«Ρίξε μια ζακέτα πάνω σου!» 

Επιτέλους, οι ειδικοί δικαιώνουν την Ελληνίδα μάνα.

Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Βγαίνουν έξω με τα μαλλιά βρεγμένα, κάνει κρύο και φοράνε ένα βαμβακερό μπλουζάκι και το τζιν με τα τεράστια σκισίματα, τρέχουν, ιδρώνουν. Και η μάνα φωνάζει.

Τι αν αυτή τη ζακέτα την έχει τρολάρει όλο το ελληνικό facebook; Τώρα, οι ειδικοί λένε ότι η Ελληνίδα μάνα ξέρει τι λέει!

Μέχρι τώρα ξέραμε ότι για να αρρωστήσει ένα παιδί (και ο οποιοσδήποτε), πρέπει να κολλήσει μια ίωση και ότι αυτό που λέμε κρύωμα δεν υφίσταται.

Νομίζετε. Τα πράγματα δεν είναι ούτε μαύρο ούτε άσπρο, ή για να είμαστε μέσα στο θέμα, ούτε κρύο ούτε ζέστη. Βρίσκονται κάπου στη μέση.

Γιατί ναι μεν ότι μια λοίμωξη οφείλεται σε λοιμογόνο παράγοντα, ιό ή βακτηρίδιο, και το ψύχος όμως επιδρά αρνητικά στον οργανισμό του παιδιού καθώς καταστέλλει τις μεταβολικές διαδικασίες του, στο κυκλοφορικό αλλά και στο ανοσοποιητικό!

Για αυτό και όσα παιδάκια αρρωσταίνουν πρέπει να προφυλάσσονται από το κρύο, για να αναρρώσουν γρηγορότερα.

Μανούλες, μην παίρνετε θάρρος. Αυτή η δικαίωση δεν πρέπει να σας οδηγήσει στο να ντύνετε το παιδί σαν κρεμμύδι. Μια ζακέτα όμως σίγουρα θα τη ρίξει πάνω του.

Επίσης, ύποπτα και επίφοβα είναι και τα βρεγμένα ρούχα. Γιατί το παιδί θα παίξει, θα τρέξει και εάν φοράει πολλά θα ιδρώσει. Και τότε οι πιθανότητες να αρρωστήσει είναι πολλές! Και ποιος θα φταίει; Το παιδί που έτρεξε ή η μάνα που το έντυσε για αποστολή στην Ανταρκτική; 

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares