορείτε να τα δείτε, αναπτύσσονται τα μόνιμα δόντια του. Για αυτό είναι σημαντικό να τα δει ένας οδοντίατρος για να σιγουρευτείτε ότι όλα μεγαλώνουν όπως πρέπει.

Όσο περισσότερο καθυστερεί η πρώτη επίσκεψη στον οδοντίατρο, αυξάνεται ο κίνδυνος να φτάσει το παιδί στον ειδικό όταν έχει αρχίσει ήδη να εμφανίζεται κάποιο πρόβλημα, όπως πλάκα. Παράλληλα, καθυστερεί και η ενημέρωση των γονιών για το πώς μπορούν να εξασφαλίσουν μέσω της πρόληψης την στοματική υγιεινή των παιδιών.

Σκεφτείτε, επίσης, ότι είναι προτιμότερο η πρώτη επίσκεψη στον οδοντίατρο να είναι όσο το δυνατόν πιο ανώδυνη για να θέλει το παιδί να ξαναπάει.

Τέλος, μπορεί να δει το παιδί ο δικός σας οδοντίατρος, αν εξετάζει και παιδιά. Ίσως, όμως, είναι προτιμότερο να δείτε έναν παιδοδοντίατρο, που εκτός από το γεγονός ότι είναι εξειδικευμένος στα παιδικά δοντάκια, είναι πιο πιθανό να έχει ένα πιο φιλικό προς τα μικρά παιδιά ιατρείο, με παιχνίδια, δραστηριότητες ακόμα και «βραβεία» που βοηθούν τα μικρά παιδιά και τα κάνουν να θέλουν να επιστρέψουν.

Πηγή: Childit.gr 

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares